Creëer een sfeervolle kantoorruimte

Weet je niet wat je moet doen met een kale wand? Wij wel!

25 januari 2018

Je kantoor sfeervol inrichten en daarbij rekening houden met de ‘feeling’ van je bedrijf - veel ondernemers hebben er moeite mee. SKEPP presenteert daarom 9 handige tips. Een kind kan de was doen!

1 - Kleur geeft sfeer

Het gebruik van kleuren heeft invloed op de sfeer en kan de productiviteit een boost geven. Zoek naar een balans, je moet niet alle kleuren van de regenboog willen gebruiken. Een kleurenschema kan helpen om dezelfde kleuren op structurele en gebalanceerde wijze terug te laten komen.

2 - Meer planten, minder stress

Planten en bloemen hebben onderhoud en aandacht nodig, dat kost tijd, maar je krijgt er iets voor terug. Je kantoor wordt gezelliger en je kunt er beter door werken. Een groene omgeving werkt kalmerend want we associëren die kleur met rust.

3 - Zet eyecatchers in

Maak jouw kantoor bijzonder en sfeervol met eyecatchers. Denk aan dat kantoor waar in de entree een Mini Cooper geparkeerd staat. Maar… houd hierbij rekening met de identiteit van je bedrijf. Als je serieus en professioneel wilt overkomen, moet je niet te ‘grappig’ doen.

4 - Kunst als decoratie

De kunst die bedrijven in hun kantoorruimte ophangen of neerzetten, bepaalt mede het imago. Kunst zorgt voor inspiratie en sfeer en is decoratief. Schilderijen zijn natuurlijk okay, maar denk ook aan andere vormen van kunst. Zorg ervoor dat je keuze past bij je bedrijf.

5 - Zorg voor informele ruimtes

Je huurt een kantoorpand? Dan is het goed om een plek te creëren waar je even kunt genieten van rust en een goede kop koffie. Zo’n lounge kun je ook gebruiken om klanten te ontvangen. Belangrijk, informele ruimtes! Ze bevorderen onderling contact en rust.

6 - Varieer in belichting

Vermijd TL-verlichting: die is voor ziekenhuizen. In een kantoor stemt dat helle licht niet vrolijk. Varieer daarom met het gebruik van lampen, plaats spotjes in het plafond. Kroonluchters, hanglampen en andere chique alternatieven geven je bedrijf uitstraling. Zo zijn industriële lampen nu helemaal in.

7 - Gadgets

Zet bij het kiezen van spullen wat eenvoudige kantoorhumor in. Dat kan al leiden tot een betere sfeer. Koop bijvoorbeeld ‘kantoorbestek’. Dat klik je op je pen en zo kun je lunchen aan je bureau. Past dit niet bij je, kijk dan bijvoorbeeld eens naar een achteruitkijkspiegel voor je beeldscherm.

8 - Fotowand

Weet je niet wat je moet doen met een kale muur? Wij wel, voeg een fotowand toe. Dit geeft bezoekers bij binnenkomst direct een ‘feeling’ en je bedrijf voelt voor hen een stuk toegankelijker. Ook oude bedrijfsfoto’s zijn een goed idee.

9 - Accessoires en materiaal

Het gebruik van de juiste accessoires het goede gevoel. Een fraai tapijt schept een huiselijk gevoel. Het gebruik van kleedjes en schapenvachtjes maakt een loungeruimte warmer. Je kunt ook gaan voor een Scandinavische kantoorinrichting of industriële stijl.

Kortom!

Zo richt je je kantoorruimte sfeervol in, heel eenvoudig met deze 9 gratis tips. Handig als je kantoorruimte huurt, bijvoorbeeld in Amsterdam. Ga van start en maak het gezellig op de manier die jou aanspreekt. Op kantoor is het fijn om hard werken af te wisselen met ontspanning, maar het is daarbij gewoon nodig. Neem tijd voor een praatje of drink een extra kopje koffie, want tevreden mensen zijn productieve mensen.