Nieuwe app stimuleert fietsen naar werk

Gefietste kilometers naar goede doel

30 augustus 2012

'Op de fiets werkt beter' is een jaarlijkse actie in de regio Haaglanden om fietsen naar het werk te promoten. Meer dan 100 bedrijven in deze regio doen gratis mee met meer dan 2500 van hun medewerkers.

Medewerkers van de bedrijven kunnen met een net ontwikkelde app hun gemaakte fietskilometers voor het goede doel makkelijk bijhouden. De fietsactie loopt van 1 mei tot eind oktober 2012. 

Werking app

Er is een App ontwikkeld voor smartphones (Android en iPhone) om de registratie van de fietskilometers eenvoudiger te maken. De Android App is te downloaden via Google Play, de Apple versie via de App store. In de statistieken staan na registratie de kilometers die medewerkers afzonderlijk fietsten, het totaal aantal kilometers per bedrijf en alle kilometers die de deelnemers van de fietsactie fietsen. Deze kilometers zijn vertaald naar het aantal Kcal die hiermee verbruikt zijn en de besparing in euro's en CO2 als deze kilometers met de auto waren afgelegd.

Goede doel

Om deelnemers extra te motiveren doneert het Stadsgewest Haaglanden 500 euro voor 100.000 gefietste kilometers aan twee goede doelen: stichting Opkikker en stichting Pani

Kijk voor meer informatie op het Platform Slim Werken Slim Reizen.