Organisatie

Wat houdt ketenverantwoordelijkheid in?

Weet waar je ingekochte producten vandaan komen

Als je zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht je dat ook van je leveranciers en afnemers. Met ketenverantwoordelijkheid krijg je inzicht in het duurzame gedrag van spelers die deel uit maken van jouw bedrijfsketen.

24 oktober 2016

Hoe stel ik mvo-doelstellingen op?

Een stappenplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Ga met mvo-doelstellingen gestructureerd te werk. Een vaag voornemen om beter te zorgen voor mens en omgeving zal binnen je onderneming niet leiden tot een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

24 oktober 2016

Hoe creëer ik draagvlak voor mvo?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je niet alleen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kun je pas succesvol invoeren als je steun hebt van medewerkers, collega’s, klanten en leveranciers. Betrek hen dan ook bij het formuleren en uitvoeren van jouw MVO-plannen.

21 oktober 2016

Hoe kan ik als zakelijk dienstverlener duurzaam ondernemen?

People, Planet, Profit telt ook in de dienstensector

Ook als je niet te maken hebt met arbeidsomstandigheden in het buitenland of vervuilende schoorstenen kun je maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals in de zakelijke dienstverlening.

21 oktober 2016

Welke mvo-keurmerken zijn er?

Een keurmerk maakt je MVO-activiteiten zichtbaar

Je wilt de buitenwereld graag tonen dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Een keurmerk kan jouw inspanningen nog beter zichtbaar maken.

21 oktober 2016

Voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat levert mvo mij als ondernemer op?

Het invoeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in je bedrijf heeft nogal wat voeten in de aarde. Maar de investering kan zich op tal van terreinen terugverdienen.

18 oktober 2016

Kan ik mvo inzetten als marketinginstrument?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen voor een beter imago

Je bent zo trots op de resultaten die jouw bedrijf heeft behaald op het gebied van mvo, dat je deze graag met de buitenwereld deelt. Dat ga daarbij wel transparant en integer te werk om geloofwaardig te blijven.

18 oktober 2016

Wat is de rol van de overheid bij mvo?

De overheid stimuleert en reguleert

Bij het invoeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen krijg je veel met de overheid te maken. Je moet je aan de regelgeving houden, maar je kunt ook gebruik maken van faciliteiten die de overheid biedt.

18 oktober 2016

Klant wil vaker mkb'er met MVO-beleid

Belangstelling van ondernemer voor MVO neemt daardoor flink toe

MVO begint een steeds grotere rol te spelen in het mkb. Zo zegt ruim de helft van de ondernemers dat hun klanten steeds meer eisen stellen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

18 oktober 2016

Freelance / zzp ondernemen

Overzicht: wat is een zzp'er en hoe word je het?

Het aantal freelancers en zzp'ers stijgt in Nederland: bijna 1,1 miljoen mensen ondernemen als zelfstandige. Op welke regels en zaken moet je letten als je onderneemt als zzp'er?

01 september 2016

Getoond 51 tot en met 60 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's