Economische cijfers

Strategie, marketing & sales

Prinsjesdag 2021

Alles wat je als ondernemer moet weten

Prinsjesdag 2021 gaat niet de boeken in als een dag met spannende aankondigingen. De verklaring hiervoor is dat het kabinet nog steeds demissionair is en daardoor minder ruimte heeft om met ingrijpend nieuw beleid te komen. Toch staan er in de Miljoenennota genoeg plannen die invloed hebben op ondernemers. Waar ging Prinsjesdag 2021 over en wat zijn de belangrijkste Prinsjesdagplannen?

23 september 2021 5 minuten

Wat is deflatie?

Uitleg over deflatie en de invloed op jouw onderneming

Deflatie komt in het algemeen weinig voor, zeker in Nederland. Dit in tegenstelling tot inflatie wat juist algemeen voorkomt. Bij deflatie is er sprake van waardevermeerdering van het geld die ontstaat door prijsdalingen.

20 oktober 2020 2 minuten

Prinsjesdag 2020: dit moet je als ondernemer weten

Veranderingen voor belasting, personeel en klimaat

Prinsjesdag 2020 was anders dan normaal vanwege de coronacrisis. Wat verandert er nu eigenlijk voor de ondernemer? Net als vorig jaar hebben wij de relevante (wets)wijzigingen voor ondernemers op een rijtje gezet.

15 september 2020 3 minuten

Wat is consumentenvertrouwen?

Waarom is het belangrijk voor mij als de MKB-ondernemer

Consumentenvertrouwen is een term die in politiek en media vaak gebruikt wordt. Maar wat betekent het nu precies? En waarom is het belangrijk voor mij als MKB-ondernemer?

02 april 2020 2 minuten

Wat is inflatie?

Uitleg over inflatie en de invloed op je onderneming

Inflatie is een waardevermindering van het geld, ontstaan door prijsstijgingen. Als geld minder waard wordt, kunnen consumenten voor hetzelfde geld minder goederen en diensten kopen.

26 maart 2020 3 minuten

Wat is een recessie?

Uitleg over het begrip 'recessie'

Wat is een recessie nu precies en wat zijn de gevolgen ervan? Er is er sprake van een economische recessie wanneer er twee opeenvolgende kwartalen een negatieve economische groei is. Dat wil zeggen een daling van de waarde van alle geproduceerde goederen en diensten in Nederland (het bruto binnenlands product, bbp).

24 maart 2020 1 minuten