Nieuw business concept bedacht?

Maar geen tijd om het uit te werken?

08 februari 2013

Zoals veel ondernemers zullen herkennen kost het maken van een goed ondernemingsplan veel tijd. Het is een zinvolle oefening om je plannen en commerciële doelstellingen helder te krijgen, maar hoe kun je er nou voor zorgen dat dit je niet teveel tijd kost?

Je hebt een goed idee, een nieuw product dat je tijdens je vakantie in het buitenland gezien hebt wil je introduceren in de Nederlandse markt. Je weet uit ervaring wat je er allemaal voor moet doen, maar het ontbreekt je nu aan de tijd om het allemaal op papier te zetten. Om ervoor te zorgen dat dit toch gaat lukken kun je natuurlijk gebruik maken van de inzet van studenten.

Vanaf september zijn er weer duizenden studenten op zoek naar interessante opdrachten in de vorm van leerwerktrajecten, meeloopstages of afstudeeropdrachten. Maar hoe vindt je nu de juiste student? Denk daarom bij het zoeken naar een student na over de volgende punten:

Checklist opdracht voor studenten:

  1. Om wat voor soort (stage) opdracht gaat het?

  2. Wat is de opdracht precies?

  3. Wat zijn de eisen t.a.v. de student (studierichting en studiejaar, vaardigheden, kennis van de branche en beschikbaarheid)?

  4. In welke periode wil je de opdracht gerealiseerd hebben?

  5. Wie gaat de student begeleiden?

  6. Zijn er bijzonderheden (geheimhouding, rijbewijs)

  7. Wijze van solliciteren (brief, e-mail, telefonisch)?

  8. Wat ga je de student betalen?

  9. Hoe ga je de student betalen? (eigen loonadministratie of payrolling)

Het kost je als ondernemer veel tijd om te zoeken en waar moet je nu beginnen? Daarom besteden veel ondernemers deze zoekvraag uit aan de MKB Servicedesk. Het scheelt je immers zoektijd. Tijd, die je weer aan je kernactiviteiten kunt besteden. 

Studentenbemiddeling

De MKB Servicedesk vraagt een vergoeding voor het bovenstaande traject op basis van standaard tarieven voor de diensten:

Intake:

Voor de intake; het invullen van de 9 vragen voor de opdracht een vast bedrag van € 150,- (ex BTW). Na deze opdrachtbevestiging kan de MKB Servicedesk in het studentennetwerk op zoek gaan naar de geschikte kandidaat om je plannen verder uit te werken. 

Succesfee: "no cure, no pay"

Wij stellen altijd meerdere kandidaten voor, ben je na het kennismakingsgesprek enthousiast over de kandidaat en ga je met hem in zee dan brengen wij een succesfee van € 350,- (ex BTW) in rekening (€ 300,- (ex BTW) voor MKB Servicedesk abonnees).

De totale bemiddeling kost je nooit meer dan € 500,- (ex BTW).

Auteur

Willem Overbosch