Organisatie

Hoeveel soorten werkplekken heb ik nodig?

Hoe inventariseer ik wat in mijn 'oude' kantoor aangepast moet worden?

Als je werknemers mobiel gaan werken, kun je overwegen het aantal werkplekken te verminderen. Met behulp van een uitgebreide analyse bepaal je hoeveel werkplekken van welk soort je nodig hebt bij het nieuwe werken.

24 juni 2013

Vergeet de traditionele werkplek

Column | Mobiel werken in een nieuw inspirerend interieur

Zoek de verschillen. Kantoor 1: volledig ingericht voor het nieuwe werken, open en interactief, productieve werknemers. Kantoor 2: totaal niet ingericht volgens de principes van HNW, gesloten en ongeïnspireerd.

24 juni 2013

Smartphone en tablet doen wonderen voor productiviteit

Werkklimaat wordt flexibeler

Tijdens het tv-kijken nog even de laatste hand aan de presentatie van morgen, of onder het koken snel die paar nieuwe mailtjes lezen. Werken buiten de geijkte kantoortijden komt steeds vaker voor dankzij de smartphone en tablet.

24 juni 2013

Wat is timemanagement?

Hoe kan ik efficiënt mijn tijd indelen?

Veel ondernemers hebben het gevoel altijd tijd tekort te komen. Een telefoontje hier, een mailtje daar, vergaderingen, afspraken, het houdt niet op. Door je dag goed in te delen kun je efficiënter werken en meer bereiken: timemanagement.

24 juni 2013

MKB'er nog niet overtuigd van voordelen cloud computing

Online werken nog onduidelijk voor ondernemers

De helft van de ondernemers weet niet precies wat cloud computing is. Ook vragen veel ondernemers in het mkb zich af cloud computing wel zou handig is om in hun bedrijf te gebruiken.

24 juni 2013

Hoe moet ik een back-up van mijn bestanden maken?

Zorg dat je belangrijke bestanden niet kwijt raakt

Als je zeker wilt weten dat je je bestanden die op je computer of laptop staan nooit kwijt raakt, dan is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van deze belangrijke documenten. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

27 mei 2013

Nederlandse ondernemers redelijk ontspannen in tijden van crisis

Geen stress en slapeloze nachten

In Europa hadden ondernemers in Nederland het minste last van stress, gezondheidsproblemen en slapeloze nachten als gevolg van de economische crisis. De Nederlandse ondernemers maakten wel de meeste overuren tijdens de crisis, zo’n extra 17 uur per week.

23 mei 2013

Beveiliging bedrijven in gevaar door mobiel werken

MKB gewaarschuwd voor protectieslordigheden

Bij veel bedrijven die Het Nieuwe Werken omarmen, wordt onvoldoende stil gestaan bij de nieuwe beveiligingsrisico’s. Vooral het midden- en kleinbedrijf heeft daarin nog een blinde vlek.

18 april 2013

"In Abu Dhabi schudden ze geen handen met een vrouw"

Jacqueline van der Weijden exporteert vlaggenmasten

Een vlag die bij een zuchtje wind niet meteen om de mast krult, dat is natuurlijk ideaal. Limeta BV maakte er een internationale business van. Volgende land op het verlanglijstje van Jacqueline van der Weijden is Brazilië.

16 april 2013

Cultuurverschillen obstakel bij import en export

Ondernemen over de grens lastig door verschillen in taal en cultuur

Ondernemers die internationaal zakendoen, bijvoorbeeld via import of export, geven aan dat taal- en cultuurverschillen hierbij een groot obstakel vormen. 40 procent van de ondernemers die zaken doet over de grens, noemt dit de grootste uitdaging.

16 april 2013

Webinar Wet- en Regelgeving: Importeren uit China

Deel 6 van het webinar Wet- en Regelgeving gaat specifiek over import uit China. Waar moet je op letten? Ook meer over zakendoen met de andere BRIC-landen: Brazilië, Rusland en India.

16 april 2013

Buitenlandse investeerders goed voor werkgelegenheid

Buitenlandse investeringen toegenomen

Ondanks de economische crisis zijn de buitenlandse investeringen in Nederland in 2009 verder toegenomen. De totale investeringen hadden een waarde van 3.142 miljoen euro. Zij leveren op termijn 2.870 nieuwe arbeidsplaatsen op.

16 april 2013

Hoe gedraag ik me in het Duitse handelsverkeer?

Pas je aan aan de Duitse manier van zaken doen

Nederland is voor Duitsland het tweede import- en het vijfde exportland. Omgekeerd is Duitsland voor Nederland de eerste handelspartner, zowel voor wat betreft uitvoer als invoer.

01 februari 2013

Waar let ik op bij het kiezen van een schoonmaakdienst?

Denk bij het uitbesteden van de facilitaire taken hieraan

Het pand waarin je bedrijf zit, is het visitekaartje van je onderneming. Belangrijk dus dat het hier netjes is. Daarom kan het verstandig zijn een schoonmaakbedrijf in te huren.

31 januari 2013

Wat is een verkoopanalyse?

Informatie over de nut en noodzaak van verkoopanalyse

Het is zeer waardevol om een goed inzicht te krijgen in je eigen bedrijf. Informatie over wie je klanten zijn en wanneer zij producten van je bedrijf afnemen kun je gebruiken om je omzet verder te kunnen verhogen.

31 januari 2013

Hoe regel ik de catering binnen mijn onderneming?

Waar moet je op letten bij uitbesteding van de catering?

Lekker eten is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op het werk. Een feit blijft, smaken verschillen. Daarom kan het best lastig zijn om de ideale catering te vinden. Wat schotel jij je werknemers voor?

31 januari 2013

Beleid voeren én je personeel aansturen

Middle management kun je leren

Uitgestippeld beleid uitvoeren én de belangen van medewerkers behartigen. Als middle manager heb je een belangrijke, tweezijdige functie. Moeilijk om op beide gebieden goed te presteren? Je kunt het leren.

31 januari 2013

Google komt met AdWords voor het mkb

AdWords Express speciaal voor de kleine, lokale ondernemer

Ondernemers met een fysieke winkel die willen beginnen met internetreclame, kunnen binnenkort terecht bij Google AdWords Express. Onder die naam lanceert het internetbedrijf een advertentiedienst voor de kleine, lokale ondernemer.

30 januari 2013

Getoond 109 tot en met 126 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's