Investeren

Extra belastingaftrek elektrische auto’s

Gebruik zuinige auto's nog voordeliger

De aanschaf van een elektrische auto wordt aantrekkelijker voor ondernemers. Minister Jager van Financiën heeft besloten tot een extra belastingaftrek. Deze vallen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010 onder de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

14 december 2010

MKB-bedrijven steeds internationaler

Import het populairst

Ruim één op de drie MKB-bedrijven is op enige wijze actief op de internationale markt. Dit kan zijn door export, import, buitenlandse investeringen en/of internationale samenwerking. Import is als vorm van internationalisering het populairst (27%) gevolgd door export (19%). Directe investeringen in het buitenland gebeurt het minst vaak (4%).

24 november 2010

Feestelijke kick-off Excelleren.nu

Korte terugblik op woensdag 13 oktober 2010

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst is het startsein gegeven voor Excelleren.nu. Een project dat ondernemers moet stimuleren te investeren in de scholing van medewerkers.

18 november 2010

Mkb'ers blijven investeren in scholing

75% van de ondernemers laat werknemers een opleiding volgen

In de afgelopen drie jaar hebben werknemers van driekwart van de Mkb-ondernemers een opleiding of training gevolgd. Hét teken dat het mkb blijft investeren in kennis.

28 oktober 2010

Hun netwerk, jóuw toekomst

MKB Servicedesk in Com'Info

Stage lopen. Voor de een een verplicht onderdeel van de Master, een mogelijkheid om ervaring op te doen voor de ander. Of je er nu om zit te springen of niet, verstandig is het wel. “Investeer in jezelf!”

14 januari 2010

Subsidienieuws: EZ wil investeringsfonds(en) voor jonge mkb-bedrijven in energiesector

Het ministerie van Economische Zaken wil in 2008 een pilottender uitschrijven gericht op jonge mkb-bedrijven in de energiesector (zogenaamde energiestarters). Het doel van de tender is de oprichting van één of meer investeringsfondsen voor de bedrijfstak.

16 december 2009

Nederland nog steeds aantrekkelijk voor investeerders

Wel inspanningen nodig om aantrekkingskracht te behouden

Nederland is nog steeds aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders, maar er moeten flinke inspanningen gedaan worden om dit zo te houden. Uit onderzoek van Ernst & Young blijkt dat in 2006 95 van alle Europese investeringsprojecten in Nederland zijn terechtgekomen. Dit is een toename van 16% ten opzichte van 2005. Nederland heeft daarmee haar marktaandeel van 2,7% behouden en stijgt van een dertiende naar een twaalfde plaats. Twee jaar geleden stond Nederland nog op de zestiende plaats.

15 december 2009

Innovatie verliest van korte termijn

Nederland zakt plaats op mondiale concurrentie-index

Nederlandse managers richten zich vooral op de korte termijn. Goedkoper werken is belangrijker dan het gebruik van nieuwe technologie. Het gebrek aan aandacht voor innovatie en achterblijvende investeringen in menselijk talent bedreigen de concurrentiepositie van ons land. Nederland is dit jaar een plaats gezakt op de mondiale concurrentie-index. Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek van het World Economic Forum (WEF) naar de concurrentie- en innovatiekracht van meer dan 130 landen.

15 december 2009

Subsidienieuws: kleine wijziging aanwijzingsregeling VAMIL en MIA 2007

Het ministerie van VROM heeft de Aanwijzingsregeling willekeurige afschrijving en investeringsaftrek milieu-investeringen 2007 licht gewijzigd. De aanwijzingsregeling, die betrekking heeft op de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA), bevat de Milieulijst 2007 met daarop de bedrijfsmiddelen die voor de VAMIL en/of de MIA in aanmerking komen.

15 december 2009

Retailers moeten innoveren

Economische opleving geschikt moment voor investeringen in innovatie

De retail moet de huidige economische opleving vooral gebruiken voor een innovatie- en professionaliseringsslag, aldus Ton Bos, dagvoorzitter van het in april gehouden congres 'What`s going on in Retailing'. Volgens Bos begrijpen veel retailers onvoldoende hoe de markt werkt en wat de behoeften en wensen van potentiële klanten zijn en staan zij niet stil bij de eigen relatieve prestaties.

15 december 2009

Getoond 91 tot en met 100 van 117 totaal, er zijn meerdere pagina's