Efficiënt werken: communicatie

Slimme communicatie binnen je organisatie

12 juni 2017

Een goede organisatie drijft op goede communicatie. Haperende communicatie is de grootste bron van inefficiëntie. Hier is dus veel te winnen. Zorg dat je voorziet in de juiste communicatiemiddelen en instructies, waardoor je werknemers met elkaar en met klanten en leveranciers in contact staan.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Geef je je werknemer de vrijheid zelf te bepalen waar en wanneer er gewerkt wordt, dan is goede communicatie helemaal van levensbelang voor je organisatie.

Benut technologie en innovatie

Wees niet bang voor verandering. Innovatieve communicatiemiddelen vereenvoudigen werkprocessen, vergroten mobiliteit en verbeteren de bereikbaarheid van organisaties. Het kan je organisatie veel efficiënter maken.

Slimme communicatie

Denk bij communicatie niet alleen aan contact leggen met personen. Ook over de communicatie tussen lokale en externe apparaten kun je nadenken. Ook hier is een effectiviteitsslag te maken. In je netwerk, maar ook in je hardware. Denk aan je computers en harde schijven, maar ook bijvoorbeeld aan ‘slimme’ printers, scanners, PIN-automaten, alarmsystemen, beveiligingscamera’s en andere apparaten. Door de nieuwste toepassingen en technologie kunnen deze apparaten je organisatie veel opleveren, namelijk:

  • Tijdsbesparing:Routinetaken verlopen automatisch en versneld.Eén druk op de knop vervangt een hele reeks handelingen.

  • Kostenbesparing:De productiviteit van de medewerkers stijgt.Onnodige fouten worden voorkomen.

  • Hogere efficiëntie:Veel handmatige handelingen maken plaats voor automatische processen.Minder handelingen verkleint de kans op fouten aanzienlijk.

Draadloos werken

Denk ook aan het verbeteren van je netwerken. En natuurlijk het liefst draadloos. WiFi is in de privésfeer en in de publieke sector al volledig geïntegreerd. Toch is de kans groot dat jij nog regelmatig struikelt over de wirwar aan kabels op je kantoor. WiFi is tegenwoordig net zo betrouwbaar als een vaste verbinding. Zeker als je niet constant grote bestanden aan het up- en downloaden bent is WiFi een ideale oplossing. Je kunt je laptop overal neerzetten, maar ook de communicatie met andere apparaten, zoals printers, scanners, pinautomaten, camera’s, alarmsystemen, etc. gaat door ‘de lucht’.

Benut de cloud en online communicatie

Gebruik niet alleen ‘de lucht’ in je eigen bedrijfsgebouw, maar ga een stapje verder en gebruik ‘de cloud’. Meer over cloud computing en praktische tips over online communiceren lees je in het artikel Efficiënt werken: cloud en online communicatie.

Auteur

Raphael Klees