Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Hoe krijg ik inzicht in mijn energierekening?

Neem maatregelen zodat je kunt besparen

Elke maand betaal je netjes je energierekening, maar weet je daadwerkelijk waar je voor betaalt? Door beter in de gaten te houden wat er precies op je energierekening staat, kun je maatregelen treffen om te kunnen besparen.

12 juli 2018 1 minuten

Wat staat er allemaal op een energierekening?

Wat je precies waaraan betaalt

Eenmaal per jaar krijgt je onderneming een definitieve jaarnota van de energieleverancier waaruit blijkt of je als ondernemer geld terugkrijgt of moet bijbetalen. Maar wat staat er nou precies op een energierekening?

12 juli 2018 2 minuten

Welke certificaten zijn er voor energiezuinige apparatuur?

Garantie voor goede kwaliteit van duurzame energiebronnen

Duurzame maatregelen in bedrijven, zoals zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp, vragen een investering. Keurmerken zoals Zonnekeur en Warmtepompkeur garanderen een zo laag mogelijke milieubelasting.

12 juli 2018 1 minuten

Wat zijn Garanties van Oorsprong?

Ontdek hoe de stroom in jouw bedrijf is opgewekt

Door je elektriciteitsverbruik te vergroenen zorg je ervoor dat het energieverbruik van jouw bedrijf geen negatief effect heeft op het milieu. Zo lever je zelfs een positieve bijdrage aan de omgeving.

12 juli 2018 1 minuten

Hoe bespaar ik energie als detaillist in de food-sector?

Energie en geld besparen

De levensmiddelenhandel geldt als een grootverbruiker op het gebied van energie. Onnodig, zo blijkt uit onderstaande tips voor verlichting, koeling, winkelentree en airconditioning.

12 juli 2018 2 minuten

Waarom kiezen voor een holdingstructuur?

Als ondernemer kun je de keuze maken om als juridische vorm van jouw onderneming de B.V. te kiezen. Risico’s en fiscale overwegingen spelen bij die keuze een belangrijke rol.Vaak hoor je de opmerking “één B.V. is geen B.V. ” Maar wat wordt daarmee bedoeld?

19 februari 2018 1 minuten

Optimistisch MKB vangt klappen crisis goed op

Uitkomsten eindejaarsenquête midden- en kleinbedrijf 2009

Arnhem / Delft, 18 december 2009 – Het incasseringsvermogen van ondernemers in Nederland is in 2009 serieus op de proef gesteld. Het midden- en kleinbedrijf heeft de klappen goed opgevangen en kijkt weer optimistisch over de nabije toekomst: 65% verwacht het komende jaar een beter resultaat.

21 december 2017 3 minuten

Hoe regel ik mijn fax- en telefoonlijnen?

Wat is de goedkoopste oplossing?

Bereikbaar zijn is belangrijk. Zorgen dat je een goed werkend telefoonsysteem hebt, is daarom cruciaal. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je niet in gesprek bent als je een fax aan het versturen bent?

10 november 2017 5 minuten

Vergrijzing biedt veel kansen voor ondernemers

Vergrijzing creërt vraag naar goederen en diensten

De vergrijzing zorgt voor de opkomst van vaak koopkrachtige senioren en de pensionering van de babyboomers. Deze ontwikkelingen bieden nieuwe kansen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

26 oktober 2017 2 minuten

Hoe meet je je klanttevredenheid?

Klantgerichtheid begint bij het meten van de klantentevredenheid.

Uit onderzoek door Kelley School of Business, onderdeel van Indiana University in de Verenigde Staten, blijkt dat managers de klanttevredenheid van hun klanten vaak overschatten. Ze hebben het idee dat de klachten die ze ontvangen niet representatief zijn de tevredenheid van het hele klantenbestand.

09 augustus 2017 1 minuten

Hoe ga ik gerust op vakantie?

Vakantiechecklist voor ondernemers

Als ondernemer wil je ook graag onbezorgd op vakantie. Als je je werknemers goed instrueert en je netwerk op de hoogte stelt van jouw afwezigheid, is dat mogelijk. Hierbij een aantal praktische tips.

25 juli 2017 2 minuten

Document management in vijf stappen

Je documentstromen op orde: zo doe je dat

Waar moet je beginnen om document management tot een succes te maken? En: wat heb je precies nodig aan hardware, software en infrastructuur om dit mogelijk te maken? We helpen je concreet op weg met dit vijfstappenplan.

12 juni 2017 4 minuten

Welke documenten kan ik digitaliseren om kosten te besparen?

Stappenplan: bepaal welke processen verbeterd kunnen worden

Welke documentprocessen binnen jouw bedrijf zijn omslachtig en irriteren je werknemers? Je kunt er vast een aantal bedenken. Maar heeft het zin deze te digitaliseren? Is het kosteneffectief? We helpen je graag de verbeterpunten in kaart te brengen.

12 juni 2017 2 minuten

Welke overheden kopen duurzaam in?

Overheid streeft naar 100% duurzaam inkopen

De Rijksoverheid koopt sinds januari 2010 alleen nog maar duurzame producten in. Ook gemeenten en provincies streven naar een volledig duurzaam inkoopbeleid.

19 april 2017 1 minuten

Kleine ondernemer mag prijsafspraken maken

Regel moet inkoopmacht grotere bedrijven inperken

Als kleine ondernemer is het vaak lastig op te boksen tegen de grotere bedrijven met veel inkoopmacht. Dat gaat veranderen, want het kabinet heeft besloten dat kleine bedrijven meer mogelijkheden krijgen om samen te werken en afspraken te maken.

19 april 2017 1 minuten

Privé internetten, verbieden of niet?

Voor en nadelen van prive internetten op het werk

We maken al tientallen jaren gebruik van internet. Vooral mensen onder de 35 jaar zijn online erg bedreven met spelletjes, social media en research. Hoe houd je zicht op of je medewerkers privé of zakelijk internet gebruik?

29 maart 2017 4 minuten

Wat houdt ketenverantwoordelijkheid in?

Weet waar je ingekochte producten vandaan komen

Als je zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht je dat ook van je leveranciers en afnemers. Met ketenverantwoordelijkheid krijg je inzicht in het duurzame gedrag van spelers die deel uit maken van jouw bedrijfsketen.

24 oktober 2016 2 minuten

Hoe stel ik mvo-doelstellingen op?

Een stappenplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Ga met mvo-doelstellingen gestructureerd te werk. Een vaag voornemen om beter te zorgen voor mens en omgeving zal binnen je onderneming niet leiden tot een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

24 oktober 2016 2 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's