Kleed je bedrijf aan

Column Peter Hofman

13 maart 2017

De laatste jaren is er veel veranderd met betrekking tot nieuwe kleding aanschaffen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om van achter hun computer te bestellen in plaats van een dag door de stad te slenteren en met zware kledingtassen te sjouwen. Ook in het bedrijfsleven speelt online bedrijfskleding bestellen een steeds grotere rol. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen? Is het een slim idee om voor je bedrijf online bedrijfskleding te bestellen?

Eerste hulp bij inkopen

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding?

Als bedrijf streef je altijd naar een veilige en representatieve werkomgeving. Wanneer het personeel eenheid en betrouwbaarheid uitstraalt, dan draagt dit bij aan een goed imago voor uw bedrijf. Bedrijfskleding is daarom essentieel. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zich zo te presenteren aan de klant.

Bedrijfskleding heeft naast de representatieve functie ook een functionele functie. Het is bij sommige beroepen verplicht om bepaalde bedrijfskleding te dragen om aan de wettelijke veiligheidseisen te voldoen. Denk hierbij aan speciale uniformen bij de brandweer, politie en bijvoorbeeld veiligheidshelmen in de bouw. Deze kleding kan soms wettelijk zijn vastgesteld, maar ook kan het door het management van het bedrijf worden verplicht.

Bedrijfskleding online bestellen: goed idee of niet?

Het grootste voordeel van online bestellen is natuurlijk het gemak ervan. Lekker van achter je bureau met een kopje koffie eenvoudig allerlei kleding met elkaar vergelijken. Welk kledingstuk is bijvoorbeeld het goedkoopst? Of welke wordt het snelst geleverd? Vaak zijn de bestelde artikelen binnen een paar dagen binnen. De traditionele manier van winkelen kost je veel meer tijd en dan zal je ook werknemers mee moeten nemen om de bedrijfskleding te laten passen. Dit kost tijd én geld.

Mogelijkheid om te passen

Dat is dan ook wel meteen het grootste nadeel van online bestellen: het kan vooraf niet gepast worden. Met een maattabel kan je wel goed inschatten, maar je kan het artikel niet even vasthouden en het materiaal voelen. Hierdoor weet je nooit helemaal zeker of de bestelde kleding precies is wat je zoekt voor je bedrijf. Tegenwoordig is het gelukkig makkelijk en goedkoop, soms zelf gratis, om bedrijfskleding te retourneren.

De beste manier is om de verschillende bedrijfskledingstukken waar je uit wilt kiezen, allemaal te bestellen en je werknemers te laten passen op de werkvloer. Vervolgens kun je met gemak de artikelen die toch tegenvallen weer terugsturen. Dit bespaart je tijd én geld, want je werknemers hoeven niet meer helemaal mee naar de winkel.