Een bedrijf starten

Starters desk

Hoe begin je aan een presentatie?

Presentatietips voor startende ondernemers | Deel 2

Binnenkort is het zover: je gaat je plan presenteren aan mogelijke investeerders. Of houdt een speech of een van de beurzen waar je altijd toehoorder was, maar nu zélf mag staan. Hoe begin je aan zo'n presentatie? Trainer, coach en spreker Peggy Richie weet wel raad met die vraag. Haar tips, in anderhalve minuut!

29 september 2014

Hoe maak ik een financiële prognose?

Houd de vinger aan de pols

Wat staat er uiteindelijk onder de streep? Dat is de hamvraag voor ondernemers, want uiteindelijk moet het resultaat natuurlijk positief uitpakken.

01 juli 2014

Starter van nu vindt zichzelf uniek

3e editie The Next Entrepreneur vandaag van start

De starter van nu vindt zijn product of dienst uniek. Of meent vernieuwend te zijn doordat hij een product of dienst beschikbaar maakt voor een compleet nieuwe doelgroep. Toch beamen starters nog hulp te kunnen gebruiken. Vooral bij het opstellen van plannen. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en Rabobank onder 2.500 starters, dat in het kader The Next Entrepreneur 2014 is uitgevoerd door Motivaction.

05 mei 2014

Hangout The Next Entrepreneur: op zoek naar personeel

Succesvol starten | Thema 6

Recruiter Marjanka Jansen van Flexibility en ondernemer Erik Weenink van Nyink bespreken met presentator Ronald de Snoo het startersthema 'op zoek naar personeel'.

15 november 2013

Veel starters ook in loondienst

Belangrijke reden is financiële zekerheid

Een op de vijf starters heeft naast een eigen bedrijf een baan in loondienst. Driekwart van deze groep starters ziet het eigen bedrijf als een nevenactiviteit.

22 oktober 2013

"Klanten vinden het juist tof dat ik zo jong ben"

Robert van Hoesel (18) is al drie jaar ondernemer

Pas sinds kort is hij 18 en dus ‘volmachtig’ ondernemer, maar door zijn leeftijd heeft Robert van Hoesel zich nooit laten tegenhouden. Op zijn 15e begon hij als freelance webdesigner. “Mijn eerste betaalde klus heb ik gedaan zonder dat mijn ouders het wisten. Ik zei gewoon dat ik huiswerk ging maken, maar ondertussen was ik lekker aan het verdienen.”

22 oktober 2013

Hoe schrijf je een effectieve e-mail?

Tien tips om e-mailblunders te voorkomen

Een e-mail wordt vaak zonder al te veel controle opgesteld en doorgestuurd. Dat gaat niet altijd goed. Tien mailblunders die je gemakkelijk kunt voorkomen.

21 oktober 2013

'Knuffelwinkels' gat in de markt

Ondernemers met kleine speciaalzaken hebben de toekomst

Ben je als winkelier bang dat de grote winkelketens de ondergang van je zaak zullen betekenen? Geen nood, uit onderzoek blijkt dat 'knuffelwinkels' de toekomst hebben.

26 september 2013

Starten bv stuk goedkoper

Oprichtingsakte wordt afgeschaft

Als je een bv wilt starten heb je daar in de toekomst geen notariële akte meer voor nodig. Daarmee wordt het opzetten van een besloten vennootschap een stuk goedkoper. Dat heeft minister van Economische Zaken Maxime Verhagen besloten.

13 september 2013

Mag je een merknaam van iemand anders gebruiken?

Naam gebruiken van merk dat niet actief wordt gebruikt

Stel, je wilt een merknaam voor je bedrijf gaan gebruiken. Dat merk is echter al door een andere ondernemer geregistreerd, maar die maakt er niet actief gebruik van. Mag je het merk dan voor je eigen bedrijf inzetten?

13 september 2013

Getoond 81 tot en met 90 van 122 totaal, er zijn meerdere pagina's