Investeren

Ondernemers investeren ondanks financiële crisis

Sprout en de Goudse doen onderzoek onder 712 ondernemers

Ondernemers in Nederland blijven investeren ondanks de financiële crisis. Dat blijkt uit het Sprout Barometeronderzoek, een initiatief van ondernemersblad Sprout en De Goudse. Voor het onderzoek werden 712 ondernemers ondervraagd. 44% zegt positief tegenover de investeringsbereidheid te staan.

15 december 2009

Veel ondernemers nog niet professioneel op internet

Nog steeds geen eigen domein?

Lekker mailen vanuit een hotmail, kpn, gmail of ander domein? Komt niet echt professionel over bij je relaties. Veel ondernemers maken zich er niet druk over en weten al helemaal niet dat het anders kan. Investeer nu eens een paar uur in je professionele online uitstraling.

15 december 2009

Wat houdt de experimentenwet BIZ in?

Totstandkoming en mogelijkheden Bedrijven Investeringszone

Slordige trottoirs, met graffiti bespoten muren, onveilige steegjes. Herkenbaar als je kijkt naar je bedrijfsomgeving? Dan is het tijd voor een flinke opknapbeurt. Natuurlijk het liefst zonder zelf voor de kosten op te draaien. De Experimentenwet Bedrijven Investeringszone (BIZ) biedt uitkomst.

30 maart 2009

Ondernemers investeren samen met BIZ

Wetsvoorstel Bedrijven Investerings Zones per 1 mei in werking

De Eerste Kamer heeft onlangs het wetsvoorstel Experimenten Bedrijven Investerings Zones (BIZ) aangenomen. De nieuwe wet steunt samenwerkende ondernemers op bedrijventerreinen en in winkel -en horecagebieden. Ondernemers en gemeenten kunnen nu gezamenlijk een BIZ oprichten. De wet treedt 1 mei in werking.

20 maart 2009

'Sloopbonus ook nodig voor ondernemers met bestelauto'

Milieuheffing dwingt ondernemers tot investeren

De Tweede Kamer wil een bonus geven als mensen hun oude auto laten slopen. Zo worden ze gestimuleerd om een nieuwere, schonere auto te kopen.

30 januari 2009

Gemeenten voorop in aanjagen economie

Gemeenten moeten flexibiliteit gebruiken

De Nederlandse gemeenten spelen een hoofdrol in het versnellen van de overheidsinvesteringen om de economie op stoom te houden. Zij kunnen kleinere projecten veel gemakkelijker naar voren halen dan Rijk of provincie, die met grote investeringsprojecten gevangen zitten in planning en procedures.

23 januari 2009

MKB-Nederland: 'Extra maatregelen kabinet kunnen niet wachten'

Reactie MKB-Nederland op rapport EIM

Het midden- en kleinbedrijf wordt dit jaar flink geraakt door de economische teruggang. De afzet daalt met 1,5 procent en de winst met 4 procent.Daarnaast lopen de investeringen met 6 procent terug. Dat blijkt uit onderzoek van het EIM in opdacht van MKB-Nederland.

21 januari 2009

Getoond 111 tot en met 117 van 117 totaal, er zijn meerdere pagina's