Waar vind ik een ondernemingsvereniging in mijn regio?

Wat zijn de voordelen van zo’n vereniging?

08 augustus 2012

Een ondernemingsvereniging is een mogelijkheid voor veel werkgevers om met andere ondernemers of winkeliers samen te werken. In elke gemeente vind je in het algemeen zo’n ondernemingsvereniging, soms zelfs meerdere per stad.

In deze verenigingen kan je naar voren brengen wat leeft bij jou als ondernemer. Wellicht hebben collega’s van jou dezelfde problemen en lopen ze tegen dezelfde dingen aan. Zo is het in elke gemeente belangrijk dat je de ruimte hebt om te ondernemen en dat er goede bedrijventerreinen zijn voor verschillende soorten van ondernemingen. Een ondernemersvereniging is een spreekbuis voor alle leden richting bijvoorbeeld de gemeente. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Verder kan de organisate acties organiseren als dat blijkt nodig te zijn. Een actie voor betere winkelgebieden bijvoorbeeld. Over lobbyen bij de gemeenten kan je op deze site nog meer informatie vinden. Hoe meer leden een ondernemingsvereniging heeft, hoe luider de stem kan zijn bij de gemeente.

Voordeel van deze verenigingen is dat er samengewerkt wordt. Hierdoor kunnen de ondernemers als één blok achter een zaak staan en dat verschaft een hoop duidelijkheid. Zo ontwikkel je automatisch een betere uitgangspositie in overleg met gemeente en andere (overheids) instanties.

Via de website van de Kamer van Koophandel, kun je kijken welke ondernemingsvereniging bij jou in de buurt zit, door je eigen postcode in te voeren op de homepage en vervolgens binnen de optie 'zoeken binnen de KvK-website 'ondernemingsverenigingen' in te typen. Lukt het niet? Dat is het de beste optie om de gemeente van je keuze plus het woord ‘ondernemingsvereniging’ in Google in te voeren. De gewenste link zal dan snel naar boven komen.

Mocht je nog met vragen zitten over ondernemers- of winkeliersverenigingen, wend je dan tot de MKB Servicedesk. Daar wordt je snel verder op weg geholpen. Het nummer is 088-650058. Als je een vereniging in je eigen woonplaats wilt vinden, maar hij staat niet bij bovenstaand rijtje, dan adviseren wij om even snel een zoekmachine te gebruiken. Elke ondernemingsvereniging heeft zijn adres op internet staan.