Contentmarketing

Strategie, marketing & sales

10 bedrijfsvideo’s die iedere ondernemer zelf kan maken

Geen dure productie met camerateam en nabewerking nodig

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat online video steeds populairder wordt. Sterker nog, het wordt lastig browsen als je video zou willen ontwijken, want video wordt werkelijk overal ingezet. Video is een gemakkelijk te verslinden format ten opzichte van de lappen tekst die nodig zijn om dezelfde boodschap over te brengen. Wat in 10 minuten gelezen kan worden, kan in 30 seconden bekeken worden. Het is één van de redenen dat er een miljard uur aan video per dag wordt bekeken op YouTube.

04 februari 2022 8 minuten

Je website promoten, zo doe je dat

Wees zelf actief op het internet

Behalve goed staan in zoekmachines kun je ook op andere manieren mensen naar je site trekken. Hoe hoger de' traffic' (bezoek) des te meer kans dat je er leads (verkopen) uit haalt.

01 december 2020 2 minuten

Wat heb ik nodig om een webinar te organiseren?

PC, camera, microfoon, software, goede internetverbinding

Als je een webinar gaat organiseren heb je een aantal dingen nodig. Lees wat, hoe je er precies aan komt en waar je op moet letten.

03 april 2020 2 minuten

Hoe maak ik een contentkalender?

Zo krijg je focus in je team

Het begin van het jaar is het ideale moment om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Wat ga je bijvoorbeeld op het gebied van marketing doen? Een contentkalender kan je houvast geven voor je marketingstrategie voor het hele jaar. Een contentkalender geeft richting aan je content en kan tevens als inspiratiebron voor je medewerkers dienen.

03 januari 2019 5 minuten

YouTube: 10 gouden tips voor online video

‘Kijkduur is belangrijker dan aantal clicks’

Hoe zorg je dat jouw video’s een succes zijn op YouTube? Als ondernemer kan online video een interessante manier zijn om je merk en producten onder de aandacht te brengen. Derk van der Woude en Chris Klapwijk (partnermanagers bij YouTube) delen hun 10 gouden tips voor een succesvol videokanaal.

08 maart 2017 4 minuten

Zeven voordelen van een webinar

Column | Hoe verspreid ik mijn boodschap?

Als je informatie wilt delen met (potentiële) klanten zijn er diverse mogelijkheden waarop je dit kunt doen. Maar wat is de beste methode? Denk aan een webinar!

29 maart 2013 2 minuten

Spotify voor ondernemers: handig of niet?

Column | Met 15 euro per maand ben je er nog niet...

Ik was eens samen met Willem Overbosch (directeur MKB Servicedesk) te gast in het programma Tros In Bedrijf. Tijdens de uitzending werd mij gevraagd over de toepassing van Spotify als muziekdienst in het bedrijf.

21 januari 2013 2 minuten