Sparrende ondernemers groeien sneller

Programma Groeiversneller werpt zijn vruchten af

06 september 2018

Mocht je ambities hebben om te groeien, dan helpt het om met andere ondernemers over je groeiplannen te hebben. Ondernemers die begeleid worden bij het realiseren van hun groeiambities en daarover met elkaar in gesprek gaan, presteren namelijk beter dan ondernemers die dat niet doen.

E-book Eerste hulp bij Groeien

Dat blijkt uit een evaluatie van programma Groeiversneller, initiatief van het ministerie van EL&I. Het programma moet mkb'ers helpen hun groeiambities waar te maken. Het streven is om deze bedrijven binnen vijf jaar van 2 naar 20 miljoen te laten groeien met de nodige steun van experts en andere groeiondernemers. Inmiddels doen zo'n 120 ondernemers mee aan het programma. 

De cijfers

Uit het onderzoek, dat in samenwerking met het CBS is uitgevoerd, blijkt dat de deelnemers beter presteren dan hun collega's in een controlegroep. De omzet van de Groeiversnellers steeg in 2009 met gemiddeld 15 procent, terwijl de omzet van de controlegroep terugliep met 7 procent. Ook steeg bij hen het aantal medewerkers met 8 procent en lieten ze meer groei in het buitenland zien (plus 43 procent tegen min 12 procent). 

Bron: FD / Ministerie EL & I  

Auteur

Liesbeth Meenink