Innovatie

Dynamisch presenteren met Prezi

Een presentatie maken die onthouden wordt

Er zijn tegenwoordig veel presentatieprogramma’s beschikbaar, zowel offline als online. Offline is Powerpoint de meest bekende, maar ook online-variant Prezi wordt inmiddels door 40 miljoen mensen gebruikt om presentaties te maken.

27 juni 2017

Lachen om Google Glass?

Column Mario van Vliet | Open je ogen voor innovatie

Had opticiens een paar jaar geleden het Google Glass-principe uitgelegd, en ze hadden je waarschijnlijk uitgehoond. 'Een bril met daarin een soort beeldscherm? Dat kan nooit, en dat wil de consument nooit.' Maar als er vandaag een Google Glass landt op Schiphol, staat de A4 vol.

12 juni 2017

De toekomst wordt schitterend

Column Mario van Vliet | Durf vooruit te kijken

Het citaat 'Voorspellen is lastig, voorals het de toekomst betreft' wordt aan veel heldere geesten toegeschreven. Aan Wim Kan bijvoorbeeld. Maar de vraag is niet van wie het citaat is; het gaat erom of de inhoud ervan klopt. Helaas kan ik de toekomst niet voorspellen. Tenminste, niet volledig.

12 juni 2017

Waar zijn toch die stronttonnetjesscheppers?

Column Mario van Vliet | Uitgestorven beroepen

Nee, ik wil geen onheilsprofeet zijn. Maar toch: iedere sector en ieder beroep komt een keer aan de beurt in de enorme hervormingen die nu gaande zijn. Over niet al te lang kijken we terug en denken: poddorie, wat zag de wereld er vroeger toch gek uit.

12 juni 2017

Ook daling koopkracht voor zelfstandigen

PZO na miljoenennota: 'Meerderheid zzp'ers profiteert niet van maatregel'

Let op: artikel uit 2011Dat het kabinet ondernemerschap en innovatie gaat stimuleren, is een positieve ontwikkeling voor zelfstandige ondernemers. Echter, ook voor hen zal de koopkracht komend jaar alsnog dalen.

19 april 2017

Verbeter je bedrijf: hoe kunnen anderen je helpen?

Innovatie: zelf ontwikkelen of inkopen?

Vooruitgang en bijblijven is belangrijk voor bedrijven. Door te vernieuwen, blijf je relevant op de markt. Innovatie betekent lang niet altijd dat je zelf het wiel opnieuw moet uitvinden: vaak kun je gebruik maken van bestaande technieken. Wat doe jij zelf en welke onderdelen kun je beter uitbesteden?

19 april 2017

Financiële regelingen voor innovatie

MKB innovatiesubsidies op een rij

Kennis is de motor tot innovatie. Investeren in kennis kost niet alleen tijd, maar ook geld. Gelukkig zijn er subsidie- en andere regelingen beschikbaar die kennis en dus innovatie dichterbij brengen.

25 januari 2017

Sociale innovatie verbetert bedrijfsresultaat

Innovatiesucces afhankelijk van sociale innovatie

Driekwart van het innovatiesucces komt door mensen, en niet door techniek. Dat blijkt uit onderzoek van Panteia en Rotterdam School of Management (RSM) onder 1500 bedrijven uit verschillende topsectoren.

16 januari 2017

Wat kan de deeleconomie voor jou betekenen?

Kansen en bedreigingen van de Collaborative Economy

Crowdfunding, crowdsourcing, de deeleconomie, co-creatie: hippe trends, maar wat betekenen ze voor de toekomst? Het project Crowd Expedition onderzoekt hoe ondernemers de oude en nieuwe economie kunnen combineren tot een duurzaam model.

13 januari 2017

Oma Catootje als muze

Editorial | Blijven vernieuwen als ondernemer

Ze pakt de handvaten van haar rollator nog eens wat steviger vast. Haar mondhoeken krullen op, haar ogen beginnen te stralen. Mijn oma Cato stapt voetje voor voetje de nieuwe broodjescorner van mijn oom en tante binnen, 'Bij Catootje' genaamd. Vernoemd naar oma, de moeder van het familiebedrijf.

30 november 2016

Getoond 71 tot en met 80 van 223 totaal, er zijn meerdere pagina's