Transformeer jouw kantoor tot een echte eyecatcher

Advertorial

23 oktober 2017

Mist jouw werkomgeving een echte blikvanger? Met deze tips maak je van jouw kantoor een echte eyecatcher. Een bron van inspiratie dus! Daardoor kan zij jou een aantal goede aanbevelingen doen zodat ook jij jouw kantoor kunt omtoveren tot een echte aandachtstrekker.

Scoren met een tafelvoetbal

Een tafelvoetbal zorgt voor ontspanning en sportiviteit op kantoor. Het is over komen waaien van kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Eerst met zijn allen lunchen om vervolgens je collega’s in te maken of een nederlaag te incasseren, alles is mogelijk. Want met dit extra stukje teambuilding scoor je altijd. En bedenk je eens hoe gaaf het staat om dit speelse item in jouw gemeenschappelijke ruimte te hebben staan! Zo maak je van jouw kantoor iets bijzonders en win je dus altijd.

Spelend vergaderen

Heb je er ooit aan gedacht om je vergadertafel een tweede functie te geven? Het is makkelijker dan je denkt. Gebruik bijvoorbeeld een tafeltennistafel! Tijdens het serieuzere werk is er ruimte genoeg voor alle laptops, notitieboekjes en bakken koffie. Na de vergadering kun je het netje opzetten en spelen maar. Wil je het echt spannend maken, dan kun je natuurlijk ook tijdens het vergaderen een potje spelen, op geheel eigen risico natuurlijk.

Vrimibo in de pantry

In een kantoor in Utrecht is een bijzondere pantry te vinden, een heus visitekaartje voor het bedrijf. In plaats van een donkere pantry of keuken, saai en weggedrukt in een hoekje, bestond deze ruimte uit gekleurde verlichting en een in het oog springende inrichting. Zo kan het dus ook! Dit zorgt voor de perfecte plek om de vrijdagmiddagborrel te houden, een telefoontje te plegen of om onder het genot van een kopje koffie te overleggen met je collega’s. Bekijk de pantry en vergelijk hem eens met die van jou. Waar gaat je voorkeur naar uit?

Een bed is niet alleen om in te slapen

Je ‘thuis voelen’: dat is steeds meer de focus van kantoren, waardoor er een verschuiving plaatsvindt van een zakelijke, traditionele omgevingen naar plekken waar jij je fijn voelt. En daar hoort natuurlijk een bed bij. Het is niet het eerste dat je verwacht in een kantoorpand, daarom is dit de perfecte eye-catcher! Daarnaast heeft het ook nog eens een positieve werking op de werkomgeving. The New York Times pakte onlangs nog uit met een onderzoek dat werknemers gelukkig worden van meer vrijheid en ontspanning, met als resultaat een verhoogde productiviteit. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jouw werkdagen slapend doorbrengt. Zie het meer als een vervanging van de traditionele zithoeken met een bank en stoelen.