Vast aan een lang huurcontract voor je kantoorruimte? Dit is de oplossing

29 maart 2019

Maakt jouw bedrijf een onverwachte groei door en word je belemmerd door het lange huurcontract van jouw kantoorruimte? Of voldoet de kantoorruimte toch niet aan jouw wensen? Dan kan je op zoek gaan naar een vervangende huurder. Of het mogelijk is om jouw kantoorruimte onder te verhuren en hoe SKEPP je hierbij kan helpen, lees je hieronder.

Mag je jouw kantoorruimte onderverhuren? 

Onderverhuur is altijd toegestaan, tenzij de verhuurder hier redelijke bezwaren tegen heeft. In de huurovereenkomst vind je dan vaak een bepaling waarin staat dat onderverhuur niet is toegestaan. Kijk dus eerst goed naar de bepalingen van je huurcontract en ga dan in gesprek met je huidige verhuurder. Verhuur je bijvoorbeeld je kantoorruimte zonder toestemming van de verhuurder, dan kan hij de huurovereenkomst per direct beëindigen. De onderverhuurder zal dan zonder kantoorruimte komen te zitten en de verhuurder kan een flinke schadevergoeding van je eisen. Deze situatie is dus voor niemand gewenst.

Hoe vind je een onderhuurder voor je kantoorruimte? 

Je kan op zoek gaan naar een onderhuurder van je kantoorruimte wanneer er geen bepalingen zijn opgenomen in de huurovereenkomst en je akkoord hebt van jouw verhuurder. Bij deze zoektocht wil je geen hoge kosten maken maar je wilt er toch voor zorgen dat jouw kantoorruimte opvalt tussen het grote aanbod op de kantorenmarkt. SKEPP biedt hier uitkomst voor, plaats daarom je kantoorruimte op de vergelijkingswebsite van dit bedrijf, al meer dan 850 verhuurders gingen je voor! 

Door het plaatsen van jouw kantoorruimte op deze vergelijkingswebsite, valt jouw kantoorpand op bij organisaties die geïnteresseerd zijn in het huren van een kantoorruimte. Zo krijgt jouw kantoorruimte een eigen pagina met een SEO-optimale tekst, waardoor je goed vindbaar bent via de zoekmachines. Op deze pagina wordt het metrage, de huurprijs en de belangrijkste faciliteiten en services van jouw kantoorpand benoemd. Daarnaast komt er een fotograaf langs die gratis foto’s en een video maakt van jouw kantoorruimte. Hiermee krijgen potentiële huurders al een goed beeld van jouw kantoorruimte. 

Het is geheel gratis en vrijblijvend om jouw ruimte op de website van SKEPP te plaatsen. Je betaalt alleen 10% fee wanneer er een nieuwe huurder is gevonden, deze fee wordt alleen over het eerste jaar gerekend. Dus verhuur jij je kantoorruimte voor 2 jaar, dan vraagt SKEPP alsnog maar 10% over het eerste jaar huur. 

Welke afspraken moet je maken met jouw onderverhuurder? 

Het opstellen van een huurovereenkomst met de onderhuurder is de volgende stap in dit proces. Hierbij wordt geadviseerd om de huurtermijn gelijk te laten lopen met jouw eigen huurovereenkomst. Daarnaast is het goed om afspraken te maken over het onderhoud van de kantoorruimte want jij bent hier als hoofdhuurder aansprakelijk voor. 

Een onderverhuur situatie biedt de onderhuurder minder voordelen dan wanneer de partij een contract afsluit met de eigenaar van het kantoorpand. Daarom wordt er geadviseerd om jouw kantoorruimte voor een lagere huurprijs aan te bieden dan jij maandelijks betaalt aan de eigenaar. Met een scherpe huurprijs verhoog je de kans op verhuur. 

Je kantoorruimte sneller verhuren

Wil je jouw kantoorruimte nog sneller verhuren? Dan kan SKEPP je hierbij helpen. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om je kantoorruimte vast te leggen middels een 3D Virtual Tour. Hierdoor kunnen de huurkandidaten het kantoorpand bezichtigen, zonder dat hiervoor een afspraak wordt ingepland. 

Daarnaast wordt er geadviseerd om de kantoorruimte te voorzien van meubilair zodat het totaalplaatje compleet is. Hier biedt het designinrichtingspakket Officeplanner een uitweg voor. Het product biedt verschillende betaalopties aan zoals huur, huurkoop en koop. Hierdoor hoef je geen grote investeringen te doen aan de kantoorinrichting en schaf je meubilair aan dat voldoet aan de wensen van de huurder. Zo vind je snel een onderhuurder en kun jij je volledig richten op je core business.