Investeren

Gebruik de vakantieperiode om te netwerken

Hoezo de zomer is een rustige periode

In de maanden juli en augustus lijkt het qua afspraken veel rustiger dan de rest van het jaar. Gebruik daarom juist deze periode om te investeren in je netwerk.

15 december 2009

Subsidienieuws: MKB-Nederland pleit voor fiscale stimulering van investeringen in beveiliging

MKB-Nederland wil een fiscale maatregel voor ondernemers om investeringen in veiligheid te vergemakkelijken. Ondernemers kunnen de stijgende kosten namelijk steeds moeilijker zelf betalen, aldus de ondernemersorganisatie.

15 december 2009

Seminar over succesvol zakendoen in Vietnam

Reveal the richness in Vietnam

Een enorme binnenlandse markt, goedkope en relatief goed opgeleide arbeidskrachten, vraag naar kennis en buitenlandse expertise, de ontwikkeling naar een open-markt economie en de recente toetreding tot de WTO, maken Vietnam tot één van de meest interessante landen om in te investeren. Met een gemiddelde groei van het BNP van 7,2% in de afgelopen 5 jaar is Vietnam de op één na snelst groeiende economie van de wereld.

15 december 2009

Bedrijven geven meer uit aan energiebesparing

Vooral MKB-ondernemers investeren

Nederlandse bedrijven hebben vorig jaar 2,5 miljard euro uitgegeven aan energiebesparing en duurzame energie. Dat blijkt uit onderzoek van het agentschap SenterNovem.

15 december 2009

Subsidienieuws: meer ondersteuning voor investeerders in startende ondernemingen bepleit

Investeerders die in het beginstadium in bedrijven investeren moeten blijvend belastingvrijstelling krijgen. Hiervoor pleit de Expertgroep KMO Financiering in een rapport dat aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken is aangeboden. De commissie onderzocht de financieringskloof waar Nederlandse mkb-ondernemingen mee te maken hebben.

15 december 2009

Beleggen in innovatie en creativiteit nieuwe trend

Intellectueel eigendom mogelijk nieuwe trend in beleggingswereld

Doorgaans kan een belegger die een nieuwe trend vroeg oppikt meer verdienen. Dat heet het ‘early mover advantage’. Naast de bekendere ‘nieuwe’ investeringsgebieden als opkomende markten, energiebehoefte, duurzaamheid en klimaatverandering, voorspelt het Financieele Dagblad dit weekend in de weekendbijlage FD Geld een mogelijk volgende trend: de volgende beleggingsthema’s zijn mogelijk creativiteit, innovatie en het vermogen om snel te veranderen. Beleggen in intellectueel eigendom heeft de toekomst.

15 december 2009

Woonbranche steeds moeilijker

Omzet daalt met 4,7% ten opzichte van 2007

Steeds meer spelers in de woonbranche eisen een deel van een krimpende markt op. De Nederlandse consument is bovendien nauwelijks bereid om substantieel te investeren in het eigen interieur.

15 december 2009

MKB-Nederland wil investeringen in infrastructuren

Kennis moet dichterbij midden- en kleinbedrijf komen

MKB-Nederland wil investeringen in fysieke infrastructuur en kennisinfrastructuur vanuit het Fonds Economische Structuurversterking. De gelden uit dit fonds moeten exclusief worden ingezet om de infrastructuren te verbeteren. Met investeringen denkt MKB-Nederland de productiviteit te verbeteren waardoor ondernemers de groei weer hoger in gaan schatten.

15 december 2009

The sky is the limit

winkelen op het web is booming

Het aantal webwinkels is binnen enkele jaren ruim verviervoudigd. De drempel om te beginnen is dan ook laag, de investeringen minimaal. Hoe maak je je webwinkel tot digitale schatkamer?

15 december 2009

Is er een kredietcrisis-helpdesk?

De MKB Servicedesk-abonnee kan onbeperkt vragen stellen

De kredietcrisis kan een hoop gevolgen hebben voor de ondernemer. Misschien moet je investeringsplan herzien worden of is het gewenst om wijzigingen aan te brengen in je personeelsbestand. Moet je je geld op een andere manier wegzetten, of juist de rust bewaren en de storm over laten waaien? Kortom, je zit waarschijnlijk met een hoop vragen over wat er nu en in de toekomst gaat gebeuren.

15 december 2009

Getoond 101 tot en met 110 van 117 totaal, er zijn meerdere pagina's