Investeren

Jonge ondernemers presteren beter dan oudere

Oude ondernemer minder innovatief

Jonge ondernemers in het mkb presteren beter dan oude ondernemers. Ze brengen meer omzet- en investeringsgroei tot stand en hebben een innovatievere concurrentiestrategie.

16 juli 2012

Verlies Oranje kost ondernemers miljoenen

Uitschakeling Nederlands elftal voor ondernemers extra treurig

Supermarkten, cafés en elektronicawinkels lopen omzet mis door de uitschakeling van het Nederlands elftal gisteren. Voor veel kleine ondernemers die hebben geïnvesteerd in een groot tv-scherm en oranjeversiering kan het verlies van Oranje grote gevolgen hebben.

18 juni 2012

Tweederde van de ondernemers investeert in eigen ontwikkeling

Volgen van cursus, training of opleiding populair bij ondernemers

65 procent van de ondernemers heeft de afgelopen drie jaar in de eigen ontwikkeling geïnvesteerd, door een opleiding, cursus of training te volgen.

12 maart 2012

Bedrijven steken miljard in energiebesparing

Mkb investeert grootste deel: 850 miljoen

Bedrijven investeren steeds meer geld in energiebesparing. Afgelopen jaar hebben ze 1,2 miljard euro gestoken in duurzame energie en energiebesparende technieken. Het mkb is verantwoordelijk voor 71 procent van het bedrag: 850 miljoen.

06 september 2011

Overheid investeert in Het Nieuwe Werken

Subsidie en wetsvoorstel maken flexibel werken makkelijker

De overheid zet flink in op Mobiel Werken. Vanaf oktober kunnen bedrijven een subsidie aanvragen voor het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. Daarnaast heeft Minister Kamp een wetsvoorstel ingediend om flexibel werken makkelijker te maken.

06 september 2011

Mkb doet nauwelijks aan duurzaam ondernemen

Belastingvoordeel voorwaarde voor 'groen' beleid

Mkb-bedrijven in Nederland doen nog weinig aan duurzaam ondernemen. Slechts een kwart investeert in een groener beleid. Volgens de bedrijven zou een duidelijk belastingvoordeel ervoor kunnen zorgen dat er meer groene investeringen worden gedaan.

09 augustus 2011

Percentage Energie-investeringsaftrek verlaagd

Wijzigingen per 1 januari 2011

Als je in 2011 investeringen doet om energie te besparen of duurzame energie op te wekken, kom je (net als in 2010) in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Maar let op, per 1 januari 2011 zijn er een aantal dingen veranderd.

09 augustus 2011

Mkb'er investeert minder in 2011

Ondanks lichte groei in omzet

Ondernemers verwachten in 2011 minder te gaan investeren in hun bedrijf dan in 2010. Ondanks een lichte groei in de omzet. Dit blijkt uit het jaarlijkse BusinessLocus-TrendMeter-onderzoek van Motivaction onder 1500 mkb’ers.

28 juli 2011

Flexibel werken levert arbeidskapitaal op

Benut jij je mensen wel optimaal?

Werknemers willen 35 procent meer werken per week als hun werkgever investeert in thuiswerken en flexibele werktijden. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met Moneypenny.

12 mei 2011

Uitvinders zorgen voor investeringen

Ondernemer-uitvinders doen het beter dan particuliere uitvinders

Bijna 10.000 uitvinders zijn in Nederland actief. Met het op de markt brengen van hun eigen ideeën, worden innovaties gedaan van meer dan een half miljard euro. Toch worden deze uitvinders vaak over het hoofd gezien.

27 april 2011

Getoond 81 tot en met 90 van 117 totaal, er zijn meerdere pagina's