Organisatie

Hoe kan ik als zakelijk dienstverlener duurzaam ondernemen?

People, Planet, Profit telt ook in de dienstensector

Ook als je niet te maken hebt met arbeidsomstandigheden in het buitenland of vervuilende schoorstenen kun je maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals in de zakelijke dienstverlening.

21 oktober 2016

Welke mvo-keurmerken zijn er?

Een keurmerk maakt je MVO-activiteiten zichtbaar

Je wilt de buitenwereld graag tonen dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Een keurmerk kan jouw inspanningen nog beter zichtbaar maken.

21 oktober 2016

Voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat levert mvo mij als ondernemer op?

Het invoeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in je bedrijf heeft nogal wat voeten in de aarde. Maar de investering kan zich op tal van terreinen terugverdienen.

18 oktober 2016

Kan ik mvo inzetten als marketinginstrument?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen voor een beter imago

Je bent zo trots op de resultaten die jouw bedrijf heeft behaald op het gebied van mvo, dat je deze graag met de buitenwereld deelt. Dat ga daarbij wel transparant en integer te werk om geloofwaardig te blijven.

18 oktober 2016

Wat is de rol van de overheid bij mvo?

De overheid stimuleert en reguleert

Bij het invoeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen krijg je veel met de overheid te maken. Je moet je aan de regelgeving houden, maar je kunt ook gebruik maken van faciliteiten die de overheid biedt.

18 oktober 2016

Klant wil vaker mkb'er met MVO-beleid

Belangstelling van ondernemer voor MVO neemt daardoor flink toe

MVO begint een steeds grotere rol te spelen in het mkb. Zo zegt ruim de helft van de ondernemers dat hun klanten steeds meer eisen stellen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

18 oktober 2016

Freelance / zzp ondernemen

Overzicht: wat is een zzp'er en hoe word je het?

Het aantal freelancers en zzp'ers stijgt in Nederland: bijna 1,1 miljoen mensen ondernemen als zelfstandige. Op welke regels en zaken moet je letten als je onderneemt als zzp'er?

01 september 2016

Wat is de Nederlandse Digitale Agenda?

En wat heb ik er als ondernemer aan?

De Nederlandse overheid wil ICT slimmer inzetten om economische groei en de nationale welvaart te stimuleren. Daarom zet zij het onderwerp op de agenda: de Digitale Agenda.

01 september 2016

Nieuwe btw-heffing in de EU

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

De btw-heffing in Europa is vanaf 1 januari 2010 aangepast. Als je zaken doet met het buitenland, gaat er voor jou het een en ander veranderen.

02 augustus 2016

Hoe betaal ik mijn leverancier in het buitenland?

Over cheques, wissels, documentair incasso en letter of credit

De producten die je uit het buitenland importeert, moeten uiteindelijk natuurlijk betaald worden. Maar doe je dat vooraf (zoals de leverancier graag wil) of pas na ontvangst (zoals je zelf liever wil)? Het moment van betaling hoeft geen probleem te zijn, want bij de internationale handel zijn er verschillende betalingsvormen die beide partijen genoeg zekerheid kunnen bieden.

02 augustus 2016

In vier stappen naar een veiliger bedrijf

Verantwoordelijkheden van jou als werkgever

Als ondernemer ben je verplicht om een risico-analyse van je bedrijf te maken en een bedrijfshulpverleningsplan (BHV-plan) op te stellen. Wat moet je precies doen? Vier belangrijke stappen.

21 juni 2016

De postbus

Wie, wat, waar, hoe en waarom zou je een postbus gebruiken?

Eénderde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

10 februari 2016

Waarschuwing: pas op voor misleiding

MKB-Wijzer en MKB-Index misleiden mkb-ers

Het regent klachten bij de MKB Servicedesk. Ondernemers worden misleid door telefonische verkopers voor de MKB-Wijzer en de MKB-Index.

02 februari 2016

"We zijn nog geen geoliede exportmachine"

Reynier van Bommel over stap-voor-stap-exportstrategie

Bij de familie Van Bommel zit ondernemen in het bloed. De negende generatie leidt het bedrijf dat zich inmiddels hofleverancier mag noemen: broers Reynier, Floris en Pepijn. Reynier: “Samenwerken met hen is het mooiste wat er is. We willen hetzelfde: dit bedrijf nog mooier maken dan het al is.”

11 december 2015

"Nederland is te klein om een wereldbedrijf mee te starten"

Met de stormparaplu van Senz° ging export voor de wind

Niet iedereen houdt ervan, maar stormparaplu Senz° zou zonder regen nooit hebben bestaan. Voormalig TU-Delft student Gerwin Hoogendoorn bedacht de stormparaplu die zelfs windkracht 10 doorstaat.

11 december 2015

Turkse thee drinken met potentiële distributeurs

Handelsmissie Turkije geeft goed beeld

Stel: je wilt een nieuwe markt in een ander land veroveren. Dan is het slim om de bewuste markt eerst te onderzoeken. Marc Derks van Staco ging daarom op handelsmissie naar Turkije. Hij wilde zien of zijn product daar kans maakte.

11 december 2015

Welke Belgische markten bieden meeste ondernemerskansen?

Een overzicht van de huidige kansrijke sectoren in België

Je wilt als ondernemer uitbreiden naar het buitenland. Voor welk land kies je dan? In België liggen op veel markten kansen voor Nederlandse ondernemers.

11 december 2015

Wat zijn valutarisico’s?

Wat zijn de valutarisico's voor jouw bedrijf?

Er zijn genoeg redenen om internationaal te gaan ondernemen. Bedenk wel dat je ook valutarisico's loopt als je zaken doet met het buitenland.

10 december 2015

Getoond 55 tot en met 72 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's