Bedrijf verkopen

Overname desk

Waarvoor is een verkoopmemorandum nodig?

Geef bij overname inzicht in je bedrijf

Ongeveer 80 procent van de communicatie bestaat uit beeldsignalen. Ongeveer 20 procent gaat om het gesproken woord. Belangrijk dus dat je bij overname een goed bedrijfsvisitekaartje hebt: het verkoopmemorandum.

04 februari 2019

Hoe maak ik mijn bedrijf verkoopklaar?

Zorg dat je je bedrijf voor de optimale prijs kunt verkopen

Wil je je bedrijf verkopen, dan is het belangrijk dat het verkoopklaar is. Oftewel: dat je maatregelen hebt getroffen om het bedrijf tegen een optimale prijs te kunnen overdragen.

04 februari 2019

Wil je graag je onderneming verkopen?

Tips om je bedrijf zo verkoopbaar mogelijk te maken

Ooit wil je de zaak in goede handen achterlaten. Misschien denk je al over opvolging of verkoop. Hoe zit het dan met de toekomst van je personeel? Voor een succesvolle overdracht, moet je je eerst klaar maken voor overname.

04 februari 2019

Moet ik mijn bedrijf verkopen bij echtscheiding?

Heeft je ex recht op een deel van je onderneming?

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd, dan heeft je ex recht op de helft van de waarde van je onderneming. Wat als je dat niet kunt betalen? Moet je dan overgaan tot verkoop?

04 februari 2019

Hoe vind ik een koper voor mijn bedrijf?

En hoe gaan de onderhandelingen?

Zodra je besloten hebt je bedrijf te verkopen en alle noodzakelijke voorbereidingen hebt gedaan, is het zaak een geschikte koper te vinden. Je doet er verstandig aan ook het vinden van een koper goed voor te bereiden. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

04 februari 2019

Geen opvolger voor je bedrijf, wat nu?

Column | Problemen bij overname

Komende jaren neemt een groot deel van de mkb'ers (babyboom-generatie) afscheid van het eigen bedrijf: Wegens bedrijfs-economische redenen, leeftijd of omdat zoon, dochter of de bedrijfsleider het overneemt.

04 februari 2019

Voorkom belastingheffing bij de verkoop van onderneming

Beperk of voorkom belastingheffing

Heb je een eenmanszaak of vennootschap onder firma en wil je het bedrijf verkopen, dan zul je met de fiscus moeten afrekenen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om belastingheffing te beperken of te voorkomen.

04 februari 2019

Zal ik de bedrijfsovername zelf financieren?

De voor- en nadelen van zelf financieren

Verkoop je je bedrijf, maar heeft de opvolgende partij te weinig vermogen of financieringsmogelijkheden, dan kun je ervoor kiezen de overname zelf te financieren. Dit gebeurt in de praktijk regelmatig.

04 februari 2019

'Ondernemers boffen met de BOF!'

Gunstige regeling bij bedrijfsopvolging binnen familie

Draag je je bedrijf over aan je zoon of dochter, dan wordt de verkoopprijs soms vastgesteld op een niveau dat lager ligt dan de prijs die een derde persoon zou moeten betalen voor de onderneming.

04 februari 2019

Hoe regel ik de overname van mijn familiebedrijf?

Ondernemers met familiebedrijf vinden moeilijk opvolger

Ondernemers met een familiebedrijf hebben te maken met een ernstig opvolgingsprobleem. Slechts tien procent van de jongeren met ondernemende ouders heeft het plan in het familiebedrijf te stappen. Hoe zorg jij voor een goede bedrijfsopvolging?

04 februari 2019

Getoond 11 tot en met 20 van 29 totaal, er zijn meerdere pagina's