Genieten van het vroege-ochtend-gevoel op de fiets

Ervaringen van Paul Harms

15 november 2016

Zelfs deze uitgesproken auto-man is fan van de combinatie trein en fiets. En hij heeft tips!

NS-Business Card

"Het is een korte fietstocht, maar ik geniet op de fiets enorm van de stad die langzaam tot leven komt," zegt Paul Harms. "Je voelt de koele wind op je gezicht, je ziet de andere vroege vogels op weg naar hun werk. Het is echt een mooi begin van de dag. Op het station parkeer ik mijn fiets in de fietsenstalling en daarna vervolg ik mijn weg per trein."

Als je ondernemer Paul Harms hoort praten over het OV, hoor je een tevreden gebruiker. Op zich niet verwonderlijk, maar extra leuk als je weet dat deze entrepreneur vooral bekend is van zijn expertise in de autolease. In het verleden was Harms onder meer CEO van Athlon Car Lease Nederland. Tegenwoordig is hij algemeen directeur van Mobility Service Nederland, een leasemaatschappij met 600 klanten en een wagenpark van ruim 2000 auto’s.

Kortom: Paul Harms is wat je noemt een automan pur sang. Maar die kan dus óók heel enthousiast worden van een fietsritje naar het station.

Hij lacht. "Automan of niet: om langere afstanden te overbruggen door gebieden waar normaal gesproken veel files zijn, is voor mij de trein in combinatie met de fiets ideaal," zegt hij. Al was het maar omdat hij als ondernemer zijn tijd graag efficiënt gebruikt. "Je komt uitgerust en goed voorbereid aan op je bestemming. Ik vind het de ultieme manier om je tijd goed in te zetten."

En dat fietstochtje naar het station? Dat is inmiddels zo’n onderdeel van zijn routine, dat hij het mist als hij in het weekend niet zo vroeg de deur uit hoeft. ‘Dat vroege-ochtend-gevoel in de stad is altijd een mooi begin van de dag. Wat dat betreft verheug ik me op vrijdag alweer op de maandagmorgen!’

Drie tips van ondernemer Paul Harms voor slim en handig gebruik van de trein (in combinatie met de auto)

  1. Vraag een NS-Business Card aan. Je kunt daarmee van alle vormen van OV gebruik maken en je betaalt achteraf, dus je hoeft nooit saldo op te laden. Die vrijheid is geweldig.

  2. Reis je met een 2e klas NS-Business Card en zie je bij aankomst op het station dat het erg druk is, stap dan last-minute over van naar de 1e klas. Dat regel je eenvoudig via de app NS Reisplanner Xtra of Mijn NS Zakelijk.

  3.  Nog even terug naar de auto: via het telefoonnummer achterop de NS-Business Card kun je ook een taxi boeken. Handig om vooraf te doen, de taxi staat dan voor je klaar op het station. Ook als je aankomt met de laatste trein!