Samenwerking MKB Servicedesk en De Baak Business Academy

Samen Nederland ondernemender maken met de MKBuzz

09 april 2013

MKB Servicedesk en de Baak Business Academy gaan komend jaar samen Nederland een stukje ondernemender maken, door met de MKBuzz het verhaal over ondernemerschap te vertellen.

Whitepaper Hoe maak ik een ondernemingsplan?

Die samenwerking is vandaag beklonken bij de lancering van de MKBuzz. Het doel van Baak Business Academy en MKB Servicedesk is om Nederland een stukje ondernemender te maken. Door ondernemers in de MKBuzz hun ervaringen en avonturen te laten delen in de MKBuzz én het verhaal over ondernemerschap te vertellen op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Nederland als meest ondernemende land ter wereld

Arko van Brakel, directeur van de Baak is enthousiast over de samenwerking: "We gaan van Nederland het meest ondernemende land van de wereld maken. Ondernemen is meer dan het hebben van een bedrijf. Het is mentaliteit, het is passie. En dát gaan we vertellen, overal in Nederland. We willen die passie met mensen delen."  

Entrepreneurship populair thema

Farouk el Kodady is directeur van Baak Business Academy, het opleidingsinstituut met opleidingen over ondernemerschap en andere bedrijfskundige thema's. Kodady wil corporate Nederland ondernemender maken. "Entrepreneurship is zo'n populair en belangrijk thema dat we onze klanten willen helpen om ondernemender te worden. MKB Servicedesk kan ons daar perfect bij helpen. De Servicedesk is net als Baak Business Academy een partij met lef en is al erg zichtbaar op het gebied van ondernemerschap. De Baak is nog wat minder zichtbaar op dat gebied, terwijl ondernemerschap ook bij ons wel degelijk in het DNA zit." 

Met de MKBuzz op pad

Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, vult aan: "Ik kijk ernaar uit om het verhaal over ondernemerschap via de MKBuzz in Nederland te gaan verspreiden. Dít is het moment om ondernemers en hun personeel uit te dagen het beste uit zichzelf te halen."

Toekomst

Behalve via de MKBuzz zullen MKB Servicedesk en Baak Business Academy op meer vlakken gaan samenwerken om Nederland ondernemender te maken. Kodady: "We gaan samen op pad, laten samen horen hoe wij denken over ondernemerschap. En in de toekomst gaan we samen producten ontwikkelen. Bijvoorbeeld een opleiding die past bij beide partijen en bij entrepreneurship en ondernemerschap in het algemeen."

Ruimtevaarder André Kuipers

Eén van de eerste gasten van de MKBuzz, na deze officiële Kick Off, was ruimtevaarder André Kuipers. Hij gaf ter ere hiervan vanaf de busbank een tipje van de sluier bvan zijn verhaal 'Ruimtevaart om vooruit te komen', waarmee hij op zijn beurt Nederland óok een stukje ondernemender maakt.

Auteur

Lenneke Arts