Organisatie

Hoe kan ik energie besparen in de non-food sector?

Tips om gemakkelijk energie te besparen

In de non-food sector gebruiken bedrijven veel energie. Maar ook in deze sector kun je heel goed energie - én daarmee geld - besparen. Sterker nog: dat kan heel gemakkelijk!

12 juli 2018

Hoe bespaar ik energie als detaillist in de food-sector?

Energie en geld besparen

De levensmiddelenhandel geldt als een grootverbruiker op het gebied van energie. Onnodig, zo blijkt uit onderstaande tips voor verlichting, koeling, winkelentree en airconditioning.

12 juli 2018

Hoe bespaar ik energie in de zakelijke dienstverlening?

Tips om je apparatuur en ruimtes optimaal te benutten

Bedrjiven hebben veel apparatuur waarop eenvoudig energie te besparen is. Dit geldt ook voor de ruimtes in het kantoorpand. Je kunt veel besparen op de verlichting en verwarming in deze ruimtes.

12 juli 2018

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een energiemaatschappij?

Combinatie van kosten, service en 'goede' stroom

Nederland kent een ruim aanbod van energieleveranciers. Kies je een leverancier, let dan op de prijs, de expertise, de brandstofmix en de verzekeringen tegen stroomstoringschade van de energiemaatschappij.

02 mei 2018

Optimistisch MKB vangt klappen crisis goed op

Uitkomsten eindejaarsenquête midden- en kleinbedrijf 2009

Arnhem / Delft, 18 december 2009 – Het incasseringsvermogen van ondernemers in Nederland is in 2009 serieus op de proef gesteld. Het midden- en kleinbedrijf heeft de klappen goed opgevangen en kijkt weer optimistisch over de nabije toekomst: 65% verwacht het komende jaar een beter resultaat.

21 december 2017

Hoe regel ik mijn fax- en telefoonlijnen?

Wat is de goedkoopste oplossing?

Bereikbaar zijn is belangrijk. Zorgen dat je een goed werkend telefoonsysteem hebt, is daarom cruciaal. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je niet in gesprek bent als je een fax aan het versturen bent?

10 november 2017

Vergrijzing biedt veel kansen voor ondernemers

Vergrijzing creërt vraag naar goederen en diensten

De vergrijzing zorgt voor de opkomst van vaak koopkrachtige senioren en de pensionering van de babyboomers. Deze ontwikkelingen bieden nieuwe kansen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

26 oktober 2017

Hoe ga ik gerust op vakantie?

Vakantiechecklist voor ondernemers

Als ondernemer wil je ook graag onbezorgd op vakantie. Als je je werknemers goed instrueert en je netwerk op de hoogte stelt van jouw afwezigheid, is dat mogelijk. Hierbij een aantal praktische tips.

25 juli 2017

Welke overheden kopen duurzaam in?

Overheid streeft naar 100% duurzaam inkopen

De Rijksoverheid koopt sinds januari 2010 alleen nog maar duurzame producten in. Ook gemeenten en provincies streven naar een volledig duurzaam inkoopbeleid.

19 april 2017

Hoe koop ik als ondernemer duurzaam in?

Bijdragen aan eerlijke handel doe je zo

Door je grondstoffen of producten in te kopen met oog voor mens en milieu draag je bij aan eerlijke handel. Hoe doe je dat, duurzaam inkopen?

19 april 2017

Wat zijn de criteria voor duurzaam inkopen?

Stel duurzaamheidseisen op en houd je er zelf ook aan

De overheid heeft voor 52 productgroepen criteria opgesteld voor duurzaam inkopen. Deze kun je gebruiken als je levert aan de overheid of als inspiratiebron om criteria op te stellen voor je eigen energieleveranciers.

19 april 2017

Kleine ondernemer mag prijsafspraken maken

Regel moet inkoopmacht grotere bedrijven inperken

Als kleine ondernemer is het vaak lastig op te boksen tegen de grotere bedrijven met veel inkoopmacht. Dat gaat veranderen, want het kabinet heeft besloten dat kleine bedrijven meer mogelijkheden krijgen om samen te werken en afspraken te maken.

19 april 2017

Waarom zou ik duurzaam inkopen?

En hoe doe ik dit in de praktijk?

Normen en waarden worden ook in de ondernemerswereld steeds belangrijker. Er wordt steeds vaker rekening gehouden met het milieu en met eerlijke handel in de wereld. Maar hoe kan jij daar als ondernemer aan mee doen?

04 april 2017

Privé internetten, verbieden of niet?

Voor en nadelen van prive internetten op het werk

We maken al tientallen jaren gebruik van internet. Vooral mensen onder de 35 jaar zijn online erg bedreven met spelletjes, social media en research. Hoe houd je zicht op of je medewerkers privé of zakelijk internet gebruik?

29 maart 2017

Hoe ga ik om met telefonische bereikbaarheid?

De organisatie van je telefonische klantenservice

Je hebt een groeiende onderneming en je krijgt het steeds drukker. Het volume van (telefonische) klantcontacten gaat omhoog, maar je weet niet of het wel loont om iemand aan te nemen om de telefoontjes te beantwoorden. Hoe blijf je toch telefonisch goed bereikbaar?

03 februari 2017

Wat houdt ketenverantwoordelijkheid in?

Weet waar je ingekochte producten vandaan komen

Als je zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht je dat ook van je leveranciers en afnemers. Met ketenverantwoordelijkheid krijg je inzicht in het duurzame gedrag van spelers die deel uit maken van jouw bedrijfsketen.

24 oktober 2016

Hoe stel ik mvo-doelstellingen op?

Een stappenplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Ga met mvo-doelstellingen gestructureerd te werk. Een vaag voornemen om beter te zorgen voor mens en omgeving zal binnen je onderneming niet leiden tot een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

24 oktober 2016

Hoe creëer ik draagvlak voor mvo?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je niet alleen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kun je pas succesvol invoeren als je steun hebt van medewerkers, collega’s, klanten en leveranciers. Betrek hen dan ook bij het formuleren en uitvoeren van jouw MVO-plannen.

21 oktober 2016

Getoond 37 tot en met 54 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's