Automatisering

Is je automatisering bij de tijd?

Doe een ict-systeemcheck

Als je al een tijdje 'in bedrijf' bent, heb je waarschijnlijk een heel bouwwerk van hardware, software en communicatiesystemen om je heen opgebouwd. Maar is alles nog wel bij de tijd? Het is verstandig om zo af en toe een systeemcheck te doen.

12 september 2013

Bedrijfscontinuïteit en IT: zorg altijd voor een plan B

Verzeker je bedrijf van voortbestaan bij calamiteiten

Hoe goed je je automatisering ook op orde hebt, er kan zich altijd een calamiteit voordoen. Je server loopt vast, de stroom valt uit of een brand legt je bedrijf in de as. Dan is het zaak dat je een plan B achter de hand hebt. Dan kun je snel weer verder, eventueel in een nieuwe, tijdelijke omgeving.

12 september 2013

Tien gouden regels van outsourcing

Waar je op moet letten bij het uitbesteden van je ICT

Goed uitbesteden van ICT is een kunst. Je wilt je handen vrij krijgen voor zaken die belangrijk voor je zijn, maar je wilt ook de grip op je eigen automatisering niet helemaal verliezen.

19 augustus 2013

Links uit het whitepaper "Kantoor in de Cloud"

Alle handige links uit het whitepaper

Heb je het whitepaper Kantoor in de Cloud gelezen? Hieronder vind je alle links uit het whitepaper.

15 juli 2013

Het inhuren van een ICT-dienstverlener

Vier tips om een goede keus te maken

Dienstverleners huur je in omdat je inhoudelijke kennis en capaciteit mist. Het feit dat 'externen' je op het punt van ICT-kennis meestal de baas zijn, betekent niet dat je de regie uit handen hoeft te geven.

24 juni 2013

Het kiezen van een ICT-dienstverlener

Tips voor het vinden en selecteren

Precies de beste uit de duizenden ICT-dienstverleners pikken, is een kunst op zich. Vier tips om vrij snel bij de juiste partij uit te komen.

24 juni 2013

In zee gaan met een ICT-dienstverlener

Tien tips voor beter contracteren

Zodra je zeker weet dat je de beste partner gevonden hebt voor ondersteuning bij je project, dan is het verstandig om de afspraken over het project contractueel vast te leggen. Tien tips over contracteren.

24 juni 2013

Samenwerken met een ICT-dienstverlener

Tien tips voor een betere samenwerking

Je hebt je partners gevonden, de contracten zijn getekend, het project kan beginnen. Tien tips om het maximale uit het partnerschap te halen.

24 juni 2013

'Nederlandse mkb loopt achter met software'

Vooral online toepassingen worden weinig gebruikt

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf loopt achter met investeringen in software waarmee werknemers altijd en overal kunnen werken. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft. Het softwarebedrijf vroeg mkb’ers in vijftien landen naar hun gebruik van ICT. In Nederland deden bijna 3200 mkb-bedrijven mee.

24 juni 2013

ICT-problemen verlagen productiviteit werknemer

Computers zorgen voor productiviteitsverlies van 19 miljard euro!

Een werknemer verliest dagelijks 8 procent van zijn werktijd door slecht werkende computer of onkunde op ICT-gebied. In totaal betekent dit dat Nederland per jaar 19 miljard euro verliest.

24 juni 2013

Systeembeheer: zelf doen of uitbesteden?

Drie voor- en nadelen van outsourcing

Als je bedrijf groeit, groeit de ICT met je mee. Voor je het weet bezit je een omvangrijk machinepark van servers, desktops, laptops, printers en telefoons. Al die systemen moeten goed beheerd en onderhouden worden. Blijf je dat zelf doen of geef je het uit handen?

24 juni 2013

Beheeroplossingen voor Het Nieuwe Werken

Hoe houd je de ICT-regie in handen?

Het Nieuwe Werken heeft de bedrijfssituatie in Nederland fundamenteel omgegooid. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Hoe behoud je zelf de regie over je bedrijfsvoering? Hoe beheer je de privéapparatuur waarmee steeds meer medewerkers tegenwoordig contact maken met je bedrijfsnetwerk?

24 juni 2013

Kleine ondernemer vindt ICT training overbodig

Slechts 1 op de 10 kleine ondernemingen overweegt social media

Kleine ondernemingen tot 50 medewerkers en ZZP’ers besteden geen tijd aan scholing op het gebied van ICT, internet of social media. Volgens 68 procent van de ondernemers is het onnodig om aan (bij)scholing te doen.

24 juni 2013

'De cloud heeft toekomst, maar moet robuuster'

Interview met Michel Bruisten van architectenbureau Bruisten + Janssen

Michel Bruisten, eigenaar van architectenbureau Bruisten + Janssen, was vroeger een zogenaamde early adopter. Kwam er iets nieuws uit op ICT-gebied, dan was hij er als de kippen bij. Tegenwoordig kenschetst hij zichzelf echter als mainstream volger.

24 juni 2013

Gebruik van cloud computing in jaar tijd verdubbeld

Populariteit van cloud computing neemt volgens MKB Servicedesk toe [Telecommerce]

In Telecommerce van 25 juli 2012 is te lezen dat in 2011 nog twintig procent van de onderzochte bedrijven in Nederland gebruik maakte op cloud computing gebaseerde ICT-diensten, in 2012 steeg dit percentage naar veertig procent.

24 juni 2013

De voordelen van kantoorautomatisering

Waarom kantoorautomatisering?

Het is van belang dat de ICT-infrastructuur van jouw onderneming op rolletjes loopt. Een beetje bedrijf of organisatie zorgt dan ook dat haar ICT- infrastructuur redelijk op orde is. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

24 juni 2013

Zorg voor een goede ICT-infrastructuur

Zelfonderzoek: heb ik mijn ICT-zaakjes op orde?

Een solide ICT-infrastructuur is de basis van je bedrijfsvoering. Het samenhangende geheel van je pc's, laptops, servers, netwerkkabels, opslagmedia, printers, vaste en mobiele telefoons en uiteraard je telefoon- en internetverbinding moet op orde zijn om te presteren.

24 juni 2013

Zes tips om maximaal te profiteren van je servers

Leer besparen op je serverkosten en energieverbruik

Als er iets bedrijfskritisch is in je onderneming, dan zijn het je servers wel. Ze zijn het zoemende hart van je business. Zes tips om maximaal profijt te hebben van de werkpaarden van je automatisering.

24 juni 2013

Getoond 127 tot en met 144 van 156 totaal, er zijn meerdere pagina's