Hoe vind ik een geschikte leverancier?
De juiste zakenpartner bij import is heel belangrijk
Als je gaat importeren is het belangrijk dat je een betrouwbare leverancier vindt. Maar waar vind je die, waar moet je op letten en welke afspraken moet je maken? Dit artikel helpt je op weg naar een geschikte leverancier.
Welke soorten duurzame energie zijn er?
Plus: energiebesparende maatregelen
De wereld warmt op en we stoten te veel CO2 uit. De energietransitie is in volle gang en ook jij als mkb’er kunt een belangrijke bijdrage leveren. Want in 2050 moet ons land praktisch CO2-neutraal zijn. Investeer in duurzame energie, zoals zonne-energie. Waarom is duurzame energie zo belangrijk en welke soorten zijn er?
Wanneer mag ik mijn medewerker een telefoon van de zaak geven?
Belastingvrij telefoonkosten vergoeden
Als werknemers veel bellen voor hun werk, dan is het handig als je hen een telefoon van de zaak kunt geven. Maar in hoeverre kan dit, zonder dat je daar loonbelasting over moet betalen? In dit artikel lees je er meer over.
Wanneer fysiek of virtueel contact?
Virtueel vergaderen of een echte afspraak maken?
Vergaderen kan tegenwoordig makkelijk via videoconferencing. Toch blijft het belangrijk om elkaar af en toe in het echt te ontmoeten. Hoe weet je wanneer je iets via de digitale weg kan afhandelen en wanneer je moet afspreken?
Wat is een bedrijfscontinuïteitsplan?
Sneller herstellen na een calamiteit of ramp
Hoe positief van aard veel ondernemers ook zijn, die houding beschermt een bedrijf niet tegen noodlottige rampen en calamiteiten. Een natuurramp, pandemie, datalek of cyberaanval overkomt de besten. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan kan de gevolgen van een calamiteit of ramp beperken.
Webinar: De dialoog tussen het sociale fonds en de MKB ondernemer
De toegevoegde waarde van het Sociale Fonds bekeken vanuit de ondernemer en het fonds
Als MKB ondernemer is de kans groot dat je premie afdraagt aan een sociaal fonds. Deze verplichting
is vaak een gevolg van een afgesloten cao en geldt meestal voor alle werkgevers en -nemers in de
branche.
Wat doet een expediteur?
Het verschil tussen een transporteur en expediteur
Een expediteur doet iets anders dan een transporteur, maar wat doet een expediteur dan precies? Voor internationaal transport van goederen moet je aan de nodige formaliteiten voldoen. Daar is specialistische kennis voor nodig. Heb je die kennis niet en ook geen tijd om je erin te verdiepen? Dan is het slim om een expediteur in te schakelen.
Hoe maak ik een website?
Stappenplan website bouwen
Anno 2021 kun je als ondernemer bijna niet meer zonder website. Online ondernemers behalen meer omzet dan hun offline collega's. Maar... hoe maak je een website? We leggen het in zeven stappen uit.
Ondernemerstrends 2021
Wat staat ons komend jaar te wachten?
Met welke trends moet jij je het komende jaar bezighouden? Hoe kun je de concurrentie voorblijven en waar moet je rekening mee houden? MKB Servicedesk heeft een paar trends op een rij gezet, zodat je weet wat je moet doen in 2021 om te overleven in deze snel veranderende wereld.
Hoe voorkom je ongewenste e-mail?
Tien tips om spam te verminderen
Spam kost tijd en veroorzaakt irritatie. Het is niet volledig uit te roeien, maar er zijn wel manieren om de ongewenste e-mail te filteren en de spam flink te verminderen.
Hoe beveilig ik mijn laptop?
Bescherm persoonlijke gegevens op je laptop
Als je op openbare plekken werkt moet je extra alert zijn op dieven die het op je laptop voorzien hebben. Verschillende methoden kunnen voorkomen dat je bedrijfsgegevens in verkeerde handen terecht komen.
Welke landen behoren tot de EU en de EER?
Landen in de Europese Unie en Europese Economische Ruimte
Binnen de EER is sprake van vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Maar welke landen behoren tot de EU en de EER?
Wat staat er in een importplan?
Van missie tot wet- en regelgeving
Uit je marktonderzoek is gebleken dat de Nederlandse markt klaar is voor jouw product of dienst uit het buitenland. Tijd voor een uitgebreid importplan. Door te kijken naar zaken als bijkomende kosten, risico’s, transport en wet- en regelgeving kun je je plannen concreet maken.
Stappenplan 'Eerste hulp bij importeren'
Een stappenplan met handige links om import tot een succes te maken
Heb je een gat in de Nederlandse markt gezien en wil je gaan importeren? Lees om te beginnen eens dit stappenplan door. Hier vind je praktische tips om je plannen tot een succes te maken. Inclusief tips en verhalen van ondernemers die al importeren.
Exporteren: een checklist
In 10 stappen naar het buitenland
Er komt veel kijken bij exporteren en internationaal zakendoen. Niet alleen is de wetgeving per land anders, ook de benodigde papieren en gebruiken verschillen. In dit artikel vind je een checklist met punten waar je als potentieel exporteur aan moet denken.
Eerste Hulp bij Exporteren
Een stappenplan met handige links om je internationale plannen tot een succes te maken
Heb je plannen om te exporteren en ben je op zoek naar praktische tips om het tot een succes te maken? In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste zaken die je moet regelen, inclusief verhalen van exporterende ondernemers.
Importeren vanuit landen buiten de EU
Welke regels zijn er voor het invoeren van goederen?
Je kunt niet zomaar goederen uit een niet-EU-land op de Europese markt brengen. Deze goederen moeten eerst via de douane in het vrije verkeer worden gebracht. Hiervoor moet je aan verschillende formaliteiten voldoen.
Wat is order fulfillment?
Wanneer kies je voor uitbesteding van fulfillment?
Als webwinkelier is het misschien niet direct nodig om allerlei zaken uit te besteden. Naarmate je onderneming groeit, kun je echter kiezen om ‘de achterkant’ van het bestelproces door specialisten te laten uitvoeren.