Flexibel personeel

Personeel

Detacheren: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

De voor- en nadelen voor werkgevers

Detacheren is een van de mogelijkheden waarmee je tijdelijk extra personeel kunt inschakelen. Hiermee ‘leen’ je personeel van een detacheringsbedrijf. In dit artikel vind je de betekenis van detacheren, om welke redenen ondernemers kiezen voor detachering, wat de voor- en nadelen zijn en waar je aan moet denken qua kosten.

22 januari 2024 4 minuten

Payrolling: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Personeel in dienst nemen zonder zelf werkgever te worden

Als je kiest voor payrolling, heb je wel vast personeel - maar ben je juridisch gezien geen werkgever. In dit artikel lees je wat payrolling is, wat de voor- en nadelen zijn, welke gevolgen het heeft en voor wie het interessant is.

22 januari 2024 4 minuten

Uitzendkracht in dienst nemen? Let op deze valkuilen

Houd rekening met regels over ketenbepaling, boetebeding, proeftijd en transitievergoeding

Je hebt een uitzendkracht voor je aan het werk. De samenwerking gaat zo goed dat je hem of haar graag in dienst wilt nemen. Waar moet je allemaal op letten als je dat wilt doen? Let hierop als je een uitzendkracht in dienst neemt en gebruik onze handige checklist.

12 september 2023 3 minuten

De Wab en oproepkrachten: wat moet je weten?

De gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans

De arbeidsmarkt is sinds januari 2020 een stuk gunstiger geworden voor de Nederlandse oproepkracht. De WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans, zorgt ervoor dat oproepkrachten veel meer zekerheid hebben. Wat is er precies veranderd?

06 juli 2020 2 minuten

Regels voor gebruik oproepkrachten

Waar moet je rekening mee houden?

Oproepkrachten zijn flexibele werknemers, maar ze hebben wel recht op het maken van uren. Ze zijn minder flexibel dan vaak gedacht wordt door werkgevers. Werkgevers moeten goed letten op de regels voor het gebruik van oproepkrachten.

10 februari 2020 2 minuten

Mag je personeel verplichten mee te verhuizen?

Column Arnoud van Dalen | Regels rond verhuizing personeel

Ik kreeg laatst een telefoontje van de heer Jansen. Hij heeft een bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Utrecht maar wil de vestiging in Utrecht sluiten. Mevrouw Pieterse, het enige personeelslid in Utrecht, moet dan gaan werken in Amsterdam en dus elke dag reizen. Mag dat zomaar?

06 februari 2020 2 minuten

Een ontbindende voorwaarde in een arbeidsovereenkomst: mag dat?

Column Maarten Menger | Werknemer ontslaan na niet halen cursus?

Als een nieuwe werknemer niet aan alle eisen voldoet, kan scholing worden aangeboden. Kan het dienstverband per direct eindigen als het examen van die opleiding niet wordt gehaald?

30 november 2018 2 minuten

Wat is een (mbo) leerbedrijf?

Wat zijn de voordelen van een erkend leerbedrijf?

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar. Hier maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat van hen wordt verwacht. Alleen erkende leerbedrijven mogen opleiden. Wat zijn de voordelen van een erkend bedrijf?

24 augustus 2017 2 minuten

Flexibele arbeidsrelaties

Het nulurencontract, min/maxcontract, freelancecontract en detachering

Een goede mix van vaste en flexibele arbeidskrachten is goed voor je onderneming. Je bedrijf is flexibel en kan inspelen op de hoeveelheid werkzaamheden. Voor medewerkers kan het ook aantrekkelijk zijn om flexibel beschikbaar te zijn.

18 april 2017 3 minuten

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?

18 januari 2017 2 minuten

Hoe word ik een (mbo) leerbedrijf?

Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om een erkend leerbedrijf te worden, moet je aan een aantal criteria voldoen. Pas dan mag je leerlingen opleiden. Wat zijn de basisvoorwaarden?

10 november 2016 2 minuten

5 verschillen tussen uitzenden en detacheren

Wat past jouw bedrijf: een uitzendkracht of detacheerder?

Heb je tijdelijk personeel nodig dat je niet zelf in dienst wilt nemen? Dan kun je denken aan uitzenden of detacheren. Met deze vijf verschillen kun je beslissen wat de beste keuze is voor jouw bedrijf.

09 mei 2016 3 minuten

Waar moet ik aan denken bij het regelen van tijdelijk personeel?

Checklist voor het aannemen van tijdelijke medewerkers

Veel ondernemers beginnen hun bedrijf in hun eentje. Het kan natuurlijk gebeuren dat je op bepaalde gebieden al snel ondersteuning kunt gebruiken. Neem je dan meteen personeel aan? Dat hoeft niet.

02 februari 2016 3 minuten

Wat kan een stagiaire voor mijn bedrijf betekenen?

Welke mogelijkheden biedt een stagiaire

Een stagiair is een goedkope manier om tijdelijk aan personeel te komen. Welke werkzaamheden kan een stagiair uitvoeren en op welke manier kun je hem het beste begeleiden? Ook belangrijk: hoeveel kost het je?

23 december 2015 2 minuten

Welke werknemers vallen onder de Participatiewet?

‘Werknemers met een arbeidsbeperking’, wie zijn dat?

In het sociaal akkoord hebben het kabinet en sociale partners (werkgevers en werknemers) afgesproken extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Tussen nu en 2026 moeten er 100.000 extra banen bijkomen. Om wat voor werknemers gaat het nu precies?

14 augustus 2015 5 minuten

Een uitzendkracht inhuren? Dit moet je weten

Uitzendkracht: contract, salaris en communicatie

Uitzendbureaus nemen jou als ondernemer veel werk uit handen. Toch komt er bij het inhuren van uitzendkrachten nog wel wat kijken. En natuurlijk wil je ook de beste deal. Zorg dat je het slim aanpakt.

03 december 2014 3 minuten

Wat kost het om een (mbo) leerbedrijf te worden?

Kom ik in aanmerking voor afdrachtvermindering?

In een leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen wordt verwacht. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zoals afdrachtvermindering. Echter, het kóst je ook geld.

06 augustus 2012 2 minuten

Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven

Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.

06 augustus 2012 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 26 totaal, er zijn meerdere pagina's