Wat is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)?

Zo werkt de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW)
Vanwege het coronavirus is de werktijdverkorting vervangen door de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze regel gaat 6 april van start. Wat houdt deze tijdelijke noodmaatregel in en hoe vraag je deze aan?
Vragen? Bel 088-3523109
Klik hier
Onze gratis advieslijn voor ondernemers
088-3523109
Als je als ondernemer zwaar wordt getroffen door het coronavirus, kon je gebruik maken van de bestaande maar verruimde werktijdverkorting. Door het grote aantal aanvragen is deze op 17 maart vervangen door de 'Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud’ (NOW)'. De deeltijd-ww van de werktijdverkorting vervalt. Je werknemers kunnen gewoon doorwerken, maar je krijgt een tegemoetkoming in de loonkosten. 
 
Let op: deze maatregel is nog niet van kracht, dit wordt zo snel mogelijk door de overheid opgezet. Aanvragen van de werktijdverkorting die nog niet zijn behandeld, worden met de nieuwe Noodmaatregel meegenomen. Ontheffingen die al verleend zijn, blijven van kracht voor de eerste periode van 6 weken. Na deze eerste periode kan een beroep worden gedaan op de NOW.
 

Voorwaarden voor de NOW

Als je een omzetverlies verwacht van minimaal 20%, kun je voor een periode van drie maanden een temoetkoming in de loonkosten aanvragen. Dit is maximaal 90% van de totale loonsom, afhankelijk van je omzetverlies. Dit vraag je aan bij het UWV. Deze tegemoetkoming kun je aanvragen voor een omzetdaling vanaf 1 maart 2020. De aanvraag geldt voor drie maanden en kan eenmalig worden verlengd met drie maanden. 
 
Voorwaarde is dat er geen personeel ontslagen mag worden vanwege bedrijfseconomische redenen in de subsidieperiode en dat je het loon doorbetaalt. Daarom verstrekt het UWV een voorschot van 80% van de gevraagde tegemoetkoming. Dit voorschot wordt achteraf gecorrigeerd op basis van het daadwerkelijke omzetverlies. Lees hier in welke gevallen je loon moet doorbetalen
 
De NOW geldt niet voor DGA's, ondernemers en eigenaren. Directeuren van BV’s wel, als ze onder de werknemersverzekeringen vallen en daar premie voor wordt ingehouden op het loon. Als je inkomen onder het sociaal minimum komt, kun je gebruik maken van de Tozo. Binnen deze regeling kun je ook een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. 
 

Hoe vraag je de Noodmaatregel aan?

De tegemoetkoming vraag je aan bij het UWV. Dit is op dit moment niet mogelijk. Wanneer hier meer informatie over beschikbaar is, updaten we dit artikel. Voor de aanvraag is straks geen eHerkenning of andere vorm van authenticatie en autorisatie nodig. Aanvragen doe je met je loonheffingsnummer. Voor aanvragen vanaf een bepaald bedrag (nog niet bekend hoe hoog) heb je een accountantsverklaring nodig. 
 

Let op: heb je je aangifte loonheffing nog niet verstuurd naar de Belastingdienst? Doe dit dan snel, want het UWV heeft die gegevens straks nodig voor de NOW-aanvraag. Je kunt vanwege de coronacrisis uitstel van betaling aanvragen, maar het is wel van belang om de aangifte alvast te doen. 

 

Omzetverlies

De tegemoetkoming in loonkosten is op basis van de omzetdaling, in plaats van werkurendaling. De volgende voorbeelden zijn gegeven: 
  • Met een omzetdaling van 100% is de tegemoetkoming 90% van de loonsom;
  • Met een omzetdaling van 50% is de tegemoetkoming 45% van de loonsom;
  • Met een omzetdaling van 25% is de tegemoetkoming 22,5% van de loonsom. 

 

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten