Automatisering

Internet in Nederland snelste van Europa

Nederland met gemiddeld 12,5 Mbps nu derde van de wereld

Nederlanders hebben gemiddeld de snelste internetverbinding in Europa. In het derde kwartaal van 2013 werd Zwitserland ingehaald. Alleen in Zuid-Korea en Japan is er nog sneller internet.

12 juni 2017

Winst maken utopie voor mkb’er?

Column John de Waard | Overleven is digitaliseren

Volgens onderzoek van bureau Panteia is het ‘maken van winst’ of ‘groeien’ al even niet het eerste aandachtspunt. Het gaat veel meer om overleven en/of zorgen dat de schade beperkt blijft. Dat is nu niet bepaald het vooruitzicht wat we willen horen of zien.

12 juni 2017

Weekly hangout: Mobiel printen

Video-interview met ondernemer Reinier Jonker

Print jij al vanaf je smartphone en tablet. En hoe zit het met je medewerkers? Mobiel printen kan je onderneming een stuk efficiënter maken. Maar hoe werkt het? In deze uitzending vertelt ondernemer Reinier Jonker zijn ervaring. "Ik zou het ieder bedrijf aanraden."

12 juni 2017

5 tips om je videoconferentie te verbeteren

Geluid minstens net zo belangrijk als video

Een videogesprek is dankzij HD video tegenwoordig een fluitje van een cent. De geluidskwaliteit laat echter nogal eens te wensen over. Met als gevolg: misverstanden en ergernis. Dat kun je voorkomen met deze 5 tips.

12 juni 2017

Computer die je troost bij negatief banksaldo

Column John de Waard | Emoties verspreiden via social media

Onderzoek heeft uitgewezen dat emotionele stemmingen die online worden gezet, bijvoorbeeld op Facebook, besmettelijk zijn - zich viraal verspreiden. Dus voor je het weet is je buurman of verre vriend ook depressief.

12 juni 2017

Tien voordelen van mobiel printen

Altijd en overal afdrukken vanaf ieder device

Werken doen we al overal. Op kantoor, thuis, onderweg, bij de klant, in de winkel. Maar even iets afdrukken vanaf je smartphone, dat is nog lang niet overal mogelijk. Steeds meer bedrijven stappen inmiddels over op mobiel printen. Waarom? De voordelen liegen niet er niet om.

12 juni 2017

Hoe maak ik mobiel printen mogelijk?

De juiste hardware, software en beheer

Wat is ervoor nodig om mobiel printen mogelijk te maken? Moet ik mijn server en printers aanpassen? Hoe zorg ik dat alles netjes en veilig werkt? Hoe kan ik het beheer inregelen? Een preview uit het whitepaper 'Mobiel printen'.

12 juni 2017

'Steeds meer bedrijven bewust in de cloud'

35 procent bedrijven heeft cloud computing-plan

Bedrijven omarmen de cloud in een hoog tempo. 45 procent van alle bedrijven heeft inmiddels de testfase achter zich gelaten en 35 procent beschikt nu over een cloud computing-plan als onderdeel van hun bedrijfsstrategie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft.

12 juni 2017

Ontslag door bericht op social media

Column John de Waard | Even opletten dus...

Volgens dagblad Metro volgt 10 procent van de ontslagen op een domme tweet of post op Facebook. Blijkbaar hebben werknemers niet helemaal door dat hun baas ook wel eens op social media actief is. Een melding als ‘ik heb me net ziek gemeld en ga nu even lekker shoppen’ is niet helemaal verstandig. Een arbeidsconflict is zo maar geboren. Even opletten dus wat je Tweet, Facebookt of WhatsAppt.

12 juni 2017

87 procent ondernemers niet blij met eigen IT

Vier tips om je bedrijf efficiënter te maken

Een ruime meerderheid van de bedrijven is niet blij met de eigen IT-afdeling en de manier waarop nieuwe technologie wordt geïntroduceerd. Dat blijkt uit onderzoek van McKinsey. Vier tips om je IT wel efficiënt te laten functioneren.

12 juni 2017

Windows XP na 8 april serieuze bedreiging

Column John de Waard | Geen service

Stel je eens voor dat je als mkb’er beslist om maar geen service of onderhoud op een geleverd product meer te verlenen, ondanks dat je heel veel klanten hebt met dat product. Dan zou het land te klein zijn toch? En nu doet Microsoft het (en is het land evengoed te klein), maar die gaat gewoon door met het voornemen om geen ondersteuning meer te bieden aan Windows XP.

12 juni 2017

Bepaal je prioriteiten bij computerbeveiliging

Honderd procent veilig kan niet

Beveiligen lijkt zo eenvoudig. Maar hackers blijven nieuwe manieren vinden om toch binnen te dringen in je computersysteem. Neem dus maatregelen om de gevaren in te dammen en bepaal wat een aanvaardbaar risico is.

12 juni 2017

Wat is videoconferencing?

Het verschil tussen webconferencing en kwalitatief video-vergaderen

Niet iedereen heeft hetzelfde begrip als het gaat om videoconferencing of video-vergaderen. Sommigen denken aan een simpel Skype- of Facetime-gesprek, terwijl anderen een speciale videoconferentieruimte met meerdere schermen, camera's en microfoons voor zich zien. Een uitleg van de mogelijkheden.

12 juni 2017

Mobility nu grootste IT trend

Minder budget voor IT dan verwacht

Volgens managers zijn Big Data en business intelligence (BI) niet langer de grootste trends op IT-gebied. Mobility (mobiliteit) wordt nu het vaakst genoemd, gevolgd door security (beveiliging). Daarnaast blijkt dat het IT-budget van managers niet zo snel stijgt als verwacht.

12 juni 2017

'Printer wordt regelmatig geslagen en uitgescholden'

Haal meer uit je printer: 3 tips

36 procent van de medewerkers geeft de printer af en toe een verbale uitbrander als die niet werkt zoals verwacht. 14 procent verkoopt de printer ook wel eens een klap. Hoe zorg je voor efficiënter printen? 3 praktische tips.

12 juni 2017

Papierloos werken: hoe doe je dat?

Reportage | Op bezoek bij Decos Paperless Office

Werken zonder papier: kan dat echt? MKB Servicedesk ging op bezoek bij het futuristische kantoor van Decos in Noordwijk. Directeur Paul Veger legt uit hoe je papierloos werken kunt integreren in je bedrijf. "Zero tolerance: geen visitekaartjes, geen prullenbakken, niets."

12 juni 2017

Bedrijven mikken op Big Data

74 procent verwacht rendement binnen een jaar

Ondernemingen in West-Europa verwachten veel rendement te halen uit Big Data en analytics. 74 procent van de bedrijven dat investeert in Big Data en analytics verwacht binnen een jaar nieuw inzicht en een return on investment (ROI) te behalen.

12 juni 2017

Hoe kom ik aan https? Denk aan je SSL-certificaat

Schrik websitebezoekers niet af

Je wil niet dat een goedbedoelde veiligheidswaarschuwing je websitebezoekers wegjaagt. Dat dreigt, zonder SSL-certificaten krijg je geen melding van het slotje en https:// in de browser te zien. Dat is vanaf 1 januari 2017 veel belangrijker geworden en browsers als Chrome en Firefox tonen het heel duidelijk.

12 juni 2017

Getoond 91 tot en met 108 van 156 totaal, er zijn meerdere pagina's