Moderne kantoorinrichting

Tips & tricks voor de inrichting van een eigentijds kantoorpand

12 februari 2018

Ga je kantoorruimte huren en wil je die modern inrichten maar je weet niet hoe? SKEPP kan precies vertellen met welke gemakkelijke elementen je een moderne kantoorinrichting realiseert.

Moderne design kantoormeubelen

Wat is een kantoorinrichting zonder tof design meubilair? Ga daarom voor een matzwart bureau met een hypermoderne zwarte bureaustoel met aluminium frame. Of kies gedurfde designstoelen bij een witte hoogglans vergadertafel. Je kantoorruimte hoeft natuurlijk niet alleen in zwart-wit ingericht te zijn: hoe aparter, hoe beter. Combineer daarom strakke inrichting met meubilair in kunstzinnige vormen en gedurfde kleuren.

Strak en licht

Ga je kantoorruimte huren? Let op de verlichting, want die is erg belangrijk. Al spreekt dat natuurlijk voor zich... Maar je hoeft niet altijd te kiezen voor de makkelijkste optie. Want geef nou toe, die tl-buizen zijn niet echt gezellig. Kies juist voor sfeer- en werkverlichting in de vorm van aparte staande lampen en ronde hanglampen. Telt jouw kantoorgebouw veel ramen, perfect. Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat je voldoende vitamine-D binnenkrijgt en productiever kunt werken. Het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Win-win-win dus.

Open ruimtes

Kies strakke, glazen wanden. Is je kantoorruimte groot? Deel deze dan in door middel van glazen wanden. Daarmee creëer je een gevoel van ruimte. Een belangrijk kenmerk van een moderne kantoorinrichting zijn namelijk de open ruimtes. Dit is ook geheel in samenhang met de trend van openheid en transparantie, ook op kantoor. Communiceren met collega’s wordt zo ook makkelijker.

Flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie

Flexibele werkplekken zijn niet meer weg te denken, zeker niet in een hip en modern kantoor. Een kantoorruimte is geen typfabriek meer, maar voldoet aan allerlei wensen en behoeftes. Behoefte aan concentratie? Scherm je dan af door op een zelfstandige en rustige werkplek te gaan zitten. Brainstormen met collega’s of houd je een presentatie? De moderne kantoorunit van glas die fungeert als vergaderruimte is hier perfect voor.

Lekker loungen op kantoor

Wil je niet traditioneel vergaderen aan een vergadertafel? Kies dan voor een loungeruimte met moderne design meubelen. Ontspannen zittend in fauteuils of op een hoekbank kom je samen met collega’s tot de beste ideeën. Door ontspannen te brainstormen bevorder jij je innerlijke creativiteit in misschien wel die moderne kantoorruimte in Amsterdam. Of ga je liever kantoorruimte huren in Rotterdam, Den Haag of buiten de Randstad?

Kortom:

  • design kantoormeubelen,

  • lichte en open ruimtes

  • flexibiliteit en creativiteit

Dit zijn dé elementen voor een moderne kantoorinrichting. En het is niet moeilijk om dit te realiseren. Kun je toch wel een helpende hand gebruiken, kijk dan vooral eens naar het prefab design inrichtingsconcept Officeplanner van SKEPP.