Aanbesteden

Per 1 april is de nieuwe Aanbestedingswet van kracht

MKB-ondernemers moeten meer kans maken op overheidsopdrachten

De Aanbestedingswet, die op 1 april ingaat, is erop gericht het mkb meer kans te geven op opdrachten van de overheid. Een aantal drempels wordt weggenomen en procedures versimpeld. Zo mogen opdrachten niet meer worden gebundeld en er komen grenzen aan omzeteisen.

28 juni 2013

Aanbestedingsdesk biedt Eerste Hulp bij Aanbesteden voor ondernemer en overheid

Handleiding 'Eerste Hulp Bij Aanbesteden' voor ondernemers, modelbeleid mkb-vriendelijk aanbesteden voor gemeenten

Ondernemers die willen meedingen naar overheidsopdrachten kunnen nu gebruikmaken van Eerste Hulp bij Aanbesteden, een praktische handleiding die MKB-Nederland woensdag heeft gepresenteerd. Voor gemeenten heeft de koepel van brancheorganisaties tevens een Modelbeleid mkb-vriendelijk aanbesteden uitgebracht.

31 mei 2013

Hoe word je als ondernemer Hofleverancier?

Drukkerij De Bink is één van de 450 Hofleveranciers van Nederland

De troonswisseling op 30 april is extra bijzonder voor de ongeveer 450 Nederlandse bedrijven met het predicaat 'Hofleverancier'. Dankzij de koningin mogen zij immers deze titel voeren. Drukkerij De Bink is één van Nederlands Hofleveranciers en viert deze dag met de vervaardiging van een koninklijk kunstwerk.

01 mei 2013

Voorbereiding bij aanbesteden erg belangrijk

Zo speel je het spel van aanbesteding

De overheid wil dat meer mkb-ondernemingen kans maken toekenning van een aanbesteding door de overheid, zo staat in het regeerakkoord van kabinet-Rutte. Dat is goed nieuws, maar mkb’ers moeten nog steeds hard werken om een opdracht binnen te slepen.

30 januari 2013

Ambassadeur pakt problemen met aanbesteden aan

EZ wil efficiëntere aanbestedingen

Overheidsaanbestedingen moeten efficiënter worden geregeld, onder andere om nieuwe bedrijven een kans te gunnen. Daarom heeft minister Van der Hoeven van Economische Zaken een aanbestedingsambassadeur benoemd.

21 januari 2013

Wat is het effect van een rechtzaak?

Welke invloed heeft de uitspraak op een aanbesteding?

Als je het niet eens bent met een aanbestedingsprocedure, dan kun je naar de rechter stappen. Stel dat je gelijk krijgt van de rechter, wat is dan het effect van de uitspraak? Krijg je dan de opdracht of moet het werk opnieuw worden aanbesteed?

21 januari 2013

Hoe worden de drempelbedragen bij aanbestedingen bepaald?

Het overzicht voor 2010 - 2011

In de Europese aanbestedingsrichtlijnen zijn drempelwaarden vastgesteld. Een overheidsopdracht die evenveel of meer bedraagt dan het drempelbedrag moet verplicht Europees worden aanbesteed.

21 januari 2013

Waarom een aanbesteding?

Over de achtergrond van aanbesteden

Wat is aanbesteden nou eigenlijk en waarom en wanneer moet een aanbestedingsprocedure worden toegepast? En door wie? In dit artikel lees je meer over het wat, waarom en wanneer van het aanbesteden.

21 januari 2013

Wat kan ik doen als ten onrechte niet is aanbesteed?

Overzicht van de juridische mogelijkheden

Het kan voorkomen dat je als ondernemer merkt dat een overheidsopdracht wordt uitgevoerd zonder dat deze opdracht is aanbesteed, terwijl dit volgens de regels wel had gemoeten. Als ondernemer heb je verschillende juridische mogelijkheden.

15 januari 2013

Aanbesteden, een kwestie van geluk?

Presentatie belangrijk onderdeel bij een aanbesteding

Het inschrijven op een aanbesteding is lastig, tijdrovend en kostbaar. Dat vinden zowel de aanbestedende diensten als de inschrijvende partijen. Beide hebben gelijk.

09 december 2012

Getoond 31 tot en met 40 van 46 totaal, er zijn meerdere pagina's