Aanbesteden

Let op: echte handtekening verplicht bij aanbesteden

Document met kopie van handtekening is ongeldig

Een bedrijf dat zich had ingeschreven voor de aanbestede opdracht op schoon te maken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, is de opdracht misgelopen doordat het kopieën van de documenten had ingestuurd zonder originele handtekening.

29 november 2013

Samen inschrijven op een aanbesteding: hoe werkt dat?

Ga met andere ondernemers voor een overheidsopdracht

Heb je een interessante overheidsopdracht gezien die te groot is voor jouw bedrijf alleen? Je kunt ervoor kiezen een combinatie te vormen met andere bedrijven en samen in te schrijven.

05 november 2013 07 november 2013

Mag ik samenwerken bij aanbestedingen?

Samenwerking bij een aanbesteding, mag dat?

Ja, dat mag. Sterker nog, in veel gevallen heb je als mkb-ondernemer geen andere keuze, omdat je zelfstandig niet aan de (omzet)eisen kan voldoen. Er zijn wel voorwaarden bij combinatievorming.

05 november 2013

Aanbestedingen gaan in 70% van de gevallen mis

Alleen door ministeries al voor 43 miljoen verkeerd aanbesteed

Na de aanbestedingsmisser van Bert Koenders, minister van ontwikkelingssamenwerking, was er grote commotie. Kamerleden spraken er schande over. Echter, alle overheden in ons land, inclusief het parlement, leven de regels niet (goed) na. Dit schrijft MKB-Nederland voorzitter Loek Hermans deze maand in Ondernemen!, het opinieblad van de ondernemersorganisatie.

05 november 2013

Aanbestedingswet: wat vinden ondernemers ervan?

Evaluatie mkb-bedrijven uit infrasector

Op 1 april werd de Aanbestedingswet ingevoerd. Nu, ruim een half jaar later, heeft brancheorganisatie MKB Infra een evaluatie-onderzoek laten uitvoeren. De sector voor grond- weg- en waterbouw is goed voor 10 miljard aan aanbestede opdrachten per jaar.

31 oktober 2013

Bijeenkomst over aanbesteden in Haarlem

Ondernemend aanbesteden, het kan ook anders!

Wil je zaken doen met de overheid maar zie je op tegen de administratieve rompslomp? Heb je al eerder op aanbestedingen ingeschreven, maar viel je vanwege te hoge of onduidelijke eisen telkens buiten de boot? Op maandag 28 oktober aanstaande organiseren Bouwend Nederland, Kamer van Koophandel Amsterdam en MKB Noord-Holland de bijeenkomst “Ondernemend aanbesteden, het kan ook anders!”

31 oktober 2013

Nieuwe Aanbestedingswet geeft ondernemers meer kans op overheidsopdrachten

Mkb komt in beeld bij overheid door nieuwe Aanbestedingswet

De nieuwe Aanbestedingswet is aangenomen en treedt op 1 april 2013 in werking. De wet geeft ondernemers uit het mkb een eerlijke kans op overheidsopdrachten. Wat is de nieuwe Aanbestedingswet en hoe doe jij er je voordeel mee? Dit artikel bundelt de antwoorden.

22 oktober 2013

Welke gemeente is het meest vriendelijk voor ondernemers?

MKB-vriendelijkste gemeente: provinciale winnaars bekend

De twaalf provinciale winnaars van de verkiezing voor de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland zijn bekend. Onder meer Bergambacht, Stadskanaal en Skarsterlân maken kans om uitgeroepen te worden tot 'meest vriendelijke gemeente voor ondernemers'.

03 oktober 2013

Eerste Hulp bij Aanbesteden

Praktische handleiding over aanbestedingen

In dit boek komen de nieuwe wet Aanbesteden, de procedure, het inschrijven op een aanbesteding en wat je kunt doen bij ongeoorloofde praktijken uitgebreid aan de orde.

07 augustus 2013

Politiek wil hogere drempel Europees aanbesteden

Meer kans op overheidsopdrachten? Download nu Eerste Hulp bij Aanbesteden

Door de drempel voor het verplicht Europees aanbesteden te verhogen, krijgt het Nederlandse midden- en kleinbedrijf meer kans op opdrachten van de Nederlandse overheid. Daar moet premier Mark Rutte zich tijdens de EU-top hard voor maken, vindt de Tweede Kamer.

01 juli 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 46 totaal, er zijn meerdere pagina's