Jouw industriële kantoorinrichting

5 tips voor een moderne, trendy inrichting van je kantoor

10 april 2018

In woningen is de trend al een tijdje hot, maar nu zie je de industriële look ook steeds vaker in kantoren: open plafonds waardoor buizen, draden en beton zichtbaar zijn. Wij willen voor jou óók zo’n trendy industriële kantoorinrichting! Daarom deze 5 nuttige tips.

#1: Laat een oude fabriekshal je inspiratiebron zijn

Fabriekshallen zoals die in de 19de en 20ste werden opgetrokken, zijn de inspiratiebron voor de industriële kantoorinrichting van vandaag. Wellicht is er in jouw buurt een hal waar je eens kunt gaan kijken? Een kolenmijn, een textielfabriek, een houtzagerij – ze kunnen jou aan een nieuw design helpen voor je (te huren) kantoorruimte. Een kantoordesign dat de aandacht trekt is er een waarbij je hebt gedacht aan de geschiedenis, de stijl van bouwen en inrichten van weleer. Geef je kantoor een stoere look door industriële elementen toe te voegen.

#2: Laat die muren van de kantoorruimte zoals ze zijn

Even een stap misschien, maar het is niet erg om muren of vloeren te laten zoals ze zijn. Sterker nog, de originele muren en vloeren vormen de basis voor een trendy kantoorinrichting. Ook als je liever voor een Scandinavische kantoorinrichting gaat, kun je deze basis uitstekend gebruiken. De ruwe oppervlakken lenen zich uitstekend voor een combinatie met leren meubilair of metalen accessoires. Een strakke en robuuste toevoeging op kantoor is een gietvloer met betonlook. Dit komt de industriële stijl van je kantoorinrichting alleen maar ten goede. Let bij het huren van kantoorruimte in bijvoorbeeld Amsterdam dus goed op die mogelijkheden voor de inrichting.

#3: Kies voor neutrale kleuren in het kantoor

Wit, zwart en grijs, dat zijn de kleuren die kenmerkend zijn voor de industriële inrichting. Ze passen goed bij de materialen en ook matchen ze uitstekend als je ervoor kiest om wel een kleur te gebruiken in bijvoorbeeld het meubilair. Kies je meubilair in neutrale kleuren, voeg planten toe voor een groen accent en wat accessoires voor aan de wand in felle kleuren. Zo krijg je een fraai geheel in je kantoorinrichting. Hout is ook gemakkelijk te combineren met neutrale kleuren. Je gebruikt houten elementen zo als eyecatcher in je industriële kantoorruimte.

#4: Metalen accessoires passen helemaal bij een industriële kantoorinrichting

In een industriële kantoorinrichting mag metaal als materiaal niet ontbreken. Volgens ons past het perfect bij de meubelen en accessoires en de muren. Neem de fabriekslamp. Deze was gemaakt van metaal, had een onverwoestbare look en moest lang meegaan. Precies wat we willen uitstralen. Metaal toevoegen kun je behalve met accessoires ook doen door metalen kasten en tafels te plaatsen.

#5: Kies lederen meubilair; dat maakt je industriële kantoorruimte helemaal af

Ooit gehoord van het merk Chesterfield? Vast wel en zo niet, googel het dan maar eens. Deze herkenbare lederen banken en stoelen zijn een echte must have in een industriële kantoorinrichting. Ze hebben een heel eigen karakter door het vaak geruite patroon en de toevoeging van knopen. Als je een andere smaak hebt en toch liever ander klassiek meubilair wilt plaatsen in je nieuwe kantoorruimte dan ben je hier uiteraard vrij in. Lederen meubilair is in ieder geval een prima match met de industriële kantoorstijl.

Kortom!

Wees vooral creatief en ga snel aan de bak met je industriële kantoorinrichting

Ben je eruit: wil je graag zo’n soort inrichting? Dan helpen wij van SKEPP je graag, want we hebben een hippe oplossing. Met URBAN, een van de stijlen van prefab design inrichtingsconcept Officeplanner, heb je een moderne industriële kantoorruimte die over alles beschikt wat je wenst. Activity-based werken in een hip kantoor met industriële inrichting, dat is URBAN!