Innovatie

Hoe print je een wortel? Voedsel uit de 3D-printer

Innovatiekans voor jouw bedrijf

Er rolt steeds meer uit 3D-printers: van bouwmodellen tot maaltijden. Hoe kun jij als ondernemer inspelen op deze nieuwe techniek? Marcel Hofmeijer van voedselleverancier Huuskes besloot samen te werken met TNO. Samen onderzochten ze de mogelijkheden van 3D-printen van voedsel.

10 juni 2015

Nationale finale Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering

Voor ondernemers en ondernemende mensen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert op 28 mei de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Het is voornamelijk bedoeld als een gelegenheid om inspiratie voor ondernemerschap op te doen.

29 mei 2015

Masterclass: businessplan

Voor startende en net gestarte ondernemers

De Rabobank organiseert een masterclass op 19 mei. Thema is het businessplan en het is bedoeld voor startende en net gestarte ondernemers.

19 mei 2015

RadioCafé van grafkist tot vakantiebestemming

Radiocafé 26 maart 2015

In een kakelverse aflevering van het MKB RadioCafé ondervraagt Bram Donkers weer uiteenlopende ondernemers die andere ondernemers inspireren. Deze week gaat het over grafkisten, winkelpromotie, technische installatie, Spanje, crowdfunding en we doen een lezersactie rond het thema 'Geld verdienen met jezelf'.

01 april 2015

Leergang MKB arbeidsvoorwaarden

Tiende editie

In de Leergang MKB arbeidsvoorwaarden komen alle aspecten van de collectieve arbeidsvoorwaardenvorming aan bod. De psychologie van het onderhandelen en de vraag hoe met belangenconflicten en meningsverschillen wordt omgegaan, maken – naast inhoudelijke verdieping - onderdeel uit van het programma.

09 maart 2015

Bedrijfsplan maken? There's an app for that!

Met de Gooozle Innovatie Roadmap kun je het zelf

Een bedrijfsplan of -analyse helpt je te ontdekken hoe je jouw bedrijf kunt vernieuwen. Misschien kun je andere markten bedienen, nieuwe producten ontwikkelen of je organisatie efficiënter inrichten. Hoe maak je zo’n plan of analyse? Wil je zelf aan de slag, dan kan de Gooozle Innovatie Roadmap je helpen.

19 januari 2015

Gezonde voeding produceren? Hier liggen je kansen!

Verslag symposium Gezonde Voeding van TNO, KvK en TKI Agri & Food

Als je als ondernemer aan de slag wilt met voeding, speel dan in op gezondheid. Dat is de boodschap tijdens het symposium Gezonde Voeding van TNO, de Kamer van Koophandel (KvK) en TKI Agri & Food. Leo Voorwinden (Leev): “Ga niet voor goedkoop: juist aan de bovenkant zit de ruimte.”

19 januari 2015

“Als chiazaad hip is, bak ik daar gewoon een koek van!”

Ondernemer in beeld | Leo Voorwinden, Leev

Steeds vaker zie je ze in de supermarkt: de producten van Leev. Biologische speltwafels, biohavermout, glutenvrije boterkoeken. Ze zijn van Leo Voorwinden, een ondernemer die in 2010 de markt heeft bestormd met maar liefst 45 producten in één keer. Met succes, want zijn merk ligt inmiddels bij alle grote supermarkten in Nederland. En er komen steeds meer producten bij.

30 december 2014

Cross Media Café

Ontdek de wereld van online video

Het Cross Media Cafe van 9 december gaat over de wereld van online video. Hoe wordt daar eigenlijk geld mee verdiend? Van Multichannel networks op Youtube, tot gerichte videodiensten voor bedrijven, van de explosie aan video on demand diensten tot video voor brands - deze middag kijkt naar de business modellen achter online video.

12 december 2014

Productiever op een fietsbureau

Drie partijen maakten samen de Oxidesk

Acht uur per dag stilzitten is voor niemand gezond. Toch brengen veel ondernemers en werknemers een groot deel van hun werkdag door achter hun bureau. Daar hebben drie partijen samen iets op verzonnen. David Klein (Vormdrift), Marjolein Douwes (TNO) en Jan Beltman (Markant) vertellen over de Oxidesk.

04 december 2014

Dag van de sociale innovatie

Innovatietafels door heel Nederland

Op 18 november is het de dag van de sociale innovatie. Door het hele land worden op hetzelfde moment op verschillende locaties Innovatietafels georganiseerd met ondernemers en werknemers. Zij bespreken de vraag: ‘hoe houd ik mijn bedrijf innovatief en hoe organiseer ik slim in een snel veranderende economie?”

19 november 2014

Hoe verzorg ik training en support?

Train je doelgroep, zorg dat ze weten hoe 't werkt!

Om te zorgen dat je innovatie goed landt, moet de doelgroep weten hoe jouw nieuwe product, werkwijze of dienst werkt. Waarom zou je het gebruiken: wat is er nieuw of beter aan? Een overzicht van de verschillende manieren om je doelgroep te trainen of ondersteunen.

06 november 2014

Talent Friday

Speed coaching in het Zipperz Talent Center

Voor deze middag wordt het Zipperz Business Center tot het Zipperz Talent Center omgebouwd en worden er onder andere een aantal parallel sessies georganiseerd.

03 november 2014

In 7 stappen kansen zien voor innovatie

Waar liggen kansen voor innovatie?

Een innovatie begint als iemand een mogelijkheid ziet om de bestaande situatie te verbeteren. Hoe ontdek je zulke mogelijkheden? Een overzicht van zeven soorten innovatiekansen.

27 oktober 2014

Innovatielessen van de grootvader van WiFi

Cees Links geeft tips tijdens Permanent Beta Dag

In 1988 verzon Cees Links samen met zijn partners het WiFi. Terwijl ze een hamburger aten bij de McDonald's, werd het idee voor een draadloos computernetwerk geboren. "Er moest nog heel wat gebeuren voordat het net zo normaal werd om naar het WiFi-wachtwoord te vragen als naar het toilet," vertelt Links.

27 oktober 2014

Hoe herken je een aap?

Apenheul, TNO en lokale bedrijven leren van elkaar

Een camera leren wat een aap is, is moeilijker dan je denkt. En herkennen wanneer die aap ‘iets leuks’ doet, dat is nog veel lastiger. Apenheul, TNO en een groep lokale ondernemers ontwikkelen deze techniek samen. “Deze ontwikkeling kan veel betekenen voor sectoren als beveiliging en de zorg,” vertelt Coen de Ruiter, directeur van Apenheul.

27 oktober 2014

Innovatie: van bietenblad tot hamburger

Wetenschappers en mkb’ers werken samen

In laboratoria doen onderzoekers interessante ontdekkingen, die jij als ondernemer slim kunt gebruiken. Peter Geerdink van TNO bouwt in zijn lab bladeren van bieten om tot eiwit, waarmee je bijvoorbeeld vegetarische burgers kunt verstevigen. Je hebt dan geen soja of melkproducten meer nodig. Mkb’ers helpen hem om het product te ontwikkelen en op de markt te brengen.

27 oktober 2014

Upgrade je brug!

Innovatie geeft bruggen een langer leven

De Nederlandse bruggen hebben hulp nodig. De meeste verkeersbruggen zijn gebouwd in de jaren ‘50, toen het verkeer een stuk minder druk was. Na jarenlange belasting zijn vele beweegbare bruggen aan vervanging toe, maar dat is duur en hinderlijk voor het verkeer. Het MKB bedrijf Takke Breukelen heeft hiervoor een innovatieve oplossing, die de Zuid-Hollandse wegenbouwer Mourik toepaste op de Hartelbrug.

27 oktober 2014

Getoond 109 tot en met 126 van 236 totaal, er zijn meerdere pagina's