Automatisering

Bright & Cloudy event

Alles over het nieuwe secure IT-landschap

Bright & Cloudy is een jaarlijks evenement waar je in verschillende sessies meer te weten kunt komen over IT en veiligheid.

06 juni 2017

Wat doe jij tegen cybercrime?

'Eisen aan ondernemers mogen strenger'

Het nieuw te vormen kabinet moet meer werk maken van de bestrijding van cybercrime. Ondernemers vinden dat strengere veiligheidseisen aan hen mogen worden gesteld om het te voorkomen.

13 maart 2017

Het nieuwe zoeken met Google: voorbeelden

Drie voorbeelden van Google's 'semantische context'

Google heeft aan het begin van de herfst in 2013 een nieuw algoritme in de zoekmachine doorgevoerd. Voorwaarde is wel dat je bent ingelogd bij het invoeren van een zoekopdracht. Dan profiteer je namelijk optimaal van de ‘semantische context’, zoals het in vakkringen ook wel wordt genoemd. Hieronder volgen een paar voorbeelden:

22 september 2016

Wat is de Nederlandse Digitale Agenda?

En wat heb ik er als ondernemer aan?

De Nederlandse overheid wil ICT slimmer inzetten om economische groei en de nationale welvaart te stimuleren. Daarom zet zij het onderwerp op de agenda: de Digitale Agenda.

01 september 2016

Wat heb je aan een MKB Tankpas?

Het nut van de MKB Tankpas voor de ondernemer

Zoals de naam al voorspelt, is een MKB Tankpas bedoeld om ondernemers en werknemers in het midden- en kleinbedrijf handig te laten tanken. De MKB Tankpas is meer dan een vervanging van je gewone pinpas.

11 januari 2016

Wat heb je nodig voor ketenoptimalisatie?

Van analyse tot scanner en systeem

Ketenoptimalisatie is kort gezegd het vereenvoudigen van je administratieve processen. Daardoor bespaar je tijd en geld. Wat heb je nodig voor ketenoptimalisatie?

06 februari 2015

Meer gebruikers Facebook dan bezitters smartphone

53 procent van Nederland heeft nu een tablet

Het aantal smartphones en tablets in Nederland blijft stijgen. Voor het eerst zijn er meer mensen die een smartphone bezitten (67%) dan een pc/desktop (65%). Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) is in het bezit van een tablet. Opvallend genoeg heeft 72 procent van de Nederlanders een Facebook-account.

18 december 2014

Driekwart mkb beheert ICT zelf

Ondernemers besteden niet uit vanwege kosten, privacy en veiligheid

Het overgrote deel van de ondernemers in het mkb (74 procent) beheert zelf de kantoorautomatisering. Het ICT-beheer uitbesteden is voor de meesten geen optie vanwege de kosten, privacy en veiligheid.

21 augustus 2014

AirBnb nu ook voor zakenreizen

Hoe kun jij AirBnb gebruiken voor zakelijke reizen?

Airbnb, het online platform waarmee particulieren hun woning kunnen verhuren, krijgt een speciale sectie voor zakelijke huurders. Dat melden de makers van AirBnb op hun blog. Volgens het platform is 10 procent van alle boekingen nu al zakelijk.

11 augustus 2014

Delen is het nieuwe hebben

Column Mario van Vliet | Deeleconomie

Mijn boormachine gebruik ik zelden. Niet zozeer omdat ik geen echte klusser ben, maar vooral omdat er relatief veel dagen per jaar zijn dat ik geen gaatjes hoef te boren. Dus waarom zou ik nog een nieuwe boor kopen, waarom leen ik er niet een?

09 april 2014

Prijsafspraken of niet

Column John de Waard | Foutje bedankt

Moeten we ons er eigenlijk nog over verbazen? Dat al je intieme gegevens, persoonlijke gedragingen, voorkeursinstellingen op welke wijze dan ook bekend worden? Nu blijkt dat zelfs via de smart TV’s van LG allerlei gegevens over wat je wanneer kijkt en welke bestanden er op de USB stonden die je hebt ingeplugd worden verzameld en opgestuurd, is wel duidelijk dat niets veilig is.

05 maart 2014

Tevreden klanten zijn geen streepjes

Column Mario van Vliet | Klein is het nieuwe groot en andersom

'Klein wordt het nieuwe groot' is een van de meest inspirerende trends van deze tijd. Maar volgens mij geldt deze trend ook omgekeerd. Ofwel: groot is het nieuwe klein. Alleen lijken veel grote ondernemingen zich dat nog niet te beseffen.

14 januari 2014

Canhav als zakelijke marktplaats

Column John de Waard | Ruilhandel in digitaal tijdperk

Er is een nieuw initiatief ontstaan in de markt. Twee creatieve ondernemers hebben een soort marktplaats opgetuigd voor bedrijven die wel eens wat nodig hebben, maar er eigenlijk geen geld voor willen of kunnen uittrekken: Canhav.

06 december 2013

Zoek nú een Big Data expert

Column Mario van Vliet | Slim gebruik van data geeft de doorslag

Wat vandaag hip is, is morgen hopeloos ouderwets. Dat gold voor Tamagotchi's, Uggs en Audi TT. En dat geldt binnenkort ook voor die ene magische afkorting: SEO.

11 november 2013

Cloud-tips met een persoonlijk tintje voor ondernemers

Recensie boek 'Cloudsource je ICT!'

In zijn boek deelt Tim Kieft (geen broer van Wim) zijn kennis over ICT en cloud computing. Voor alle ondernemers die op het punt staan wel of niet de cloud te betreden is het een praktische en nuttige gids.

22 oktober 2013

Het einde van de Appie

Column Mario van Vliet | Maatwerk wint het van massaconsumptie

De vorige eeuw stond in het teken van de massa. Hoe groter de mogelijke doelgroep was, hoe beter. Massaproductie, massaconsumptie, massacommunicatie. Die tijd ligt achter ons. Dat besef begint langzaamaan door te dringen.

22 oktober 2013

Meeste ondernemers ondersteunen mobiel werken

KPN en MKB-Nederland starten campagne Overal Ondernemen

Het idee dat werknemers prima vanuit huis of elders kunnen werken, is al aardig ingeburgerd bij ondernemers. Bijna 85 procent denkt dat plaats- en tijdsonafhankelijk werken efficiënter is dan van 9 tot 5 op kantoor zitten. Dat blijkt uit de Mobiel werken scan 'Overal ondernemen' van KPN en MKB Servicedesk.

22 oktober 2013

Ondernemers investeren meer in ICT

Het mkb wil meer geld in ICT steken

Ondernemers zijn van plan de komende twaalf maanden meer geld in ICT te steken. Daarnaast willen mkb'ers meer geld aan hardware, software en externe ICT-services besteden.

12 september 2013

Getoond 109 tot en met 126 van 156 totaal, er zijn meerdere pagina's