Financiële ratio's

Administratie

Waarom is cashflow zo belangrijk?

Tips om het verlies door niet-betaalde facturen te beperken

Cashflow is de geldstroom die in en uit je onderneming vloeit doordat facturen worden geïnd en betaald. Belangrijk dus, voor iedere ondernemer. Toch lopen ondernemers jaarlijks miljarden euro's mis omdat facturen niet of te laat worden betaald.

13 mei 2022 4 minuten

Betaaltermijn grootbedrijf aan mkb naar 30 dagen

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel goedgekeurd

In 2021 werd het wetsvoorstel ingediend om de maximale betaaltermijn van het grootbedrijf aan het mkb terug te dringen van 60 naar 30 dagen. Op 15 maart 2022 keurde de Tweede Kamer dit voorstel goed.

28 maart 2022 2 minuten

Tien tips om te sturen op cijfers

Benut je administratie | Financiële aanraders

Benut jij je financiële administratie al om je bedrijf te sturen? Krijg meer grip op je zaken met deze 10 financiële tips van MKB Servicedesk

16 november 2020 2 minuten

Hoe bereken ik mijn rentabiliteit?

Uitleg rentabiliteit en een rekenvoorbeeld

Je rentabiliteit is een van de financiële ratio’s die je kunt laten zien, bijvoorbeeld omdat de bank of aandeelhouders erom vragen. Deze cijfers laten je zien hoe gezond jouw bedrijf is. In dit artikel leggen we uit wat rentabiliteit precies is en hoe je het kunt berekenen.

03 november 2020 2 minuten

Wat is liquiditeit en hoe bereken ik dat?

Uitleg en voorbeelden bij het begrip liquiditeit

Liquiditeit is net als rentabiliteit en solvabiliteit een van de financiële ratio’s. Met deze cijfers kun je zien hoe jouw bedrijf zich over een langere tijd ontwikkelt. De liquiditeit bereken je om aan te geven in hoeverre jouw bedrijf aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen.

03 november 2020 3 minuten

Houd je personeelskosten in de hand

Leer sturen op cijfers | Tip 4

“Grip op je personeelskosten houd je als medewerkers hun salaris ruim terugverdienen,” zegt adviseur Nieky van Vlerken van Flynth. Essentieel daarbij is aandacht voor intrinsieke motivatie. Onder meer door goede arbeidsomstandigheden en waardering.

04 februari 2020 2 minuten