Organisatie

Waar moet ik op letten bij vervoer van gevaarlijke goederen?

Regels en tips voor een veilig transport

Elke dag worden honderdduizenden tonnen gevaarlijke stoffen vervoerd in Nederland. Om dit zo veilig mogelijk te doen, gelden speciale transportregels. Wil je gevaarlijke stoffen vervoeren? Dan krijg ook jij te maken met deze regels.

10 december 2015

"Prijs belangrijker dan kwaliteit voor Chinezen"

GSM Display importeert telefoonschermpjes uit China

Vaak moet je goed zoeken naar een gat in de markt. Soms struikel je erover., zoals Abner en Liesette van GSM Display. Ze ontdekten per ongeluk dat er veel vraag was naar LCD-schermpjes voor telefoons. Zo begon hun import-avontuur.

10 december 2015

Wat houden de OESO-richtlijnen in?

Maatschappelijk verantwoord importeren en exporteren

Als je zaken doet in het buitenland dan wil je niet te maken krijgen met slechte arbeidsomstandigheden of milieuverontreiniging. Nationale en internationale overheden hebben richtlijnen opgesteld waaraan jouw bedrijfsactiviteiten zouden moeten voldoen.

10 december 2015

Mijn eindejaarstips!

Column | Maarten Zemann

Heb je het ook zo gehad met 2010? Kun je het ‘C- woord’ niet meer horen? Tijd om vooruit te kijken naar 2011: wat ga jij in 2011 anders doen?

01 september 2015

Welke subsidie krijg ik bij export naar een nieuw exportland?

Exportsubsidies op een rij

Je hebt een fantastisch product of dienst, dat het ook op de buitenlandse markt goed kan doen. Je wilt daarom graag de markt verkennen en in contact komen met geschikte partners. Kom je dan in aanmerking voor subsidie? En hoeveel dan?

15 september 2014

Wat is het Keurmerk Veilig Ondernemen?

Stappenplan om een certificaat te krijgen

Vandalisme, agressie, diefstal: het klinkt niemand vreemd in de oren. Denken dat je de daders wel alleen aankunt, is naïef. Het probleem volledig bij politie of brandweer leggen, werkt vaak ook niet optimaal. Wat dan wel?

03 september 2014

De vijf stappen naar succes met Google Mijn Bedrijf

Column | Hoe jij Google+ Pages kunt inzetten voor je onderneming

Het idee van de Google Mijn bedrijf is om klanten dichter bij bedrijven te brengen. Hieronder de belangrijkste stappen voor bedrijven om Google+ succesvol in te zetten.

26 juni 2014

Nederlanders winkelen graag online

In de Europese top van webshoppers

Winkelen? Daar hoef je de deur niet meer voor uit, lijken veel Nederlanders te denken. Nederland behoort namelijk tot de Europese top als het gaat om online aankopen. In 2008 kochten 7,5 miljoen Nederlanders producten of diensten via internet. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag.

21 juni 2014

Verpakkingseisen en documentatie bij internationaal transport

Hoe maak ik mijn pakket klaar voor verzending?

Als je een zending naar het buitenland opstuurt, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk en onbeschadigd bij de ontvanger aankomt. Die verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de transporteur, maar ook bij jou. Zorg daarom voor een goede verpakking en de juiste documentatie.

20 juni 2014

Winkeliers kunnen 'afrekenen' met dieven

Eis 181 euro schadevergoeding van winkeldieven

Niets zo frustrerend als een winkeldief die je winkel overhoop haalt en vervolgens jóu laat zitten met de schade. Daar komt verandering in. Vanaf nu kun je als winkelier een schadevergoeding eisen van winkeldieven.

31 januari 2014

Hoe belangrijk is Bedrijfshulpverlening?

Houd je kennis up-to-date

Minstens één medewerker per bedrijf moet opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Zorg dat die BHV-er weet welke taken hij of zij uit moet voeren.

31 december 2013

Moet er in een bedrijfsverzamelgebouw met zzp'ers een bedrijfshulpverlener zijn?

Niet verplicht, wel verstandig

Een bedrijfshulpverlener is iemand die in noodsituaties hulp kan bieden aan je werknemers. Als werkgever is het verplicht om zo'n BHV-er op te leiden. Maar als je met een groep zelfstandigen een gebouw deelt, ligt dat anders.

31 december 2013

Waarom zou ik overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Voordelen gaan verder dan alleen lagere kosten

Je energiezaken wil je snel geregeld hebben. Als ondernemer heb je immers andere zaken aan je hoofd. Heb je weleens nagedacht over te stappen naar een andere energiemaatschappij? Vergelijk kosten en service.

04 december 2013

Duurzaamheid minder belangrijk voor mkb

Nederlandse multinationals wel druk bezig met mvo

Duurzaamheid staat minder hoog op het lijstje van Nederlandse mkb'ers dan in 2008. Had toen 40 procent nog plannen in die richting, nu is dat nog maar 36 procent. De belangrijkste reden voor de daling is de economische crisis.

13 november 2013

"Wij willen de beste distributeur van Europa worden"

A Brand New Day importeert dranken uit de hele wereld

Al twintig jaar zit hij in de drankenbranche: Ruud Goesten van A Brand New Day. Zes jaar geleden spotte hij een gat in de markt: de import van voornamelijk ‘third party’-merken. Zijn bedrijf is inmiddels al een van de grote spelers in Nederland.

30 oktober 2013

Hoe doe ik zaken in het buitenland?

Zorg dat je op de hoogte bent van de culturele verschillen

Je netwerk eindigt niet in Nederland, wil je een succesvolle ondernemer zijn op internationaal gebied. Je Nederlandse to-the-point-manier van zakendoen kan in het buitenland echter verkeerd vallen.

27 september 2013

Onderneem jij al op topsnelheid?

Scan geeft je inzicht in kansen op ICT-gebied

Ondernemers in het mkb weten vaak niet wat de mogelijkheden van online werken zijn, laat staan welke programma's en verbindingssnelheid ze hiervoor nodig hebben en hoe het zit met veiligheid. Zorg dat je daar verandering in brengt, maak je klaar voor online werken.

27 september 2013

Verzenden facturen kan volledig elektronisch

Bedrijven hoeven geen papieren factuur meer te versturen

Ondernemingen kunnen facturen voortaan volledig elektronisch verzenden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat besloten.

20 september 2013

Getoond 73 tot en met 90 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's