Onbelaste reiskostenvergoeding naar € 0,21 in 2023

In 2024 naar € 0,23

23 mei 2022 1 minuten

De bekende kilometervergoeding wordt na jarenlange stilstand opgekrikt. In plaats van 19 cent per kilometer nu, heeft het kabinet plannen om de vergoeding in 2023 te verhogen naar 21 cent. In 2024 komt daar nog eens 2 cent bij.

Er wordt 200 miljoen gereserveerd in de begroting om de reiskostenvergoeding te kunnen betalen. Dat blijkt volgens het AD uit de stukken van de Voorjaarsnota. De precieze bedragen moeten nog worden vastgesteld. Op Prinsjesdag zal daar meer duidelijkheid over komen.

Eindelijk indexatie van de 19 cent

Dat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog moest, is een roep die al velen jaren oud is. Stijgende levenskosten in het algemeen zorgden ervoor dat de vergoeding niet meer in verhouding stond tot de lasten. Maar de directe aanleidingen om de vergoeding nu toch te verhogen zijn de stijgende brandstofprijzen en energiekosten, mede door de oorlog in Oekraïne.

Goed nieuws dus voor werkgevers, die een hogere, onbelaste reiskostenvergoeding kunnen overleggen met hun personeel.

Lees ook: zijn je reiskosten aftrekbaar?

Auteur

Jelle Bos

Als eindredacteur help ik ondernemers antwoorden te vinden op hun vragen. Ik doe graag onderzoek naar de meest uiteenlopende onderwerpen en zet deze om naar toegankelijke kennisartikelen. Daarbij voeg ik de ervaring en kennis die ik zelf heb opgedaan in zowel zeer grote als kleinere bedrijven.