PR & free publicity

Marketing desk

10 bedrijfsvideo’s die iedere ondernemer zelf kan maken

Geen dure productie met camerateam en nabewerking nodig

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat online video steeds populairder wordt. Sterker nog, het wordt lastig browsen als je video zou willen ontwijken, want video wordt werkelijk overal ingezet. Video is een gemakkelijk te verslinden format ten opzichte van de lappen tekst die nodig zijn om dezelfde boodschap over te brengen. Wat in 10 minuten gelezen kan worden, kan in 30 seconden bekeken worden. Het is één van de redenen dat er een miljard uur aan video per dag wordt bekeken op YouTube.

28 juni 2021

Persbericht schrijven: een spoedcursus

Gouden tips bij het schrijven van een persbericht

Het schrijven van een persbericht is een vak apart. Een goed geschreven persbericht met een aantrekkelijke, nieuwswaardige invalshoek vergroot de kans dat de journalist de informatie verwerkt in een bericht of artikel. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw persbericht voldoende kans maakt op publicatie?

03 september 2018 27 juni 2021

Ondernemer Tim van Monkidoo krijgt een steuntje in de rug!

Wat is er zo mooi aan om ondernemers een zetje in de rug te geven? Wout van Wengerden, de Kwetsbare Held, zocht het uit. Namens Oxfam Novib hielp hij ondernemer Tim Bosman van het bedrijf Monkidoo, door met hem langs te gaan bij Tony Chocolonely's. Story held Joost gaf antwoord op de vraag: Hoe vertel ik mijn verhaal?

06 september 2018

Hoe komt mijn bedrijf in de publiciteit?

Drie tips voor een succesvolle voorbereiding

Publiciteit helpt je om onder de aandacht te komen van klanten en andere relaties. Positief nieuws is goed voor het bedrijfsimago. De hamvraag is: hoe komt mijn bedrijf in de publiciteit? In de krant, op radio en TV?

19 april 2018

Plaatsing van persbericht

Met je nieuws in de media komen

Het is moeilijk om persberichten daadwerkelijk onder de aandacht te krijgen van nieuwsorganisaties. Zij krijgen dagelijks immers veel persberichten binnen.

07 maart 2017

LEGO: innovatie met crowdsourcing

5 tips van Troels Lange Andersen (LEGO Group)

Wie aan Denemarken denkt, denkt aan Lego. LEGO Group is een van de grootste speelgoedproducenten ter wereld. Ondanks het simpele concept (blokjes) komt Lego ieder jaar met nieuwe producten. Het Deense bedrijf heeft niet alleen een sterke innovatieafdeling, maar maakt ook gebruik van crowdsourcing.

22 september 2016

Hoe zorg ik dat mijn persbericht gelezen wordt?

Voorkom dat je persbericht ongelezen in de prullenbak verdwijnt

Je bedrijf heeft nieuws te melden, iets dat iedereen moet weten. Dus stuur je er een persbericht uit. Hoe zorg je dat dit bericht door iedereen gelezen wordt en niet ongelezen in de prullenbak verdwijnt?

04 februari 2013

Wat is belevenismarketing?

Hoe genereer je free publicity?

Een term waar in marketingland nu veel om te doen is, is belevenis-marketing. Kan jouw onderneming extra aandacht gebruiken? Een goed uitgevoerde belevenismarketingactie zet jouw bedrijf in de schijnwerpers.

04 februari 2013

Hoe communiceer ik tegenslagen?

Stappen om je nieuws naar buiten te brengen

Het kan niet altijd goed gaan met een onderneming. Als het slecht gaat is het belangrijk dat je duidelijk blijft communiceren met je werknemers, relaties etc. Wat moet je ten tijde van tegenslagen doen aan je communicatie?

22 januari 2013

Hoe haal ik de krant met mijn 'beter dagje uit'?

Wees authentiek en subtiel

Ga jij als personeelsuitje dit jaar met collega's aan de slag voor een goed doel? Het is geen toeval dat dit tegenwoordig ‘het betere dagje uit’ wordt genoemd. Leuk om met je bedrijf zo in de lokale media te komen.

22 januari 2013

Hoe kom ik positief in een vakblad?

Welk bedrijf wil niet professioneel in de publiciteit verschijnen?

Free publicity is leuk, goed voor je imago en vaak ook voor je omzet. Hoe pak je zoiets aan? Het is de kunst om met slim gekozen nieuws op het goede moment bij een zorgvuldig gekozen redactie aan te kloppen.

22 januari 2013

Martijn Aslander over de kracht van sociale media

Een voorbeeld van het nieuwe slimme ondernemen

Een stukje hout en social media is alles dat Martijn Aslander nodig had om een kleine hype te creëren.

21 januari 2013

Hoe klein nieuws toch groot kan zijn

Column | Free publicity

Aandacht in lokale en regionale kranten. Dat zou jij ook wel willen toch? Met je bedrijf in het nieuws en dan het liefst zelfs nog in landelijke media alsjeblieft.

09 januari 2013

Hoe kan je persbericht scoren bij journalisten?

16 tips: zo vergroot je de kans dat je bericht de krant haalt

Hoe zorgvuldig jij je persbericht ook opgesteld hebt, journalisten beslissen al na tien seconden of het bericht naar de krant óf naar de prullenbak gaat. De eerste indruk is doorslaggevend, een tweede kans krijgt je persbericht niet.

28 augustus 2012