Automatisering

Elk nadeel verliest het van zijn voordeel

Column Mario van Vliet | Laat je niet inhalen door de techniek

Er zijn van die mensen die uitblinken in het verzinnen van nadelen, bezwaren en problemen. Je kent ze wel. Van die mensen die vooruitgang maar zo zo vinden. Want Zalando koopt marktaandeel door schoenen te goedkoop te verkopen, Google weet alles van ons en vroeger was alles beter.

12 juni 2017

Hardware van de toekomst: geen servers

Cloud computing maakt eigen opslag overbodig

Wat zijn de gevolgen van trends als mobiel werken, digitaal werken en cloud computing op mijn hardware? Wat heb ik nodig, welke keuzes moet ik maken? Deel 1: Weg met je servers!

12 juni 2017

Lachen om Google Glass?

Column Mario van Vliet | Open je ogen voor innovatie

Had opticiens een paar jaar geleden het Google Glass-principe uitgelegd, en ze hadden je waarschijnlijk uitgehoond. 'Een bril met daarin een soort beeldscherm? Dat kan nooit, en dat wil de consument nooit.' Maar als er vandaag een Google Glass landt op Schiphol, staat de A4 vol.

12 juni 2017

Hoe zorg ik voor slimme factuurverwerking?

Stap 1: Breng je factuurstromen in kaart

Om er achter te komen welke vorm van factuurverwerking rendabel is voor jouw bedrijf is het zaak eerst de omvang en de kosten van je eigen factuurverwerkingsproces goed in kaart te brengen. Hoe? Lees verder.

12 juni 2017

Hoe je mobieltje wasmiddelen koopt én afrekent

Column Mario van Vliet | MKB Trends 2014

Niets zo lekker als een potje hypothetisch brainstormen. Wat als... Om vrolijk van te worden, en soms zelfs leerzaam. Neem nu deze hypothetische stelling: wat als alle kennis overal en altijd beschikbaar is. Zouden we dan nog naar school moeten?

12 juni 2017

IT Trends: weg met je desktops

Werkt jouw organisatie al met laptops, tablets en smartphones?

Wat zijn de gevolgen van trends als mobiel werken, digitaal werken en cloud computing op jouw hardware? Wat heb je nodig, welke keuzes moet je maken? Deel 2: Stap over op mobile devices!

12 juni 2017

Banenverlies door technologie

Column John de Waard | Geef internet niet de schuld

Met het nieuws dat ruim 4000 banen verloren gaan bij verzekeraar Achmea is weer een schok door Nederland gegaan. Het is me nogal wat, 4000 mensen die zo net voor de feestdagen te horen krijgen (of al hebben gekregen) dat ze werkloos verder moeten. Kan me wat leukers voorstellen.

12 juni 2017

IT Trends: tv-schermen en camera's

De juiste hardware in het digitale tijdperk

Gebruik jij al tv-schermen en camera's in je bedrijf? Nu digitale informatie toeneemt en communicatie op afstand steeds belangrijker wordt, wordt ook de rol van (tv-)schermen en camera's steeds groter.

12 juni 2017

Bijna 80 procent mkb'ers gebruikt gratis software

Meeste ondernemers bewust van risico's

79 procent van de mkb-ondernemers gebruikt gratis consumentgeoriënteerde software om online samen te werken. Daarnaast wordt ook betaalde software gebruikt (78%). Gemiddeld wordt hier tussen de 100 en 150 euro per jaar aan uitgegeven.

12 juni 2017

Wat virtualisatie je allemaal kan opleveren

Wat is virtualisatie en wat levert het op?

Je werkt op jouw bedrijf met vier tot tien pc’s, maar komt capaciteit tekort. Of je wilt meerdere programma’s tegelijkertijd op een pc hebben draaien, maar niet alle programma’s kunnen overweg met het besturingssysteem. In beide situaties biedt virtualisatie uitkomst. Goed voor de continuïteit van je bedrijf en ook nog eens voordelig!

12 juni 2017

IT Trends: scanners en printers

Hardware in digitale tijdperk

In de overgang van een papieren naar een digitale wereld worden scanners steeds belangrijker. Maar welke heb je nodig? En hoe zit het met je printers? Hebben ze nog nut? Tips voor de juiste hardware.

12 juni 2017

IT Trends: internet en telefonie

Hardware van de toekomst

Bedrijven maken steeds meer gebruik van mobiele apps en andere communicatievormen zoals VoIP, maar de vaste telefoon is nog altijd van grote waarde voor veel mkb’ers. Toch is unified communications de toekomst.

12 juni 2017

Nederlander digitaler dan Duitser

85 procent Nederlandse bedrijven gelooft in papierloos kantoor

Bedrijven in Nederland zijn meer bezig met digitale vernieuwing en efficiënte dan Duitse bedrijven. Zo’n 85 procent van de Nederlandse professionals vindt een papierloos kantoor een realistisch vooruitzicht, tegenover slechts 38 procent van hun Duitse collega’s.

12 juni 2017

Welke hardware heb ik nodig bij digitale factuurverwerking?

Over scanners, servers, netwerken en beeldschermen

Digitale factuurverwerking heeft ook effect op je hardware. Wat heb je nodig? Scanners, extra servers, beeldschermen? Enkele handige aanbevelingen.

12 juni 2017

Waarom zijn we niet tevreden?

Column John de Waard | Kabinet

Hoe is het mogelijk zou je denken, maar we zijn blijkbaar niet tevreden over de prestaties van dit kabinet. Een magere 4,9 is de score die ondernemers toebedelen aan Rutte en zijn kornuiten. En dat is vooral te danken aan de opgevoerde lastendruk en uitgebreide regelgeving.

12 juni 2017

Mijn iPhone wenst u een prettige verjaardag

Column Mario van Vliet | Alles automatisch

Kerst en nieuwjaar liggen een paar weken achter ons. Tijd om de balans op te maken. Niet eerder ontving ik zo weinig kaarten. Daar tegenover staat een enorme hoos aan digitale gelukswensen. En da's meer dan alleen een verschuiving van het communicatiekanaal.

12 juni 2017

Helft bedrijven stuurt elektronische facturen

33 procent gebruikt voorlopig nog papieren rekening

52 procent van de bedrijven in Nederland stuurt al elektronische facturen naar hun klanten. Bijna 10 procent van de ondernemingen verwacht in 2014 ook te starten met elektronisch factureren en 5 procent twijfelt nog.

12 juni 2017

Ondernemers ontlasten

Column John de Waard | Het échte werk

Er is een nieuw initiatief ontstaan om ondernemers flink te ontlasten en hun handen vrij te maken voor de dingen waar ze wél goed in zijn. Nou ja, helemaal nieuw is het initiatief ook weer niet... Over Headroom Assistance en focussen op je core business.

12 juni 2017

Getoond 73 tot en met 90 van 156 totaal, er zijn meerdere pagina's