Investeren

Kan ik rondkomen van mijn eigen bedrijf?

Ervaringsdeskundigen vertellen hoe zij het financieel aanpakken

Als je eenmaal de stap hebt gezet om ondernemer te worden, heb je als het goed is al nagedacht over de financiering van je bedrijf. Maar heb je ook ingecalculeerd dat je moet kunnen rondkomen van je omzet? Ervaringsdeskundigen Jorn Spiertz van PakketMail en Suzan Teunisse van Kids-Time vertellen je waar je aan moet denken.

06 september 2018

Voorkom een boete en bespaar op energie

Check snel welke energiebesparende maatregelen jij kunt treffen.

Als rasechte ondernemer denk je vast wel eens na over duurzaamheid. Kun je ergens op besparen? En kan het misschien milieuvriendelijker? Altijd goed om even bij stil te staan. Maar wist je dat de overheid steeds strenger controleert op de Wet Milieubeheer? Daarin is vastgelegd aan welke eisen ondernemers moeten voldoen om bij te dragen aan een beter milieu. Zo zijn veel ondernemers verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. En de kans op een boete wordt hoe langer hoe groter.

07 augustus 2018

Welke certificaten zijn er voor energiezuinige apparatuur?

Garantie voor goede kwaliteit van duurzame energiebronnen

Duurzame maatregelen in bedrijven, zoals zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp, vragen een investering. Keurmerken zoals Zonnekeur en Warmtepompkeur garanderen een zo laag mogelijke milieubelasting.

12 juli 2018

Energie besparen? De overheid verwacht het van je

Een beetje ondernemer koopt slim in en probeert zo veel mogelijk te besparen. Toch wordt de mogelijkheid om op energie te besparen nog wel eens vergeten. Uit onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat bedrijven 10-15% kunnen besparen op energie, zonder investeringen te doen. Mét investeringen is de bespaarmogelijkheid nog veel groter. Bovendien zijn veel ondernemers verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Lees even mee om te zien of dat voor jouw onderneming ook geldt en wat je kunt doen om te besparen.

11 juni 2018

Zaai vandaag en oogst morgen

Column Bart Groothuis | Klantvriendelijkheid

In onze krant staat een leuk artikel over een groep van wel 4500 werknemers van een Chinese onderneming die zijn medewerkers trakteert op een weekendje uit, onder andere naar het Nederlandse Kinderdijk. Die Chinezen ‘overspoelen’ zo ongeveer Kinderdijk en kijken hier hun ogen uit en zetten alles op de foto wat ze tegen komen.

19 april 2018

Meer financieringen voor kleine ondernemers

Qredits ondertekent overeenkomst met EIF

Op 11 februari 2011 ondertekent Qredits twee overeenkomsten met het Europese Investeringsfonds (EIF). De bedoeling is dat zij daardoor de komende jaren nog meer kleine ondernemers en zelfstandigen kan financieren. Daarnaast verstrekt het EIF aan Qredits nieuw investeringskapitaal.

21 december 2017

Kredietmogelijkheden mkb uitgebreid

Fondsen voor achtergestelde leningen en eigen vermogen

Mkb'ers hebben door de kredietcrisis vaak problemen om financiering voor uitbreidings- en investeringsplannen te krijgen. Daar komt verandering in. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken steunt twee initiatieven voor een buffervermogenfonds.

21 december 2017

Road2Turkey bijeenkomst

Verken de mogelijkheden in Turkije

Turkije is met een gemiddelde economische groei van vijf procent een van de twintig grootste economieën ter wereld. Ontdek tijdens deze bijeenkomst van de Kamer van Koophandel de mogelijkheden.

01 december 2017

Welk land is het meest geschikt om je te vestigen in Azië?

Column Gosta Eger | GBP International

ASEAN/Oost Azië's economische opkomst wordt weerspiegeld in het economisch concurrentievermogen van zijn steden. Gezien de snelle groei en ontwikkeling van deze steden, is hun onderlinge concurrentie voor bedrijven, investeringen en talent al begonnen. Wat is de beste locatie in ASEAN/Oost Azië voor Nederlandse Midden- en kleinbedrijven (mkb)?

01 december 2017

Crowdfunding: Ver-van-mijn-bed-show?

Anthony Carter zoekt investeerders voor Exclusivi via mkbcrowdfunding

Het door Anthony Carter bedachte Exclusivi is een mobiele applicatie waarmee retailers locatiegebaseerde marketing kunnen voeren. Een groot deel van het geld voor de investering is al binnen.

06 september 2017

Getoond 21 tot en met 30 van 117 totaal, er zijn meerdere pagina's