Organisatie

Waarom zou ik als ondernemer energie besparen?

Verlicht de druk op je energiekosten en het milieu

Een lager energieverbruik scheelt in de kosten, maar spaart ook het milieu. Welke invloed heeft energie besparen op het klimaat en waarom zou je er als ondernemer voor kiezen?

18 september 2013

Kan elk bedrijf energie besparen?

Duurzame energie is geschikt voor elke bedrijfsvorm

Hoe klein je bedrijf ook is, er is altijd de mogelijkheid om duurzame energie te gebruiken. Koop het in of genereer het zelf en kies voor groen ondernemen.

18 september 2013

Energie besparen in de praktijk

Voor elke ondernemer is er wel een manier om energie te besparen

Er zijn de laatste jaren veel mogelijkheden bijgekomen om energie te besparen. Variërend van eenvoudige handelingen tot grotere ingrepen, bespaar je als ondernemer vanaf het eerste moment energie en geld.

18 september 2013

Met welke installatietechnische aanpassingen kan ik energie besparen?

Energie besparen met apparaten voor verwarming en verkoeling

Apparatuur voor verwarming en koeling geeft je veel kansen om energie te besparen. Fabrikanten richten zich meer en meer op zuinigheid, maar ook door goed onderhoud kun je als ondernemer zelf al voordeel behalen.

18 september 2013

Wat moet er in mijn IT calamiteitenplan staan?

Hoe maak je als ondernemer een IT-herstelplan?

Een back-up alleen is niet genoeg om na een calamiteit de bedrijfsprocessen van je onderneming weer op de rit te krijgen. Om te zorgen dat je dit kunt herstellen, moet je zorgen voor een goed IT-herstelplan.

12 september 2013

Internationaal telefoneren

Overzicht van veelgebruikte landnummers

Als ondernemer kan het voorkomen dat je moet bellen met het buitenland. Maar wat is ook al weer het kengetal van Frankrijk? En wat was de code voor Duitsland nou precies? Je vindt het in dit overzicht.

12 september 2013

Wat kan een mentor voor mijn bedrijf betekenen?

Zakelijke vragen stel je aan je mentor

Een mentor kan je helpen kritisch naar je eigen bedrijf te kijken. Ook kun je met al je zakelijke vragen terecht bij deze doorgewinterde ondernemer.

26 augustus 2013

Bij toeval Zusjes in Zaken

Ellen en Ingrid Reuvers hebben een online kledingwinkel

Waar het opruimen van een kledingkast al niet toe kan leiden. In het geval van Ellen (43) en Ingrid (41) Reuvers tot een eigen webshop: Hippest.nl. "We vullen elkaar perfect aan."

15 augustus 2013

Hoe kan ik energie besparen door bouwkundige maatregelen?

Van isoleren tot infraroodfoto’s

Een bekende vorm van energie besparen is isolatie. Helaas blijkt dat ondernemers nog lang niet genoeg isoleren. Tegelijkertijd biedt dat natuurlijk kansen. In essentie kijk je waar je warmte verliest in je bedrijf.

15 augustus 2013

Hoe laat ik personeel energie besparen?

Bewustwording bij je personeel leidt tot lager energieverbruik

Als je nagaat hoeveel apparaten in bedrijven energie verbruiken, krijg je als ondernemer al gauw een idee op hoeveel plaatsen je kunt besparen op energie. En dat is heel makkelijk.

07 augustus 2013

Verhoging btw-tarief kunstsector half jaar uitgesteld

Eerste Kamer verzet zich tegen plan

De btw-verhoging op theater- en concertkaartjes is uitgesteld tot 1 juli 2011. Dat zei staatssecretaris Frans Weekers van Financiën dinsdag.

06 augustus 2013

Geen behoud verlaagde btw-tarief bouw

Mkb wil dat btw ook na 1 oktober op 6 procent blijft

Het verlaagde btw voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden loopt op 1 oktober 2011 ten einde. Bouwend mkb wil dolgraag dat de regel verlengd wordt, maar dat zit er helaas niet in.

06 augustus 2013

Hoe reken ik de effecten van de kredietcrisis door?

Werken met scenarioplanning

Hoe lang hou je het vol als een fors deel van de omzet wegvalt? En hoe kun je je wapenen tegen deze crisis? De effecten van de economische crisis zijn voor steeds meer bedrijven voelbaar. Zo’n crisis los je helaas niet zo maar even op.

16 juli 2013

Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven verlengd

Ook in 2012 en 2013 subsidie veiligheidsscan voor kleine bedrijven

De VKB is met twee jaar verlengd. Hierdoor kunnen kleine ondernemers ook in 2012 en 2013 bij de overheid terecht voor financiële ondersteuning bij het uitvoeren van een veiligheidsscan en het nemen van maatregelen.

09 juli 2013

Hoe bespaar ik op kantoorsoftware?

De voor-en nadelen van een overstap op Openoffice

Als ondernemer is het vaak de noodzaak om waar dan ook geld te besparen. Een van de mogelijkheden is een alternatief kiezen voor Microsoft Office.

24 juni 2013

Wat zijn de veranderingen op kantoor bij het nieuwe werken?

Gevolgen voor de werkplekken in je bedrijf

Het invoeren van het mobiel werken is meer dan het kopen van een smartphone voor je werknemers. Er zullen bepaalde dingen op kantoor gaan veranderen. Als ondernemer zul je hier rekening mee moeten houden.

24 juni 2013

Hoe werkt een flexibel kantoor?

De voor- en nadelen van een flexibele kantoorruimte

Als ondernemer heb je niet altijd een eigen kantoor nodig. Als je medewerkers flexibel werken kun je ook overwegen om voor een flexibel kantoor te kiezen.

24 juni 2013

Hoe richt je een kantoor flexibel in voor het nieuwe werken?

Hoe creëer je een prettige plek om mobiel te werken?

Door je medewerkers te betrekken bij het ontwerpen van een flexibele inrichting van het kantoor, zorg je ervoor dat de inrichting optimaal aansluit op de huidige en toekomstige manier van werken.

24 juni 2013

Getoond 91 tot en met 108 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's