Wie heeft het slimste ondernemersidee?

Drie ondernemers al genomineerd voor MKB IDEE verkiezing. Doe ook mee!

03 september 2014

Heb jij een slim ondernemersidee om je bedrijf efficiënter te maken? Deze drie genomineerden met een kinderopvang, een ijssalon en verhuisbedrijf gingen je al voor. Zij maakten het zichzelf en hun klanten met onder meer interactieve schermen en apps een stuk makkelijker.

Kinderopvang

Diana Vredenbergt heeft een efficiënt systeem geïntroduceerd bij Kinderopvang de Ronde Venen. Via een combinatie van softwareprgramma’s werkt iedereen nu een stuk sneller, goedkoper en digitaler (via iPads). Daarbij zijn de ouders van de kinderen ook erg tevreden over het systeem, want zij kunnen via een app de activteiten van hun kind volgen.

IJssalon

In IJssalon Roberto kun je tegenwoordig al kiezen wat je wil voor je het ijs hebt gezien. Eigenaar Shu-Ta Chou heeft interactieve tv-schermen opgehangen waarop te zien is welke smaken ijs er op dat moment zijn. De keuze is bij klanten sneller gemaakt, waardoor hij meer mensen kan helpen en de omzet stijgt.

Verhuisbedrijf

Tom Stuij van Mondial Movers bedacht een eigen verhuisapp. Hiermee kunnen mensen foto’s maken van hun huis en op die manier een offerte laten maken van de taxatie van het huis. Dat scheelt de klant uiteindelijk ook in de verhuisprijs en in tijd, want de taxateurs hoeven niet langs te komen voor een afspraak.

Heb jij ook een goed ondernemersidee dat het werken veel efficiënter maakt? Pitch je idee dan nu en doe mee!

MKB-Nederland en KPN hebben de MKB IDEE verkiezing georganiseerd voor ondernemers. Zo willen zij ondernemers laten zien hoe je slimmer en effectiever kunt ondernemen met nieuwe en bestaande ICT-toepassingen. Zij belonen ideeën en creativiteit met media-aandacht ter waarde van € 12.500,- voor de ondernemer die hét MKB IDEE van 2014 indient.

Auteur

Romy Donk