Automatisering

Hoe kan ik als ondernemer de ontwikkelingen op het gebied van ICT bijhouden?

Download gratis onze whitepapers over sneller ondernemen

De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan razendsnel. Wil je deze als ondernemer bij kunnen houden, dan zul je moeten kiezen voor goed, snel internet. Wat heb je nodig om je online kansen te kunnen benutten?

13 februari 2013

60 seconden met Ronnie Overgoor: Big data

De wereld explodeert bijna door de hoeveelheid data

Big Data, de naam zegt het al. De wereld gebruikt meer en meer data. De ICT wereld explodeert bijna als je kijkt naar de hoeveelheden data. Alleen al op YouTube wordt 60 uur aan video geupload per minuut! Ronnie Overgoor vertelt in één minuut over het belang van data.

31 januari 2013

Ondernemer wil betalen voor online diensten

55% van de mkb'ers wil betaalde online diensten gaan gebruiken

Nederlandse mkb-ondernemers lopen voorop in het gebruik van betaalde online ICT-diensten. 46% van de Nederlandse ondernemers betaalt voor online diensten, tegenover 29% van de ondernemers wereldwijd.

22 januari 2013

Webinar Logistiek: Documentatie bij transport

In deze aflevering alles over documentatie bij transport, de vrachtbrief, de pakbon, informatiesystemen, snelheid en betrouwbaarheid van informatie, automatisering en kostenbesparing.

21 januari 2013

In de wolken

Column | Het milleniumprobleem

Het was de eerste werkdag van het jaar en het begon meteen serieus. De maanden ervoor was het hele ICT bedrijf op alle vlakken druk bezig geweest om klanten door te lichten.

28 augustus 2012

Integratie van back- en frontoffice

Software-integratie en CRM-software

Je klanten merken het meeste van de frontoffice van je business. Als je deze met ICT ondersteunt en integreert met de backoffice, dan lopen de zaken gesmeerd. Zorg dat je op tijd weet wat je klanten willen en hoe je het beste op die behoeften kunt inspelen. Zorg dat je over hulpmiddelen beschikt om marktsignalen op te vangen, vast te leggen en te analyseren.

05 januari 2012

Positief verband tussen economische ontwikkeling en bedrijfsgrootte

ICT maakt schaalvoordelen mogelijk

Ondanks het toenemend aantal kleine bedrijfjes, blijft het voor ondernemers belangrijk om te letten op schaalvoordelen. De ICT-revolutie maakt het mogelijk om de kosten in een klein bedrijf toch laag te houden.

17 mei 2011

Impuls van 4 miljoen voor technostarters

Forse subsidie stimuleert starters in regio Utrecht

Een consortium van kennisinstellingen en bedrijven uit de regio Utrecht gaat kennis, coaching, financiële ondersteuning en een infrastructuur bieden aan technostarters. ‘Start Impuls Utrecht’ is gericht op beginnende entrepreneurs in life & natural sciences, ICT, design & multimedia. Hierdoor wordt hoogwaardige kennis in de regio versneld omgezet in producten en diensten en het ondernemerschap gestimuleerd. Het project is mogelijk door ondersteuning vanuit TechnoPartner, een initiatief van de ministeries van OCW en EZ.

16 december 2009

Blunder belastingdienst met zorgpremie werknemers

Automatiseringsfout leidt tot problemen

Duizenden werknemers zijn dezer dagen blij gemaakt met een dode mus: zij kregen ten onrechte bericht van de Belastingdienst dat ze te veel betaalde zorgpremie terug krijgen.

15 december 2009

Aanbestedingsregels ontdoken door belastingdienst

Ook belastingdienst houdt zich niet aan regels

De Belastingdienst heeft bij het verstrekken van opdrachten voor automatisering bewust aanbestedingsregels ontdoken. Het gaat om opdrachten met een gezamenlijke waarde van zeker 120 miljoen euro en mogelijk 180 miljoen euro of meer.

15 december 2009

Klachtenregen bij Belastingdienst

Klachten over automatiseringsproblemen worden massaal gemeld

Op de website Overbelasting.com zijn binnen een dag ruim 1400 'gefundeerde' klachten gemeld over de Belastingdienst. Dat komt neer op een klacht per minuut.

15 december 2009

Veel MKB ondernemers werken gewoon door tijdens vakantie

Uit de ICT Barometer van Ernst & Young blijkt dat de werkdruk voor veel mensen hoog blijft tijdens de vakantie. Van de MKB ondernemers die meewerkten aan het onderzoek zegt 4 van de 10 dat ze bereikbaar moeten zijn tijdens de vakantie.

15 december 2009

Getoond 145 tot en met 156 van 156 totaal, er zijn meerdere pagina's