Innovatie

TNO technologie zoekt weer ondernemers

Wil jij komen kijken?

Afgelopen anderhalf jaar zijn er bij TNO weer veel productideeën ontstaan op basis van nieuwe technologische mogelijkheden. Op 30 september presenteren 19 TNO’ers deze ideeën aan innovatieve ondernemers die vervolgens kunnen beoordelen of ze bruikbaar zijn voor hun onderneming. Gekwalificeerde ondernemers krijgen financiële en technologische ondersteuning om deze ideeën naar de markt te brengen.

26 augustus 2014 07 oktober 2014

Europese subsidies: wat is Horizon 2020?

70 miljard euro subsidie beschikbaar

De Europese Commissie stelt in de periode 2014 tot 2020 70 miljard euro beschikbaar voor innovatie. De regeling Horizon 2020 is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7), maar is hier en daar wel aangescherpt om de toegankelijkheid voor het mkb te vergroten.

06 oktober 2014

Beter, sneller en efficiënter dan een ander

Ondernemer in beeld | Judith Zijlmans

In een markt die door recessie geteisterd wordt, rest je als ondernemer maar één ding: innoveren. Judith Zijlmans en haar compagnon Nick Simonis hebben de afgelopen jaren hun productieproces flink onder handen genomen en kunnen nu sneller, beter en efficiënter produceren dan hun concurrenten. Die toegevoegde waarde is nu hun onderscheidend vermogen.

06 oktober 2014

Hoe stimuleer ik innovatieve ideeën op de werkvloer?

Volg het voorbeeld van Google

De beste ideeën ontstaan op de werkvloer. Daarom stimuleren veel grote bedrijven het personeel tot het bedenken van nieuwe, slimme producten. Neem Google. Bij de zoekreus mogen werknemers twintig procent van hun werktijd besteden aan 'hobby- en innovatieprojecten'. De helft van het aantal Google-producten zou op deze manier zijn ontstaan.

06 oktober 2014

Reportage: grootste pepernotenfabriek ter wereld

Over pepernoten en ondernemerschap

Reporters Claartje Vogel en Romy Donk gingen met de camera op pad naar Harderwijk. Hier staat Van Delft: de grootste pepernotenfabriek ter wereld. Wat ontdekten zij hier?

06 oktober 2014

Dutch Weedburger: "Film bleek goed concept voor een recept."

Mark Kulsdom: van filmmaker tot hamburgerproducent

Ondernemers Mark Kulsdom is producent en bedenker van de Dutch Weedburger. Dit is een vegetarische zeewierburger. Na twee jaar ploeteren heeft Kulsdom afgelopen week zijn eerste restaurant geopend. "Er zit iets wonderlijks in die Weedburger."

11 juli 2014

Koning Willem-Alexander: Nederlandse en Poolse bedrijven kunnen elkaar versterken

VIDEO: Koning opent Innovation Forum in Warschau

"De economische prestaties en het groeipotentieel maken Polen een aantrekkelijke partner voor Nederland," zegt koning Willem-Alexander woensdag in Warschau. Samen met koningin Máxima en minister Lillianne Ploumen neemt hij deel aan de handelsmissie in Polen.

26 juni 2014

"Te weinig ruimte voor startups in Nederland"

Column Marijn van Vliet | Nederland moet meer doen voor start-ups

Start-ups in Nederland krijgen nog te weinig ruimte, vindt Marijn van Vliet. Om klaar te zijn voor de toekomst, moet de overheid innovatieve bedrijven helpen groeien.

13 juni 2014

Vernieuwen in de bloemenbranche

Innovatieve uitvinding redt Bercomex uit de crisis

‘Innovatie is van levensbelang voor je bedrijf’, een veelgehoorde uitspraak, waarvan machinebouwer Bercomex het bewijs is. Door net op tijd een innovatieve machine op de markt te brengen, hield het bedrijf het hoofd boven water tijdens de crisis.

11 juni 2014

BLITTS: sneller en goedkoper een bouwvergunning

Innovatieve ondernemers helpen gemeenten en burgers

Een vergunning aanvragen voor een kleine verbouwing is veel te ingewikkeld, vinden Martijn Verbeek en Joris Kleinveld. De ondernemers hebben een efficiënt online programma ontwikkeld voor burgers en gemeenten. In Den Haag is het een succes en steeds meer gemeenten willen meedoen.

28 mei 2014

Innovatieve ondernemers winnen prijzen in Parijs

Vernieuwing brengt Nederlandse ondernemers verder

Vier innovatieve Nederlandse bedrijven vielen in de prijzen tijdens de beurs voor lichtgewicht materialen JEC in Parijs. Ze wonnen prijzen voor vernieuwende producten en concepten die ze hebben ontwikkeld.

22 april 2014

Hoe vind ik een zakenpartner?

Innoveren samen met een business partner

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een zakenpartner, zeker op het gebied van innovatie. Door samen te werken met een business partner kun je bijvoorbeeld de financiering van een innovatief product rond krijgen, maar ook kennis uitwisselen, een onderzoeksproject starten, je product verkopen of de buitenlandse markt verkennen. Als hebt besloten dat je wilt samenwerken, hoe vind je dan een geschikte partner?

22 april 2014

Innovatieproces, wat is dat?

De verschillende fases van innovatie

Je doel als ondernemer zal niet snel ‘innoveren’ zijn. Wanneer je probeert je product te vernieuwen of nieuwe markten probeert te veroveren, zal je echter al snel tot de conclusie komen dat je toch aan het innoveren bent.

22 april 2014

Bouw Informatie Model bevordert samenwerking

Wat is BIM en wat doet het voor ondernemers?

Het Bouw Informatie Model (BIM) bevordert het samenwerken in de bouwketen en zorgt ervoor dat ondernemers hun werk efficiënter en beter kunnen doen. Dat was de conclusie van de eerste TNO Technologie Update voor MKB-ondernemers.

22 april 2014

Innoveren: Technologie zoekt Ondernemer

Jan Gerbrands (Technology of Sense B.V.) en Erik Ham (TNO)

Als je als ondernemer wilt innoveren hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen. Sommige kennisinstellingen hebben programma's waarbij ze nieuwe kennis doorgeven aan jou als ondernemer. Kennis of techniek die jij kunt gebruiken om te innoveren.

18 april 2014

Wat doet Utrecht Innovatie Partner?

Hulp bij uitwerking van commercieel innovatieve ideeën

Stel, je bent ondernemer in de regio Utrecht, hebt een innovatief idee, maar geen tijd of geld om het uit te werken. Dan biedt Utrecht Innovatie Partner (UIP) uitkomst.

16 januari 2014

Schoon dieselen?

Milieuvriendelijk rijden in je dieselauto

Rij je in een dieselauto, maar maak je je zorgen over de gevolgen die dat voor het milieu heeft? Bij de nieuwste automodellen hoeft dat niet meer. Die zijn, dankzij de toepassing van nieuwe én oudere technieken, zoals AdBlue, een stuk schoner.

16 januari 2014

'Voor ons verandert er weinig'

Column Mario van Vliet | Kijk vooruit

Tijdens presentaties over de toekomst van ondernemen gebruiken we vaak een foto van een achteruitkijkspiegel. Want dat is waar veel ondernemers goed in zijn: het verleden voorspellen, bijvoorbeeld door te stellen dat 'webshops de toekomst hebben'. Kwalijk? Altijd nog beter dan het volledig afplakken van die spiegel.

06 december 2013

Getoond 127 tot en met 144 van 236 totaal, er zijn meerdere pagina's