Webinarreeks: Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Ken jij de gevaren van gevaarlijke stoffen voor jouw bedrijf?

Gevaarlijke stoffen worden veel gebruikt in de productie van gebruiksartikelen en voedingsmiddelen. Veilig werken is bij gebruik van gevaarlijke stoffen extra belangrijk. Er bestaan verschillende regels en systemen die het werken met gevaarlijke stoffen in goede banen leiden.

Waar moet je als werkgever of arboprofessional allemaal aan denken als je in het bedrijf te maken krijgt met gevaarlijke stoffen? In de webinarreeks 'Veilig werken met gevaarlijke stoffen' worden handvaten gegeven om deze veilige werkomgeving te creëren.

Alles weten over veilig omgaan met gevaarlijke stoffen? Naast tips en tools zijn op deze themapagina zijn de volgende webinars terug te kijken:

  • Webinar 1 - Veilig werken met gevaarlijke stoffen in de schadeherstel- en carrosseriebranche
  • Webinar 2 - Veilig werken met kwartsstof in de bouw en techniek
  • Webinar 3 - Veilig werken met chroom-6
  • Webinar 4 - Veilig werken met dieselmotoremissie
  • Webinar 5 - Veilig werken met CMR-stoffen in het magazijn

Webinar: Veilig werken met gevaarlijke stoffen in de schadeherstel- en carrosseriebranche

Werk jij binnen jouw bedrijf veilig met gevaarlijke stoffen?

Als jij en je werknemers werken met gevaarlijke stoffen, ben je verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving. In het webinar ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen in de schadeherstel- en carrosseriebranche’ noemen een aantal sprekers tips en tools om deze veilige werkomgeving te bieden.

Webinar: Veilig werken met kwartsstof in de bouw en techniek

Ken jij de gevaren van kwartsstof voor jouw bedrijf?

Wat is kwartsstof precies en waar moet je op letten wanneer je met deze stof gaat werken? In dit webinar vertellen experts waar precies de risico’s liggen en hoe je deze kunt voorkomen.

Webinar: Veilig werken met Chroom-6

Tref maatregelen: stof reduceren is blootstelling reduceren

Chroom-6 is veel in het nieuws geweest vanwege de zeer zware gezondheidsrisico's. Wat is Chroom-6, hoe gevaarlijk is het, waar kom je het tegen en hoe werk je er veilig mee? In dit webinar praten experts je bij over de risico's en maatregelen die je kunt treffen.

Webinar: Veilig werken met dieselmotoremissie

Tref de juiste maatregelen in het auto- en truckbedrijf

Veilig werken met dieselmoteremissie in auto-en truckbedrijven gebeurt niet altijd, en dit terwijl dieselrook een sluipend gevaar is. In dit webinar praten experts van TNO, Inspectie SZW en OOMT je bij over de risico's en maatregelen die je kunt treffen.

Webinar: Veilig werken met CMR-stoffen in het magazijn

Tref de juiste maatregelen

CMR-stoffen zijn overal: van de desinfectiespray waarmee je winkelwagentjes schoonspuit tot en met het schoonmaken van apparatuur op het werk. Hoe schadelijk zijn CMR-stoffen? En hoe bescherm je je er zo goed mogelijk tegen? Deze vragen werden behandeld tijdens het vijfde webinar over veilig werken.