Boost je bedrijfsimago met een geschikte kantoorruimte voor jouw bedrijf

09 september 2019

Je bedrijfsimago is wat jij als onderneming naar buiten toe uitstraalt, hiervan is je kantoorruimte ook een onderdeel. In een oogopslag kunnen klanten, zakenpartners en leveranciers hierdoor zien wat ze van jouw bedrijf mogen verwachten. Met een positief bedrijfsimago kan jouw bedrijf uitblinken tussen alle concurrentie. Stem daarom jouw gehuurde kantoorruimte af op het bedrijfsimago dat je wilt uitstralen.

Hoe stem je je bedrijfsimago af op je kantoorruimte? 

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor bedrijfsimago je nastreeft met jouw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je doelgroep en de kernwaarden van je onderneming. Hoe zou je dan je bedrijfsidentiteit uitdrukken en hoe wil je dat jouw doelgroep je bedrijf zou omschrijven?

Als je je bedrijfsimago duidelijk hebt voor jezelf kun je gaan nadenken over een geschikte kantoorruimte. Zorg er dus voor dat de door jou gekozen kantoorruimte overeenkomt met het bedrijfsimago dat jij wilt uitstralen. Er is helaas geen perfecte handleiding, maar met de volgende 3 tips van SKEPP weet je zeker dat je jouw bedrijfsimago een boost geeft. 

Je kantoorruimte kan je bedrijfsimago verbeteren wanneer je de volgende 3 tips toepast

Weet jij inmiddels hoe je jouw bedrijfsimago het liefst ziet, maar weet je nog niet hoe je je kantoorruimte hier op aan kunt passen? De onderstaande tips zullen ervoor zorgen dat jij weet hoe je je kantoorruimte kunt aanpassen en waar je aan moet denken om het geschikt te maken voor jouw specifieke bedrijfsimago. 

Maak jouw kantoorruimte uniek met een kunstwerk

Door het plaatsen van kunst geef je je bedrijf een eigen persoonlijkheid. Dit zal ervoor zorgen dat je bedrijfsimago een enorme boost krijgt. Met een kunstwerk in je kantoorruimte zullen jouw klanten, zakenpartners en leveranciers je bedrijf niet zomaar vergeten. 

Een kunstwerk kan de aandacht trekken van jouw bezoeker en er daardoor voor zorgen dat je een specifiek bedrijfsimago achterlaat. Wanneer je wilt dat jouw bedrijf innovatief en dynamisch gezien wordt, kun je denken aan experimentele kunst. Terwijl een klassiek schilderij een imago achterlaat van professionaliteit en kwaliteit. 

Zorg voor een goede kop koffie in jouw gehuurde kantoorruimte

Of je een aantrekkelijke zakenpartner kunt zijn, wordt al ingeschat door de koffie die je je bezoek serveert. Naast dat het zelf fijn is om lekkere koffie te kunnen drinken tijdens het werk, is het dus ook gunstig voor je bedrijfsimago om goede koffie beschikbaar te hebben in jouw gehuurde kantoorruimte. 

Tijdens het serveren van koffie kun je ook direct een persoonlijke connectie maken met je bezoeker en breek je het ijs alvorens je een echt zakelijk gesprek in gaat. Dus wellicht is het een idee om te gaan investeren in een goed koffiezetapparaat voor jouw gehuurde kantoorruimte. 

Creëer wat sfeer in je kantoorruimte door planten te plaatsen 

In een kantoorruimte met een gezellige sfeer zal jouw bezoeker zich sneller op zijn gemak voelen. Dit is bevorderlijk voor zowel het gesprek dat plaats zal vinden als voor het bedrijfsimago dat je achterlaat bij je bezoeker. Alleen hoe kun je nou gemakkelijk een gezellige sfeer creëren? 

Hiervoor zijn planten in jouw kantoorruimte de perfecte oplossing. Planten zorgen voor een uitnodigend gevoel voor je bezoek, doordat ze een huiselijke sfeer geven. Verder zorgen ze ervoor dat je kantoorruimte duurzaamheid en milieuvriendelijkheid uitstraalt. Een voorbeeld is te vinden in de onderstaande afbeelding van een kantoorruimte in Amsterdam

Met behulp van de Officeplanner van SKEPP stem je jouw kantoorruimte makkelijk af op je bedrijfsimago

Je kunt je eigen droomkantoor makkelijk inrichten met gebruik van Officeplanner. Gebruik de unieke producten uit de eigen productlijn van SKEPP om jouw kantoorruimte af te stemmen op je bedrijfsimago. Mocht je er alleen niet uitkomen of graag advies willen met betrekking tot jouw kantoorinrichting? Dan kun je vrijblijvend een scherm-deelsessie inplannen met de Personal Designer van SKEPP. Zo heb je gemakkelijk en snel jouw kantoorruimte perfect afgestemd op je bedrijfsimago.