Hoe huur ik bedrijfsruimte?

Bedrijfsruimte huren
Je gaat een bedrijf starten of misschien ga je wel uitbreiden. In ieder geval ben je toe aan nieuwe bedrijfsruimte. Hoe en waar vind je dat pand, en waar moet je op letten?
In dit artikel gaan we het specifiek over huren hebben. Dat betekent dat je allereerst al een beslissing moet hebben gemaakt tussen kopen of huren. Heb je nog hulp nodig bij die keuze? Lees dan het artikel 'Kopen of huren?'
 
Huurovereenkomst
Als je gaat huren, zijn er twee soorten huurovereenkomsten. Het gaat hierbij om het verschil tussen ‘bedrijfsruimte' (ook wel ex-290 bedrijfsruimte of middenstandsbedrijfsruimte genoemd) en ‘overige bedrijfsruimte’. Het verschil hiertussen heeft grote gevolgen voor het huurcontract. 
 
 
Hoe zoek ik bedrijfsruimte? Tips!
 
  • Win advies in bij experts
Jij weet veel over jouw bedrijfstak, anderen weten veel over huisvesting. Maak daar gebruik van, een pand huren is iets waar veel bij komt kijken. Je gaat een langlopend contract aan, dus het is de investering waard.
  • Blijf kritisch 
Hoe lang wil je gaan huren? Zijn de afspraken goed geregeld? Gebeurt het zoals jij het wilt? Kom niet in de verleiding de mitsen en de maren te laten voor wat ze zijn.
  • Ken de vergunningsplichten
Laat je goed voorlichten over het bestemmingsplan. Mag je je bedrijf wel vestigen op de plek die je op het oog hebt, of is dat in strijd met de bestaande plannen van de gemeente?
  • Vergeet de ogenschijnlijk logische dingen niet
Het is wel eens voorgekomen dat iemand een pand had gehuurd om daar een slagerij te vestigen. Alles was goed gekeurd, ook volgens het bestemmingsplan was alles in orde. Totdat bleek dat de bevoorrading niet mogelijk was omdat een auto in geen mogelijkheid in de buurt van het pand kon komen. Op honderd meter afstand van het pand parkeren, is voor een slagerij niet te doen.
 
  • Onderhandel over de huurprijs
Of laat dat doen door een expert. Huurprijzen zijn geheel vrij af te spreken. Erg belangrijk dus dat je het eens bent over de hoogte van de huurprijs. Tijdens de huurperiode kan de afgesproken huurprijs niet meer zomaar gewijzigd worden. Daarvoor moet je in het contract afspraken maken over periodieke huurprijsherziening. Doe je dat niet, dan kan zowel de huurder als de verhuurder de huurprijs niet wijzigen. Zelfs niet via de rechter. 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Kantoor volgens Leen Zevenbergen

Waarom een inspirerende omgeving van belang is
Hoe kijkt serie-ondernemer Leen Zevenbergen aan tegen een kantoor? En hoe kan een kantoor je inspireren?
kantoor-volgens-leen-zevenbergen-161212145857.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten