Reorganisatie? Inspiratie!

9 tips om blijvend personeel positief te houden

03 augustus 2012

Hoe zorg je dat je medewerkers positief blijven tijdens een organisatieverandering?

1. Vier successen

Juist tijdens een turbulente tijd als een reorganisatie is het belangrijk successen te vieren. Het trekt je personeel uit de negatieve spiraal. Door de focus te leggen op wat goed gaat, zorg je dat de negatieve sfeer op de achtergrond raakt. Samen vier je wat goed gaat en creëer je een band binnen het nieuw samengestelde team. Bovendien motiveer je iedereen toe te werken naar nieuwe successen. 

2. Blijf open en eerlijk

Met open- en eerlijkheid kweek je begrip. Werknemers voelen zich serieus genomen, omdat je de moeite neemt hen mee te nemen in het proces. Uiteindelijk maakt dit het team sterker. Samen zet je alles op alles om er samen sterker uit te komen.

3. Voer functiegesprekken

Een reorganisatie is het moment om alle functies tegen het licht te houden. Doet iedereen waar hij goed in is en waar hij energie van krijgt? Mogelijk moet je wisselen met functies en brengt dit een goede vibe met zich mee. Geef je blijvende personeelsleden de ruimte zich te ontwikkelen. 

4. Geef werknemers verantwoordelijkheid

Zeker nu je met minder mensen verder moet, moeten verantwoordelijkheden opnieuw verdeeld worden. Durf het ook aan om mensen verantwoordelijkheden te geven. Resultaat: je mensen zijn gemotiveerder om hun taak te volbrengen. 

5. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé

Geef je medewerkers de mogelijkheden om flexibel te werken. Komt het hen een keer beter uit om een ochtend vanuit huis te werken of iets ‘s avonds thuis af te maken? Waarom niet? Je werknemer waardeert het dat je hem meer vrijheid, eigen regelruimte en vertrouwen geeft. Ze ervaren meer flexibiliteit en vinden een goede balans tussen werk en privé

6. Ken je werknemers

Zeker in onrustige tijden is het belangrijk om te weten hoe een werknemer met veranderingen omgaat. Daardoor kun je hier beter op inspelen. Mogelijk heeft een van je blijvende werknemers extra coaching nodig of een opbeurend gesprek.

7. Investeer in de werksfeer

Neem je werknemers allemaal mee uit eten, ga met z’n allen brainstormen op een inspirerende plek of organiseer een teambuildingsactiviteit. Juist tijdens reorganisaties is het belangrijk extra te investeren in een positieve werksfeer. 

8. Geef je werknemers vertrouwen

Laat zien dat je integer bent en ze hun gevoelens over de reorganisatie met jou kunnen bespreken. Neem de signalen van je werknemers serieus. 

9. Kijk naar jezelf

Ga bij jezelf na wat jij nodig zou hebben als werknemer in deze reorganisatie. Probeer dat ook toe te passen op de werkvloer.