Hoe vind ik een geschikte leverancier?
De juiste zakenpartner bij import is heel belangrijk
Als je gaat importeren is het belangrijk dat je een betrouwbare leverancier vindt. Maar waar vind je die, waar moet je op letten en welke afspraken moet je maken? Dit artikel helpt je op weg naar een geschikte leverancier.
Wanneer mag ik mijn medewerker een telefoon van de zaak geven?
Belastingvrij telefoonkosten vergoeden
Als werknemers veel bellen voor hun werk, dan is het handig als je hen een telefoon van de zaak kunt geven. Maar in hoeverre kan dit, zonder dat je daar loonbelasting over moet betalen? In dit artikel lees je er meer over.
Hoe voorkom je ongewenste e-mail?
Tien tips om spam te verminderen
Spam kost tijd en veroorzaakt irritatie. Het is niet volledig uit te roeien, maar er zijn wel manieren om de ongewenste e-mail te filteren en de spam flink te verminderen.
Hoe beveilig ik mijn laptop?
Bescherm persoonlijke gegevens op je laptop
Als je op openbare plekken werkt moet je extra alert zijn op dieven die het op je laptop voorzien hebben. Verschillende methoden kunnen voorkomen dat je bedrijfsgegevens in verkeerde handen terecht komen.
Welke landen behoren tot de EU en de EER?
Landen in de Europese Unie en Europese Economische Ruimte
Binnen de EER is sprake van vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Maar welke landen behoren tot de EU en de EER?
Wat staat er in een importplan?
Van missie tot wet- en regelgeving
Uit je marktonderzoek is gebleken dat de Nederlandse markt klaar is voor jouw product of dienst uit het buitenland. Tijd voor een uitgebreid importplan. Door te kijken naar zaken als bijkomende kosten, risico’s, transport en wet- en regelgeving kun je je plannen concreet maken.
Stappenplan 'Eerste hulp bij importeren'
Een stappenplan met handige links om import tot een succes te maken
Heb je een gat in de Nederlandse markt gezien en wil je gaan importeren? Lees om te beginnen eens dit stappenplan door. Hier vind je praktische tips om je plannen tot een succes te maken. Inclusief tips en verhalen van ondernemers die al importeren.
Exporteren: een checklist
In 10 stappen naar het buitenland
Er komt veel kijken bij exporteren en internationaal zakendoen. Niet alleen is de wetgeving per land anders, ook de benodigde papieren en gebruiken verschillen. In dit artikel vind je een checklist met punten waar je als potentieel exporteur aan moet denken.
Eerste Hulp bij Exporteren
Een stappenplan met handige links om je internationale plannen tot een succes te maken
Heb je plannen om te exporteren en ben je op zoek naar praktische tips om het tot een succes te maken? In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste zaken die je moet regelen, inclusief verhalen van exporterende ondernemers.
Wat is order fulfillment?
Wanneer kies je voor uitbesteding van fulfillment?
Als webwinkelier is het misschien niet direct nodig om allerlei zaken uit te besteden. Naarmate je onderneming groeit, kun je echter kiezen om ‘de achterkant’ van het bestelproces door specialisten te laten uitvoeren.
Hoe regel ik de logistiek bij import?
Waar moet je op letten als je goederen uit het buitenland naar Nederland vervoert?
Als je alles hebt voorbereid en uitgezocht, is het tijd om ook daadwerkelijk die producten uit het buitenland naar Nederland te halen. Het importeren kan beginnen! Maar ook daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. In dit artikel helpen we je op weg.
Doelen stellen doe je zo
Duidelijke doelen vormen de route naar succes
Met heldere doelen voor ogen kun je overgaan tot het maken van een plan. Met een groeiplan krijg je helder wat er nodig is om je doelen te behalen. Hoe stel je goede doelen?
Aan welke eisen moeten producten voldoen bij export?
Producteisen bij export
Als je goederen wilt exporteren, moeten ze aan verschillende eisen voldoen. Deze eisen kun je grofweg onderverdelen in algemene uitvoerregels, zoals vergunningen, en specifieke producteisen, zoals etikettering.
Ondernemen in België, hoe werkt dat?
Grijp de kansen van het ondernemen bij onze zuiderburen
Wanneer je bedrijf groeit, kan dat ook richting het buitenland. Duitsland is populair. Maar ook België is aantrekkelijk. Dichtbij, en in de meeste gevallen kun je gewoon Nederlands praten. Maar wat zijn de aandachtspunten?
Hoe kan ik internetten op mijn laptop?
Altijd en overal online met mobiel internet
Mobiele werkers kunnen eigenlijk niet zonder laptop. Met de draagbare computer kun je eenvoudig op verschillende plekken werken. Wil je ook gebruik maken van het internet, dan kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden.
Een echte ZZP'er heeft geen bedrijfsnaam
Column | Je bent je eigen merk
95 procent van alle startende ondernemers is tegenwoordig zzp'er. Minstens de helft daarvan is binnen vijf jaar weer failliet. Tijd voor een indringend marketingadvies voor de échte zzp’er!
Wat staat er allemaal in een gedragscode?
Uitleg over het opstellen van een gedragscode
Wanneer je personeel hebt, is het verstandig om een gedragscode op te stellen. Hierin is opgenomen welk gedrag wel en niet gewenst is. Waar moet je aan denken bij het opstellen van een gedragscode?
Wat is een ondernemingsraad?
En hoe zet ik een ondernemingsraad op?
Je onderneming groeit en het personeelsbestand ook. Vanaf een werknemeraantal van vijftig ben je volgens de Wet op de Ondernemingsraad verplicht een Ondernemingsraad (OR) op te zetten. Hoe werkt dat?