Een bedrijf starten

Starters desk

Doen en denken als ondernemer in vier stappen

Zet de werknemer in jezelf op een zijspoor

De meeste starters zullen moeten transformeren van werknemer naar entrepreneur. Het zal af en toe best moeite kosten om niet terug te vallen in de door de school, maatschappij, overheid en werkgevers opgedrongen werknemershouding. Vier tips voor de juiste mindset.

27 juni 2017

Bedrijfsauto: op naam van je bedrijf of op je eigen naam

Hoort je auto bij je ondernemingsvermogen of je privévermogen?

Veel ondernemers hebben voor hun bedrijf een auto of busje nodig. Om bij klanten op bezoek te gaan, of voor de inkoop en bezorging van producten. Maar behoort de auto tot je ondernemingsvermogen of je privévermogen?

04 april 2017

Mag ik zomaar een bedrijf thuis beginnen?

Verzoek om beroep of bedrijf aan huis

Als je een bedrijf aan huis wilt beginnen, moet je toestemming vragen aan de gemeente. De voorwaarden hiervoor worden per gemeente geregeld. Of je toestemming krijgt, ligt onder andere aan het soort bedrijf.

27 februari 2017

Inschrijven in het Handelsregister

Wie moeten zich nou eigenlijk inschrijven?

Als je een bedrijf start, ben je verplicht je in te schrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

11 januari 2017

Drie jonge ondernemingen zijn beste studentenbedrijf van Nederland

Knifecleaner, Easybloc en SaleME pakken de winst

Knifecleaner, Easybloc en SaleME hebben alle andere mbo- en hbo-bedrijven achter zich gelaten in de strijd om Beste Studentenbedrijf van het Jaar. De jonge ondernemers melden 'de wereld te gaan veroveren'.

22 september 2016

Welk logo past bij jouw bedrijf?

Een logo is de uitstraling van je onderneming

Start je een onderneming? Dan komt er ook een moment dat je een creatieve pet op moet zetten bij het ontwerpen van je logo.

11 april 2016

De postbus

Wie, wat, waar, hoe en waarom zou je een postbus gebruiken?

Eénderde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

10 februari 2016

Starten? Van plan naar uitvoering

In drie stappen je eigen bedrijf

Start je graag je eigen bedrijf? Als je die knoop eenmaal hebt doorgehakt, dan begint het pas echt. Je zult concreet moeten maken hoe je bedrijf er uit gaat zien, wanneer je wilt beginnen en hoe je de start gaat financieren.

11 juni 2015

Overzichtspagina whitepaper' Je administratie op orde'

Het lijkt misschien een gedoe, maar het is echt belangrijk om de boel netjes te houden. Het geeft niet alleen een actueel overzicht in hoe je onderneming ervoor staat. Het is ook nog eens wettelijk verplicht.

19 februari 2015

Waarom doe jij wat je doet?

Vlog Nanette van Wezel

We gooien er een kwartje in, en jij kan maar niet stóppen met vertellen over wat je doet. Niet gek: het is jouw passie! Maar denk je weleens na over het waarom? De derde vlog van Nanette van Wezel.

05 december 2014

Getoond 71 tot en met 80 van 122 totaal, er zijn meerdere pagina's