Boekhouding

Administratie

Een factuur maken: zo pak je het aan

Een goede factuur is het halve werk

Facturen sturen is een cruciaal onderdeel van je werk als zzp’er. Het is belangrijk dat er geld binnenkomt! Hoe kun je een factuur maken die voldoet aan alle eisen, zoals die van de Belastingdienst? In dit artikel leer je facturen maken als de beste.

10 mei 2022 6 minuten

De voor- en nadelen van online boekhouden

Waarom je je administratie wel of niet zou moeten digitaliseren

Steeds meer ondernemers stappen over op online boekhouden. Weet jij nog niet of je wel of niet moet kiezen voor online boekhouden? Dit zijn de voor- en nadelen.

10 mei 2022 9 minuten

Heb ik een financieel adviseur nodig?

Goed zakelijk financieel advies is meestal rendabel

Bij ondernemen komt van alles kijken. Je krijgt te maken met verschillende belastingen, administratieve verplichtingen, regelingen en voordelen. De vraag is: heb je de hulp van een financieel adviseur nodig?

29 april 2022 8 minuten

Mag ik facturen met elkaar verrekenen?

Waar je op moet letten als je facturen tegen elkaar wegstreept

Onder bepaalde voorwaarden mag je facturen met elkaar verrekenen. Het is zelfs een relatief makkelijke manier om een openstaande factuur te innen, dus zonder de hulp van een incassobureau of invorderingsbedrijf. Hoe pak je het aan en wat zijn de vereisten als je een vordering wilt verrekenen met een factuur?

18 maart 2022 3 minuten

Hoe moet ik afschrijven?

Alles over het afschrijven van investeringen

Afschrijven houdt in dat je de aanschafkosten van een bedrijfsmiddel verspreid over een aantal jaren in mindering brengt op de opbrengsten van je bedrijf. Hierdoor wordt je winst lager en hoef je minder belasting te betalen. Maar er komt meer kijken bij afschrijven. Hoe moet je afschrijven?

10 september 2021 5 minuten

Boekhouding: zelf doen of uitbesteden?

Kosten en baten van een boekhouder

De administratie is misschien wel het minst populaire onderdeel van ondernemerschap. Je zult niet de eerste zijn die alles daarom over de schutting gooit bij een boekhouder. Wat is nu echt slimmer, zelf doen of uitbesteden? We bespreken de basis van een goede boekhouding.

10 mei 2021 4 minuten

Kansen in administratie: beter begrip van cijfers en het benutten van subsidies

Onderzoek MKB Servicedesk

73% van de ondernemers ziet kansen op het gebied van hun administratie. Beter begrip van de eigen cijfers en het benutten van subsidiemogelijkheden staan hoog op het wensenlijstje. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van MKB Servicedesk onder bijna 250 ondernemers.

16 november 2020 2 minuten

5 tips om te besparen met je boekhouding

Zo laat je je administratie in je voordeel werken

Zie jij je boekhouding vooral als een verplicht nummer voor de Belastingdienst? Dat is zonde. Als je slim boekhoudt, win je tijd, inzicht en voorkom je dat je geld verspilt of voordelen laat liggen. En dat boekhouden wordt steeds makkelijker, dankzij nieuwe softwarepakketten. Vijf tips om te besparen op bedrijfskosten met je boekhouding.

12 november 2020 3 minuten

Aan welke eisen moet mijn boekhouding voldoen?

Wat de Belastingdienst verwacht van je administratie

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht een boekhouding bij te houden. Je moet deze administratie ook bewaren, en wel op de manier zoals de Belastingdienst voorschrijft. In dit artikel leggen we uit waar je administratie precies aan moet voldoen.

05 november 2020 5 minuten

Het verschil tussen vennootschappelijke en fiscale winst

Hoe werken de afschrijvingen?

In de regelgeving wordt verschil gemaakt tussen fiscale en vennootschappelijke winst. Het kan voorkomen dat de winst van de fiscale rekening niet hetzelfde is als die van de vennootschappelijke rekening. Hoe dat precies kan, wordt in dit artikel uitgelegd.

21 september 2020 2 minuten

Het kiezen van een boekhoudpakket

Keuzegids voor online boekhouden

Wil jij sneller en makkelijker boekhouden, en meer uit je cijfers kunnen halen? Dan wil je vast overstappen op online boekhouden. In dit artikel helpen we je bij de keuze voor een goed online boekhoudpakket, dat past bij jou en bij je organisatie.

03 april 2020 7 minuten

Kan ik snel en veilig overstappen van accountant?

Interview Patrick Antonissen | Voorkom overstapproblemen

Switchen van accountant. Hoe doe je dat? Gaat het snel? Is het veilig? Wat kost dat? We vragen het aan een specialist: Patrick Antonissen, Junior manager van het op het mkb gerichte Deloitte Accountancy & Advies B.V.

04 februari 2020 3 minuten

Wat moet je doen als een deel van je boekhouding verloren gaat?

Stappenplan bij het kwijtraken van je administratie

Je weet waarschijnlijk wel dat je als ondernemer de plicht hebt om je boekhouding zeven jaar te bewaren. Maar in zeven jaar tijd kan er veel gebeuren. Als je je administratie alleen fysiek, in mappen op kantoor bewaart, ben je kwetsbaar voor diefstal, brand, waterschade of vandalisme. De boekhouding op één vaste computer kan verloren gaan door een crash of cyberaanval. Wat moet je doen als dit gebeurt?

04 februari 2020 3 minuten

Hoe maak ik een jaarverslag?

Tips voor het maken van een jaarverslag

Als bedrijf ben je wettelijk verplicht om een jaarverslag op te stellen en dit te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Maar hoe maak je een jaarverslag en wat moet er in een jaarverslag staan?

04 februari 2020 3 minuten

Hoe kun je met UBL e-facturen versturen?

Digitaal administreren is de (naaste) toekomst!

Een Uitermate Belangrijk Leermoment… Nee, UBL staat voor Universal Business Language. De taal die alle ondernemers moeten leren ‘spreken’ in het belang van de toekomst van hun bedrijf. Het versturen van een factuur per post of per mail gaat snel verdwijnen.

05 november 2019 2 minuten

Boekhouden: dit is de basis

Zo wordt het een stuk begrijpelijker

De manieren om je boekhouding zelf te kunnen doen: ze schieten uit de grond. Heel handig en leuk, maar je moet nog steeds wel wat basiskennis hebben van boekhouden. Daarom vind je hier korte uitleg over de balans, de winst-en-verliesrekening en de jaarrekening.

30 augustus 2019 2 minuten

Houd je administratie overzichtelijk

Vijf tips om je administratie netjes te houden

Als ondernemer kun je er niet omheen: het opzetten en managen van je administratie. Het belang van een overzichtelijke boekhouding is groter dan je denkt.

22 februari 2019 2 minuten

Een administratie opzetten, hoe begin je eraan?

Column | Wat kun je zelf en wat moet je uitbesteden?

Twee jaar geleden begon ik mijn online cupcake boetiek 'A Cup of Cake'. Cupcakes maken in alle soorten en maten, dat is mijn passie. Maar succesvol ondernemen houdt niet op bij een aantrekkelijke webshop. Een administratie bijhouden is óók belangrijk. Hoe begin je aan zoiets?

19 januari 2018 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 22 totaal, er zijn meerdere pagina's