Organisatie

Vergrijzing biedt veel kansen voor ondernemers

Vergrijzing creërt vraag naar goederen en diensten

De vergrijzing zorgt voor de opkomst van vaak koopkrachtige senioren en de pensionering van de babyboomers. Deze ontwikkelingen bieden nieuwe kansen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

26 oktober 2017

Hoe ga ik gerust op vakantie?

Vakantiechecklist voor ondernemers

Als ondernemer wil je ook graag onbezorgd op vakantie. Als je je werknemers goed instrueert en je netwerk op de hoogte stelt van jouw afwezigheid, is dat mogelijk. Hierbij een aantal praktische tips.

25 juli 2017

Welke overheden kopen duurzaam in?

Overheid streeft naar 100% duurzaam inkopen

De Rijksoverheid koopt sinds januari 2010 alleen nog maar duurzame producten in. Ook gemeenten en provincies streven naar een volledig duurzaam inkoopbeleid.

19 april 2017

Hoe koop ik als ondernemer duurzaam in?

Bijdragen aan eerlijke handel doe je zo

Door je grondstoffen of producten in te kopen met oog voor mens en milieu draag je bij aan eerlijke handel. Hoe doe je dat, duurzaam inkopen?

19 april 2017

Wat zijn de criteria voor duurzaam inkopen?

Stel duurzaamheidseisen op en houd je er zelf ook aan

De overheid heeft voor 52 productgroepen criteria opgesteld voor duurzaam inkopen. Deze kun je gebruiken als je levert aan de overheid of als inspiratiebron om criteria op te stellen voor je eigen energieleveranciers.

19 april 2017

Kleine ondernemer mag prijsafspraken maken

Regel moet inkoopmacht grotere bedrijven inperken

Als kleine ondernemer is het vaak lastig op te boksen tegen de grotere bedrijven met veel inkoopmacht. Dat gaat veranderen, want het kabinet heeft besloten dat kleine bedrijven meer mogelijkheden krijgen om samen te werken en afspraken te maken.

19 april 2017

Wat is duurzaam inkopen?

Waarom is duurzame inkoop belangrijk?

Normen en waarden worden ook in de ondernemerswereld belangrijker. Er wordt steeds vaker rekening gehouden met het milieu en met eerlijke handel in de wereld. Dit kan ook door duurzaam in te kopen.

04 april 2017

Waarom zou ik duurzaam inkopen?

En hoe doe ik dit in de praktijk?

Normen en waarden worden ook in de ondernemerswereld steeds belangrijker. Er wordt steeds vaker rekening gehouden met het milieu en met eerlijke handel in de wereld. Maar hoe kan jij daar als ondernemer aan mee doen?

04 april 2017

Privé internetten, verbieden of niet?

Voor en nadelen van prive internetten op het werk

We maken al tientallen jaren gebruik van internet. Vooral mensen onder de 35 jaar zijn online erg bedreven met spelletjes, social media en research. Hoe houd je zicht op of je medewerkers privé of zakelijk internet gebruik?

29 maart 2017

Hoe ga ik om met telefonische bereikbaarheid?

De organisatie van je telefonische klantenservice

Je hebt een groeiende onderneming en je krijgt het steeds drukker. Het volume van (telefonische) klantcontacten gaat omhoog, maar je weet niet of het wel loont om iemand aan te nemen om de telefoontjes te beantwoorden. Hoe blijf je toch telefonisch goed bereikbaar?

03 februari 2017

Getoond 41 tot en met 50 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's